MENU

Στις αρχές Ιουλίου όλη η χώρα συζητούσε για την αρπαγή Σλούκα. Δεν ήταν όμως αρπαγή. Ήταν ένα μυθικό, ανεπανάληπτο αυτογκόλ Μπαρτζώκα και Αγγελόπουλων σαν τον ψαρά που έχει βγάλει το ψάρι, του σπαρταράει και του πέφτει από τα χέρια μέσα στη θάλασσα.

Τον άδειασαν, τον άφησαν να φύγει και μια μέρα μετά μπήκε ο Παναθηναϊκός και τον έκλεισε. Τώρα αν έχει αγωνιστικό κόστος στον Ολυμπιακό ας το απαντήσετε εσείς.

Πάντως αρπαγή δεν ήταν. Ήταν μια συνειδητή απόφαση του Σλούκα που επέλεξε με αθλητικά κριτήρια, αγωνιστικά κίνητρα συν το οικονομικό στο τέλος.

Όχι όμως αρπαγή. Γλέντι, φιάσκο, χουνέρι, κηδεία, επίδειξη ισχύος, όλα μπορείς να τα πεις. 

Αρπαγή ήταν του Κέντρικ Ναν. Κανονική ληστεία. Γιατί ο παίκτης ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού. Τον είχε δικό του όλο το καλοκαίρι. Με την πρόταση σταθερή και απαράλλαχτη. Κοντά στο 1,2 καθαρά του έδινε.

Αν του έδινε 2 εκατομμύρια, όσα έπαιρνε δηλαδή ο Σλούκας πέρυσι (2,1 για την ακρίβεια) θα τον είχε υπογράψει από τον Αύγουστο. Τον άφησε να περιμένει, ο Ναν ζητούσε χρόνο να βρει κάτι στο ΝΒΑ, το συμβόλαιο και ο ρόλος μαζί που ζητούσε δεν ερχόταν, και ξαφνικά γίνεται το μπαμ. 

Κάπου στις 15 Οκτωβρίου εμφανίζεται ο Ναν, βλέποντας ότι δεν ανοίγει η θέση που ψάχνει στο ΝΒΑ και ενημερώνει τα ευρωπαϊκά κλαμπ ότι είναι διαθέσιμος να ακούσει προτάσεις. Ζητάει διορία σχεδόν μια εβδομάδα ώστε να δει αν υπάρχει ευκαιρία στην έναρξη της σεζόν να βρει συμβόλαιο στις ΗΠΑ. 

Με ποιον έκανε το πρώτο ραντεβού; Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η «συνάντηση» γίνεται ηλεκτρονικά ακριβώς 10 μέρες πίσω, από σήμερα. Ο Ναν δέχεται κρούση από δυο ακόμα ομάδες. Το Μιλάνο μπαίνει στη μάχη και ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τελευταίος στην κούρσα. 

Ο Αταμάν μιλάει μαζί του απευθείας. Αμέσως μετά ενημερώνει τον Γιαννακόπουλο ότι αυτός είναι η τελική του επιλογή. Του έχουν βγει τα μάτια στο βίντεο, ο μοναδικός που μπαίνει στην εξίσωση είναι ο Κάρλικ Τζόουνς ο οποίος είναι η δεύτερη του επιλογή κι ενώ παράλληλα ο κοντός, πρώην των Μπουλς, ζητάει χρόνο και λέει ότι δεν είναι έτοιμος να πάρει την απόφαση. 

Οι ατζέντηδες μεταφέρουν όλες τις προτάσεις στον Ναν ο οποίος ζητάει λίγες μέρες να αποφασίσει. Η πρόταση του Παναθηναϊκού - με εντολή Γιαννακόπουλου - γίνεται μη προσεγγίσιμη για τους άλλους. Φτάνει το συνολικό κόστος στα 2 εκατομμύρια δολάρια, για συμβόλαιο 8 μηνών.

Τα λεφτά για το ΝΒΑ μπορεί να μην λένε πολλά αλλά για την Ευρώπη είναι τρελά. Ο DPG όμως έχει δείξει φέτος με κάθε τρόπο ότι είναι αποφασισμένος να κάνει Παυλικές τρέλες για να ξαναδεί τον Παναθηναϊκό σε Final 4 κι αυτό δεν επιδέχεται πια αμφισβήτησης.

Βάζει λυτούς και δεμένους να μιλήσουν στον Ναν. Θέλει να δώσει στον Αταμάν αυτό που ζήτησε και κυρίως αυτό που του υποσχέθηκε όταν βρέθηκαν και συμφώνησαν πριν από ένα 6μηνο. 

Ποιος αποδεικνύεται το τελευταίο κλειδί της υπόθεσης; Ο Γκόραν Ντράγκιτς. Που δίνει τις καλύτερες συστάσεις στον Μπετσίροβιτς για τον Ναν εντός κι εκτός γηπέδου, όντας μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στους Μαιάμι Χιτ.

Διότι το επικίνδυνο ήταν να βρει παικταρά ο Παναθηναϊκός αλλά να είναι και Μπέικον έξω από τις 4 γραμμές. Όλοι οι συνοδευτικοί χαρακτηρισμοί δεν είναι απλά θετικοί αλλά υπερθετικοί. 

Ο Ναν συγκεντρώνει για μέρες τις πληροφορίες του. Ο Ολυμπιακός είχε πάντα το αβαντάζ ότι μιλούσε εξ αρχής μαζί του. Γνώριζε πράγματα, ήξερε καλά τι ρόλο θα είχε, αλλά για κάποιον εσωτερικό λόγο που αφορά τον Ολυμπιακό, δεν είναι αποφασιστικός στις κινήσεις του. 

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας μετά από πολλές ζυμώσεις καταθέτει πρόταση έχοντας ανεβεί κατά πολύ σε σχέση με το συμβόλαιο που του είχε τάξει το καλοκαίρι. Το Μιλάνο ανιχνεύει προθέσεις, γίνεται ένα call Μεσίνα-Ναν, όταν όμως μαθαίνει που έχει φτάσει η τιμή του, κάνει αναστροφή και πλέον μένουν δυο στο παιχνίδι: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. 

Ο Παναθηναϊκός κάνει την τελική ρελάνς κι ο παίκτης ψήνεται. Σαν την κοπέλα που πιλατεύεις τρεις μήνες χωρίς αποτέλεσμα κι έρχεται ο κολλητός και σε μια εβδομάδα την ρίχνει.

Χθες βράδυ ο παίκτης απαντά ότι επέλεξε οριστικά Παναθηναϊκό και την ώρα που στο ΟΑΚΑ γίνεται κόλαση από τα πανηγύρια, στέλνει τζίφρες. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η ιστορία. Κι ο Ναν γίνεται το προτελευταίο κομμάτι που θα προστεθεί στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού. 

Το ραντεβού Μπαρτζώκα με Ναν - Πώς και με πόσα τον άρπαξε ο Παναθηναϊκός μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού