MENU

Οι δύο νέοι νικητές Grand Slam πέρυσι και η εισβολή των... young guns στο τουρ, άλλωστε, ευνοούν μια τέτοια κουβέντα... Πέρυσι, βέβαια, στο τέλος της σεζόν, αποδείχτηκε ότι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ παραμένουν πολύ δυνατοί για τους υπόλοιπους, ενώ ακόμα και ο Άντι Μάρεϊ, ο λιγότερο... big από τη μαγική τετράδα, άρχισε να εμφανίζει σημάδια αναγέννησης. Ο Ράφα, από την άλλη, ταλαιπωρήθηκε με... διάφορα, όμως έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι ξέρει πώς να κάνει comeback!

Ο Φέντερερ παίζει αυτές τις μέρες στο Brisbane International και βρίσκεται στα ημιτελικά με... σύσσωμο το νέο πυροβολικό της ΑΤΡ. Θα παίξει κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ενώ στο άλλο ματς θα αναμετρηθούν Κέι Νισικόρι και Μίλος Ράονιτς.

Υπό αυτές τις συνθήκες και λίγο μετά τους απρόσμενους αποκλεισμούς των Ναδάλ-Τζόκοβιτς στο Κατάρ, δεν ήταν δυνατόν να μην ερωτηθεί για την επόμενη γενιά που... καιροφυλακτεί! "Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, δεν είναι ότι δεν παίξαμε καλά ή πέσαμε", είπε δικιαλογώντας την "ομάδα" του ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων. "Ο Ράφα είχε τα θέματά του, ο Μάρεϊ χειρουργήθηκε στην πλάτη, εγώ είχα ένα δύσκολο 2013. Ο μόνος σταθερός ήταν ο Νόβακ και φρόντισε να το εκμεταλλευτεί αυτό σε έναν βαθμό. Ήταν εκεί όταν είχε πραγματικά σημασία".

Και παρά την... ανακατωσούρα, αλλά και όλα τα νέα πρόσωπα στο τουρ, ο Νόλε τελείωσε τη σεζόν στο Νο.1 και με το Wimbledon στην τροπαιοθήκη του, ο Ράφα κέρδισε ένα ακόμα Roland Garros και ο Ρότζερ, Νο.2 της κατάταξης, πήρε σπίτι του πέντε τίτλους, έχοντας πετύχει περισσότερες νίκες από οποιονδήποτε άλλο στο τουρ!

Αυτό λέει και ο Φέντερερ... "Ο Ράφα ήταν πρωταγωνιστής στο χώμα, εγώ ήμουν σταθερός πέρυσι. Νομίζω ότι και ο Μάρεϊ επιστρέφει. Πέρασε στους τελικούς της ΑΤΡ, παρόλο που δεν έπαιξε καλά για τόσο καιρό".

Η νέα γενιά, λοιπόν, μάλλον θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα. "Είναι νωρίς να πούμε τι θα γίνει. Ας δούμε τι θα συμβεί φέτος. Πιστεύω ότι υπάρχει μια ομάδα παικτών που μπορεί να κάνει ξεχωριστά πράγματα. Αλλά είναι νωρίς να πούμε ότι κάτι υπάρχει στον ορίζοντα, μόνο και μόνο επειδή έχασαν ο Ράφα και ο Νόλε στην Ντόχα. Δεν κοιτάω καθόλου αυτά τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι θα είναι φαβορί στο Australian Open".

Στις 5 το πρωί του Σαββάτου θα παίξουν Νισικόρι-Ράονιτς και θα ακολουθήσει το ματς του Φεντ με τον Ντιμιτρόφ. Να δούμε αν το νέο αίμα θα στερήσει από τον Ελβετό τον πρώτο του τίτλο για το 2015...

Μην ξεγράφετε τους Big Four