MENU

Ο Πιέρ Παγκανίνι, πρώην ποδοσφαιριστής και αθλητής στίβου, είναι ο γυμναστής του Ρότζερ Φέντερερ από το 2000, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει επίσημα και τον Σταν Βαβρίνκα!

Μόλις 11 τενίστες έχουν καταφέρει να κερδίσουν Grand Slam μετά τα 30 τους χρόνια και μεταξύ αυτών είναι οι δύο σπουδαίοι Ελβετοί! Ο Φεντ πήρε το τελευταίο του Wimbledon όταν ήταν 30 ετών και 335 ημερών και ο Σταν σήκωσε τον τίτλο στο Γαλλικό Όπεν όντας 264 μέρες νεότερος.

Πέρα από αυτό, βέβαια, ο Φέντερερ κατέχει και ένα εκπληκτικό, ένα άφθαστο ρεκόρ: έχει παίξει σε 62 συνεχόμενα Grand Slam! Είναι, βέβαια, ο μοναδικός τενίστας που έχει αγωνιστεί σε όλα τα major του 21ου αιώνα...

«Είναι ένας πολύ έξυπνος, πολύ καλός άνθρωπος», λέει ο Βαβρίνκα για τον 57χρονο Ελβετό, τον οποίο δεν ξέχασε να ευχαριστήσει μετά την κατάκτηση του Roland Garros. «Του οφείλω πολλά. Με βοήθησε να χτίσω τη φυσική μου κατάσταση, με βοήθησε στην πνευματική προσέγγιση του παιχνιδιού».

Ο προπονητής του Σταν, ο Μάγκνους Νόρμαν, θεωρεί ότι ο 30χρονος Ελβετός μπορεί να παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα σε υψηλό επίπεδο, λόγω του Παγκανίνι! «Ο Πιέρ κάνει όλα τα μεγάλα σχέδια για τον Σταν. Μας λέει πότε να χαλαρώσουμε, πότε να φορτσάρουμε».

Μοιράζονται και τον ίδιο γυμναστή, λοιπόν, Φέντερερ και Βαβρίνκα. Θυμίζουμε ότι και ο προπονητής του Ρότζερ, ο Σέβεριν Λούτι, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Σταν και δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζεται και στο box του. Με τις... ευλογίες του Φέντερερ, βέβαια...Ο Λούτι καθόταν δίπλα στον Νόρμαν κατά τη διάρκεια του τελικού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Παρίσι...

Ο άνθρωπος πίσω από Φέντερερ και Βαβρίνκα!