MENU

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, διότι έπαιζα με πολύ άγχος, ειδικά στην αρχή», είπε στο SkySports, σε μια συνέντευξη στην ακαδημία την οποία ετοιμάζει στη Μαγιόρκα. «Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Όχι στο 100% της φόρμας μου, αλλά πολύ καλύτερα. Είμαι κοντά στο 100% και το απολαμβάνω ξαναπεί. Απολαμβάνω να βρίσκονται στο κορτ, απολαμβάνω την προπόνηση και τον ανταγωνισμό, διότι δεν έχω πλέον αυτό το άγχος».

Ο 29χρονος Ισπανός είπε, μάλιστα, στο βρετανικό κανάλι τι ακριβώς αισθανόταν τους πρώτους έξι προβληματικούς μήνες. «Ένιωθα πολύ κουρασμένος κάθε φορά που έπαιζα, κάθε φορά που έκανα προπόνηση, ένιωθα ότι κάτι με πίεζε. Τα νεύρα και ο περσινός τραυματισμός προκαλούσαν αυτά τα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις καλά και να βρεις το επίπεδό σου όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Κάτι, δηλαδή, που έκανα σε όλη την καριέρα μου. Έχω αρχίσει να ελέγχω όλο και περισσότερο τα συναισθήματά μου και πραγματικά πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος τη νέα σεζόν».

Ο Ράφα έπεσε από τον θρόνο του Roland Garros, ενώ μετά από μια δεκαετία μεγάλων επιτυχιών έμεινε φέτος χωρίς major. "Δεν ξέρω αν θα κερδίσω άλλο Grand Slam", λέει σχετικά. "Πιστεύω ότι μπορώ. Δεν ξέρω αν θα το κάνω, αλλά μπορώ. Θα δουλέψω σκληρά για να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες τα επόμενα δύο χρόνια. Θα δούμε αν μπορώ να χαλαρώσω, να ελέγξω τα συναισθήματά μου ξανά και αν αυτό συμβεί, που πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα γιατί νιώθω πολύ καλύτερα, θα βρω το επίπεδο στο παιχνίδι μου".

Ναδάλ: «Μπορώ να κερδίσω Grand Slam»