MENU

Διευκρινίζει ακόμη ότι ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που είναι από τα προαπαιτούμενα – και εμπεριέχει ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς – θα ισχύσει από 1/1/2016.

Ως γνωστόν στο αυριανό «πακέτο» μέτρων περιλαμβάνεται και θα συζητηθεί/ψηφιστεί στην Βουλή ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

Οπως υπενθυμίζει το μέγαρο Μαξίμου, «η υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα στα οποία δεσμεύεται η χώρα μας, με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς».

Ειδικότερα για το «φλέγον» θέμα των πλειστηριασμών συνεργάτες του Πρωθυπουργού, σημειώνουν τα εξής:

-Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2016.

-Έως τότε θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

-Η εκκαθάριση των επιχειρήσεων που έχουν ήδη πτωχεύσει, θα γίνει με τον ισχύοντα νόμο

-Μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ή κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις.

-Υπενθυμίζεται επίσης ότι ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, έχει εκδώσει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Για το θέμα θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, με το προεδρείο της ΕΕΤ.

Πηγή: iefimerida

Καθησυχάζει η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς