MENU

Η ΛΑΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Ο Σαρωνικός κόλπος βρίσκεται μπροστά από μία πρωτοφανή οικολογική καταστροφή, έπειτα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» και την διάχυση στην θάλασσα μεγάλου όγκου «fuel oil» και «marine gas oil».Η καθυστέρηση των αρμοδίων αρχών να επιληφθούν του περιστατικού, μόνο εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί.Το αποτέλεσμα αυτής της αναλγησίας είναι ήδη ορατό στις παραλίες της Σαλαμίνας αλλά και στις Αθηναϊκές ακτές τουΣαρωνικού, με δεδομένο ότι το πετρέλαιο έχει φτάσει σήμερα μέχρι την Γλυφάδα. Παράλληλα η συγκάλυψη του ονόματος της επιχείρησης των συμφερόντων της οποίας, εξυπηρετούσε το δεξαμενόπλοιο αλλά και ο καθησυχασμός των κυβερνητικών στελεχών που επ ‘ουδενί δεν επαληθεύεται από την εικόνα και την κατάσταση των νερών του Σαρωνικού, δημιουργούν εύλογες απορίες για το κατά πόσο η επιχείρηση συγκάλυψης συνδέεται με την εξυπηρέτησησυγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η οικολογική καταστροφή, που υπέστη ο Σαρωνικός κόλπος, η Σαλαμίνα και οι ακτές της Αττικής, είναι ανυπολόγιστη ενώ οι επιπτώσεις στην δημόσια υγεία θα είναι σημαντικές. Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την κυβερνητική ολιγωρία σε σχέση και με τις εφοπλιστικές ευθύνες, που απαιτούμε να διερευνηθούν άμεσα αλλά και με την ολιγωρία στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ζητούμε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους και να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το «περίεργο» αυτό ατύχημα.

Απαιτούμε με κατηγορηματικό τρόπο, να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα, για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής" καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Πηγή: newpost

ΛΑΕ: Πλήρης κυβερνητική συγκάλυψη στην πρωτοφανή οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό