MENU

Όπως λέει, εάν οι δανειστές προκαλέσουν απόλυτο αδιέξοδο, «ούτε παραλογισμούς θα υπογράψουμε, ούτε θα επιτρέψουμε οι θυσίες του λαού μας να πάνε χαμένες». Απαντώντας στη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι αν φύγει το ΔΝΤ θα πρέπει να υπάρξει λύση με τον ESM και νέο μνημόνιο, ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει:

Ο Σόιμπλε δεν είναι επιτρεπτό και ακόμη περισσότερο ηθικό να επιδιώκει νέο μνημόνιο. Η Ευρώπη με αυτές τις εμμονές δοκιμάζεται. Ελπίζω και πιστεύω ότι όλοι θα συναισθανθούν τις ευθύνες που αναλαμβάνουν. Οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να σκεφτούν τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και να αφήσουν πίσω τα μικροκομματικά συμφέροντα.

Παράλληλα σημειώνει πως «αν καθυστερήσει και άλλο η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εξαιτίας της συνακόλουθης αβεβαιότητας η ανακάμπτουσα οικονομία θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα, τόσο ισχυρό που ενδέχεται να εκτροχιαστεί το ίδιο το πρόγραμμα. Ας αναλογιστούν οι θεσμοί και το ΔΝΤ τις επιπτώσεις καις μην επιτρέψουν τις δικές τους διαφωνίες και συγκρούσεις να μετατραπούν σε τεχνητή κρίση που ωφελεί κανένα. (…) Η κυβέρνησή μας έχοντας στο πλευρό της τον ελληνικό λαό δίνει μία άνιση μάχη την οποία πιστεύω ότι θα κερδίσει. Για άλλη μία φορά θα απογοητεύσουμε όσους εντός και εκτός Ελλάδος επιβουλεύονται τα συμφέροντα του λαού».

Πηγή: newpost

Φλαμπουράρης: Δεν αποκλείω δημοψήφισμα – Οι εμμονές του Σόιμπλε δοκιμάζουν την ΕΕ