MENU

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το πρωθυπουργό, ο κ. Βούτσης δήλωσε πως «είναι βλακείες όλα αυτά ότι χρειάζεται περισσότερη παρέμβαση επί του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού, ότι είναι ακόμη υψηλό και πρέπει να πέσει». Σημείωσε δε πως είναι καλό τα «μηνύματα» να «πηγαίνουν και να έρχονται αναμεταξύ μας» προκειμένου όπως είπε να ξέρουν και αυτοί (οι δανειστές) τα όρια της λογικής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε στον κ. Σόιμπλε λέγοντας πως έχει εμμονές (και όχι μόνο αυτός όπως είπε) αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ λιγότεροι που συμπορεύονται μαζί του σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η 13η σύνταξη ήταν αυτή που ενέτεινε τις πιέσεις προς τη χώρα, ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως ήταν προσχηματική η αντίδραση και πως τα δύο ζητήματα δεν έχουν μεταξύ τους καμία σχέση. «Είναι σαφές ότι αυτά τα οποία δίνονται τώρα είναι από μια υπεραπόδοση που δεν προέκυψε από τον ουρανό τη γνώριζαν», σημείωσε και πρόσθεσε:

Έλεος, έλεος την εμπιστοσύνη την έχουμε οικοδομήσει η ελληνική κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις γενικότερα, κάθε φορά υπάρχει μια κατατεθειμένη εμπιστοσύνη

Αναρωτήθηκε τέλος αν υπάρχει σχέδιο να γίνουν τα Βαλκάνια ζώνη των 200-300 ευρώ, χωρίς κοινωνικές εγγυήσεις, χωρίς δυνατότητα στον πρωτογενή τομέα και με χαμηλές υπηρεσίες. Ο κ. Βούτσης εκτίμησε πως υπάρχει πολιτικό σχέδιο να είναι χώρα μας πολύ σφιγμένη σε οτιδήποτε αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μέσα στον Γενάρη θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί συμφέρει όλες τις πλευρές.

Πηγή: newpost.gr

Επίθεση Βούτση σε Σόιμπλε: Βλακείες τα περί υψηλών συντάξεων