MENU

Επειδή οι νεώτεροι δεν γνωρίζουν, έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από τότε που έγινε η τελευταία χούντα στην Ελλάδα, να πω τα εξής:

Ο συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Ασλανίδης, ένας επιβλητικός αρχοντάνθρωπος, έκανε ό,τι ήθελε ως Γενικός Γραμματεύς Αθλητισμού μετά το πραξικόπημα του 1967.

Καταργούσε διοικήσεις, έσβηνε από το χάρτη σωματεία, διόριζε προπονητές σε ομάδες, διοικήσεις στις ομοσπονδίες, κανόνιζε ποιος ποδοσφαιριστής θα μεταγραφεί σε ποια ομάδα. Και άλλα πολλά. Νόμιμα όλα αυτά. Πραξικοπηματικά, δηλαδή. Στρατός, αστυνομία, δικαιοσύνη, όλοι ό,τι πει ο χουντικός Ασλανίδης.

Ο Μαρινάκης γιατί κατέφυγε στον Κοντονή επειδή έπεσαν δυο φωτοβολίδες στη Λεωφόρο; Εγώ θα σου πω γιατί. Επειδή για τον Μαρινάκη, όπως και για τον Αλαφούζο, ο Κοντονής είναι ένας άλλος Ασλανίδης. Μαϊμου Ασλανίδης, αλλά Ασλανίδης.

Στη δημοκρατία υπάρχουν θεσμοί. Και νόμοι. Και τα αρμόδια όργανα να επιλαμβάνονται. Δεν έχει καμμία δουλειά κανένας υπουργός να παρεμβαίνει στην αστυνομία, στη δικαιοσύνη, στις διοικήσεις ΠΑΕ, στον... διαιτητή ενός αγώνα.

Έλα, όμως, που ο Κοντονής Σταύρος πουλάει το γνωστό παραμύθι ότι Εγώ καθαρίζω για όλα, Εγώ θα βάλω τάξη, Εγώ θα κτυπήσω τη διαφθορά, Εγώ..., Εγώ...

Κι ενώ ο Κοντονής Σταύρος αυτοδιαφημίζεται σε κάθε ευκαιρία ότι όλα εξαρτώνται απ' αυτόν, όταν τον πήρε τηλέφωνο ο Μαρινάκης είπε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού «Εγώ είμαι άσχετος, εγώ έχω αναρμοδιότητα για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Λεωφόρο, ο διαιτητής θα αποφασίσει αν θα κάνει το ντέρμπυ, όχι εγώ, Εγώ δεν έχω επαφή με την

αστυνομία, ούτε με τα όργανα που θα αποφασίσουν αν θα τιμωρήσουν τον Παναθηναϊκό...».

Και μετά τον Μαρινάκη πήρε σειρά ο Αλαφούζος να ζητήσει προστασία και να παραπονεθεί στον Κοντονή Σταύρο, ο οποίος είναι... αποφασισμένος να κτυπήσει τη βία, αλλά δεν μπορούσε να ενεργήσει σαν μπάτσος, ούτε σαν εισαγγελέας γι' αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο.

Γιατί, όπως ο Μαρινάκης, και ο Αλαφούζος ζήτησε να τα πει με τον... άσχετο Κοντονή Σταύρο; Επειδή ο δικηγόρος από την Ζάκυνθο δεν είναι κορόιδο να ξεκαθαρίσει προς

όλους ότι είναι ένας πολιτικός δημοκρατικής πολιτείας. Ότι η παρέμβασή του στο χώρο του αθλητισμού είναι μόνον πολιτική, δηλαδή νομοθετική. Ότι δεν είναι ένας άλλος Ασλανίδης, δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι είναι οι περισσότερο ''ύποπτοι'' του Σύριζα!

Ο Κοντονής θυμίζει ημέρες χούντας!