MENU

Γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ στις 31 Οκτωβρίου του 1975. Από μικρός φαινόταν πως είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την θάλασσα καθώς η καριέρα του ως πολίστας αλλά και ως αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, αυτό μαρτυρούν. Το SDNA σας παρουσιάζει την έως τώρα διαδρομή του πολυτάλαντου Αντώνη Βλοντάκη ο οποίος το τελευταίο διάστημα απασχολεί πολύ τα Μέσα Ενημέρωσης.

Οι πισίνες, τα σκουφάκια και ο τίτλος του πρώτου σκόρερ

Ξεκίνησε την καριέρα το από τον Ν.Ο. Χανίων που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Το 1997-2004 φορούσε το σκουφάκι του Ολυμπιακού με τον οποίο κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Ελλάδος αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2002. Για έναν χρόνο ακόμη παρέμεινε στον Πειραιά αλλά για χάρη του Εθνικού με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο το 2005. Επίσης έχει αγωνιστεί για χάρη του Πανιωνίου του Ν.Ο. Χίου του Νηρέα Λαμίας και του Υδραϊκού. Το 2005 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ενώ έχει και πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: 3η θέση το 2005 και 4η θέση το 2003, World League 3η Θέση το 2004). Ο Χανιώτης φουνταριστός ήταν μέλος της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης από το 2000 έως το 2008 συμμετέχοντας σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων (2000, 2004, 2008). Μάλιστα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αγωνίστηκε με αυταπάρνηση έχοντας σπάσει το χέρι του λίγες μέρες πριν τους Αγώνες.

Το συνοικέσιο με την Κορίνα και ο γάμος…

Ήταν 25 χρόνων και εκείνη 23 όταν γνωρίστηκαν σε μια παραλία των Χανίων ανταλλάσσοντας μόνο ένα τυπικό «χαίρω πολύ». Δύο μήνες μετά ο Αντώνης την πλησίασε σε κάποιο club της Αθήνας, εκείνη όμως δεν τον θυμόταν καν. Ένας τηλεοπτικός αγώνας πόλο ήταν αρκετός μετά για να τραβήξει την προσοχή της. Η playmate 1998 επειδή ήταν ντροπαλή έβαλε μια φίλη της να μεσολαβήσει για να γίνει μια «τυχαία» συνάντηση, έτσι είναι μαζί από τις 21 Μαΐου 2001. Δύο χρόνια αργότερα ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. «Αν δεν ήταν ο Αντώνης ίσως και να μην είχα παντρευτεί. Ευτυχώς, βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη της η Κορίνα. Ο πρώην πολίστας και το πρώην μοντέλο έχουν αποκτήσει δύο κόρες την Ηλέκτρα και την Μαλένα και έναν γιο τον Σπύρο.

Το just the two of us και ο φωτογενής πολίστας…

Αν και χαμηλών τόνων, η δεύτερη του κόρη, η Μαλένα, τον έπεισε να συμμετάσχει στο show του Mega «Just the two of us». Ένα show που όπως αποδείχθηκε ήταν η αρχή για να του ανοίξουν και άλλες πόρτες στην πορεία για την τηλεόραση. Ο Βλοντάκης τότε ήταν εν ενεργεία πολίστας στον Ολυμπιακό και ένα σχόλιο της Αθηναϊδας Νέγκα, κριτής του show τον είχε ενοχλήσει. «Δεν θέλεις να σε φωνάζουν φωτογενή πολίστα;», τον ρώτησε κι εκείνος απάντησε: «Την ματαιοδοξία μου την πέρασα μικρός. Εδώ ήρθα για άλλους λόγους».

Τo go straight του ΑΝΤ1, ο Αγγελίδης και ο Βλοντάκης

«Κάποια στιγμή ο AΝΤ1 μού είχε δώσει εκπομπή και την άφησα, κάτι που μετάνιωσα. Ήταν το 2007. Πήγαμε με την εθνική ομάδα σε αγώνες στην Μπρατισλάβα. Το κανάλι μού είχε πει να κάνω μια εκπομπή που είχε γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία. Πήγε τελικά κάποιος άλλος» είχε δηλώσει τότε ο Αντώνης Βλοντάκης γεγονός που εξόργισε τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη ο οποίος τελικά ανέλαβε την παρουσίαση του παιχνιδιού. Ο πολίστας όμως ως σωστός άντρας στην πορεία το μετάνιωσε και ζήτησε συγγνώμη για την δήλωση του ότι εκείνος ήταν η πρώτη επιλογή του καναλιού του Αμαρουσίου.

H υποκριτική και οι «Τρίχες»…

Ήταν απλό. Δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και πέρασε από δοκιμαστικό. Άρεσε και βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Τρίχες». «Είμαι ένας άνθρωπος που ψάχνει συνεχώς να βρίσκει κίνητρα και επειδή μου άρεσε, το αποδέχτηκα», είχε δηλώσει ο Αντώνης ο οποίος υποδύθηκε έναν άνεργο αρχιτέκτονα, ο οποίος κατέληξε να δουλεύει σε κομμωτήριο. Και για όσους δεν θυμούνται, αυτή δεν ήταν η παρθενική του εμφάνιση ως ηθοποιός καθώς είχε κάνει μια guest εμφάνιση στο σίριαλ «Μοντέρνα οικογένεια».

Από τις πισίνες παραλίγο στο… ποτάμι!

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο πρώην διεθνής πολίστας βρισκόταν σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εκλογές με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Φαίνεται όμως πως ο αθλητής είχε συνηθίζει σε πιο ήρεμα νερά και αυτά του… ποταμιού θα ήταν δύσκολα για εκείνον. Έτσι δεν ανέβηκε σε κάποιο έδρανο αλλά μπορεί στο μέλλον να κολυμπήσει στα βαθιά νερά κάποιου ποταμού και όχι μόνο.

Ο Αντώνης στο πλευρό της Κατερίνας Καινούργιου…

Όπως φαίνεται η τηλεόραση του… πάει! Ο Αντώνης Βλοντάκης δεν είναι καλός μόνο μέσα στις πισίνες αλλά και μπροστά στο γυαλί. Στα δοκιμαστικά που έκανε, ενθουσίασε τους ανθρώπους της παραγωγής και έτσι με το… σπαθί του κέρδισε μια θέση δίπλα στην Κατερίνα Καινούργιου στην εκπομπή Λόγω TiVis.

Ο Βλοντάκης και η επίθεση του Λιάγκα…

Όσο βρισκόταν στις πισίνες φορώντας σκουφάκια, δεν δεχόταν τέτοια κριτική. Τώρα που έχει γίνει τηλεοπτικό πρόσωπο, λογικό είναι να δέχεται και επιθέσεις όπως αυτή του Γιώργου Λιάγκα. «Ο Βλοντάκης είχε ένα απωθημένο, να βγει στην τηλεόραση και να βρίζει εμένα κάθε μέρα», ήταν το σχόλιο του παρουσιαστή του «Το Πρωινό».

Φουρθιώτης: «Ποιος είναι ο Βλοντάκης;»

Ο Αντώνης Βλοντάκης δέχτηκε επίθεση και από την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, «Αποκαλυπτικά». Αρχικά ο παρουσιαστής της εκπομπής αναρωτήθηκε ποιος είναι ο Βλοντάκης. (σ.σ. όντως δεν τον ήξερε;) Στην συνέχεια τον κατέκρινε μαζί με τους συνεργάτες του ενώ αναρωτήθηκαν πως γίνεται να υπηρετεί στο λιμενικό και παράλληλα να είναι στο πάνελ της καθημερινής εκπομπής του Alpha. Παιδιά, αν ο άνθρωπος μπορεί, το πρόβλημα μας ποιο είναι ακριβώς;

Αντώνης Βλοντάκης: Από την πισίνα, δίπλα στο Ποτάμι και τη «βουτιά» στην τηλεόραση