MENU

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος παρά την καταδίκη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, πήρε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2016, όπου και εκλέχθηκε ξανά ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Η σημερινή απόφαση η οποία τον παύει από τα καθήκοντά του, προκαλεί εντύπωση, καθώς όπως είπαμε είχε λάβει την άδεια του Άρειου Πάγου για να συμμετέχει στις εκλογές, ενώ από το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε υπάρξει διαβεβαίωση ότι αν εκλεγεί δεν θα εκπέσει, καθώς επρόκειτο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα απέκλειε μια τέτοια εξέλιξη.

Παραμένει ασαφές, πάντως, το αν θα επαναληφθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές ή αν θα αναλάβει τη θέση του προϊσταμένου ο αναπληρωτής του κ. Ντογιάκου, Αντώνιος Λιώγας, ο οποίος κατετάγη 2ος στις τελευταίες εκλογές. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, η καθαίρεση δηλαδή του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έπειτα από νόμιμη εκλογή του.

Τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, την πατρίδα που γέννησε τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη, μόνο εντύπωση προκαλούν, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζουμε ότι η πειθαρχική καταδίκη του Ισίδωρου Ντογιάκου από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αφορούσε προσβολή της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, Βασιλικής Θάνου.

Πρωτοφανές! Καθαιρούν τον Ντογιάκο