MENU

«Ο Ρουπακιάς είναι επαγγελματίας δολοφόνος, το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, έστριψε το μαχαίρι στην πληγή του γιου μου για να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού για να επισημάνει λίγο αργότερα, πως η επίθεση σε βάρος του γιου του ήταν σχεδιασμένη.

Ο κ. Φύσσας ανέφερε ότι η μουσική του γιου του ενοχλούσε τους χρυσαυγίτες και ότι ο Γ. Ρουπακιάς εκείνο το μοιραίο βράδυ δέχθηκε εντολή από «ανωτέρους» για να επιτεθεί στον Παύλο.

«Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ο γιος μου έκανε μεροκάματα στη ζώνη του Περάματος», είπε αρχίζοντας την κατάθεσή του ο κ. Φύσσας και στη συνέχεια περιέγραψε όλα όσα έζησε από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι ο γιος του δέχθηκε την επίθεση.

Ανέφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού: «Με πήρε ο αδελφός μου τηλέφωνο και μου είπε τρέχα στην Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Όταν έφτασα εκεί είχε πολύ κίνηση, άκουγα σειρήνες. Βλέπω τη Χρύσα (σ.σ. η σύντροφος του Π. Φύσσα) στο πεζοδρόμιο και ο Παύλος με τα πόδια γυρισμένα. Το μυαλό μου πήγε αμέσως στη Χρυσή Αύγη, τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του».

Πρόεδρος: Πώς το γνωρίζετε ότι τα τραγούδια του γιου σας τους ενοχλούσαν;

Απ. Όταν λες κάποιον φασίστα δεν θα ενοχληθεί;

Πρόεδρος: Είχε προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός ανάμεσα στο γιο σας και σε κάποιον άλλον;

Απ: Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα.

Επανερχόμενος στη στιγμή που έμαθε για την επίθεση σε βάρος του γιου του ο Παναγιώτης Φύσσας τόνισε στο δικαστήριο πως όταν έφτασε στο σημείο όπου βρίσκονταν ο γιος του «δεν είδε πολλά αίματα». «Φώναξα δυο τρεις φορές το όνομά του, εκείνη την ώρα ήρθε ένας αστυνομικός και από πίσω το ασθενοφόρο. Ακούω τότε τη Χρύσα να λέει: Ρε καθίκι τώρα έρχεσαι να βοηθήσεις; Όταν σε φώναζα εγώ, σου έλεγα πήγαινε και δεν πήγαινες»;

Πρόεδρος:Άλλα άτομα είδατε;

Απ. Είδα αστυνομικούς και διάφορους περαστικούς.

Πρόεδρος: Ήταν και άτομα της Χ. Α;

Απ: Δεν είδα

Πρόεδρος: Αστυνομικούς είδατε;

Απ. Ναι είδα περίπου δέκα, ήμουν ταραγμένος είδα το παιδί έτσι...

«Η αστυνομία ήταν δίπλα στους χρυσαυγίτες»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού ανέφερε στην κατάθεσή του ότι τις πρώτες στιγμές που είδε τον γιο του, νόμιζε ότι είχε λιποθυμήσει. «Ακολουθούσα το ασθενοφόρο, άρχισαν να μου μπαίνουν ανησυχίες γιατί δεν άκουγα σειρήνες. Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, ρώτησα το γιατρό και μου είπε το παιδί κατέληξε» είπε ο κ. Φύσσας και συνέχισε: «Δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, μου το είπε ο γιατρός. Σκεφτόμουν πώς θα το πω στη μάνα του. Τι να της πω; Ότι σκοτώσανε το παιδί»;

Ο κ. Φύσσας ανέφερε πως ρώτησε τη σύντροφο του γιου του, για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ και η κοπέλα του είπε ότι κάθονταν όλοι μαζί - ο Παύλος και η παρέα του - και έβλεπαν το ποδόσφαιρο στην καφετέρια «Κοράλλι». Όπως είπε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, η κοπέλα του περιέγραψε ότι γύρω στα 60 άτομα, τους είχαν πλησιάσει και τους έβριζαν, χωρίς να ξέρουν το γιατί.

Ο μάρτυρας - πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που καταθέτει στη δίκη - ανέφερε ακόμη πως είδε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης και - όπως είπε - οι αστυνομικοί βρίσκονταν «στο πλευρό των χρυσαυγιτών». «Η δική μου απορία είναι γιατί να μην βρίσκονταν από την πλευρά των παιδιών, να τους προστατεύουν» αναρωτήθηκε ο κ. Φύσσας.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού, τόνισε πως όταν ο γιος του έφυγε με τη παρέα του από την καφετέρια, άκουσαν στην οδό Τσαλδάρη φωνές. «Περίπου 60 χρυσαυγίτες άρχισαν να τους κυνηγάνε. Αρχισαν να τρέχουν. Ο Παύλος σταμάτησε. Εκεί τον προλάβανε οι χρυσαυγίτες. Σε ομάδες δυο και τριών ατόμων άρχισαν να κάνουν επιθέσεις στον Παύλο» είπε.

Πρόεδρος: Οι υπόλοιποι της παρέας του Παύλου είχαν φύγει;

Απ.: Ναι, ο Παύλος είχε μείνει πίσω.

Πρόεδρος: Του επιτέθηκαν; Τι του έκαναν;

Απ. Τον εμπόδιζαν, δεν τον άφηναν να απομακρυνθεί. Τον στρίμωξαν σε ένα σημείο. Μέχρι που εμφανίζεται ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς...

Πρόεδρος: Εκτός από τα χτυπήματα από το μαχαίρι, βρέθηκε αλλού χτυπημένος ο γιος σας;

Απ: Υπήρχαν και άλλα χτυπήματα εκτός από τις μαχαιριές. Στο βίντεο είδα τον Ρουπακιά να παρατηρεί το γιο μου από τα 50 μέτρα, τον μετρούσε προφανώς. Οι κινήσεις του ήταν μελετημένες. Ο Ρουπακιάς αφού μαχαίρωσε τον Παύλο, έστριψε το μαχαίρι για να πεθάνει ο γιος μου από εσωτερική αιμορραγία.

Πρόεδρος: Από που προκύπτει αυτό;

Απ: Το γύρισμα που έκανε, είχε σαν συνέπεια να χυθεί το αίμα του Παύλου μέσα του. Γι' αυτό και εγώ δεν είδα αίματα στο πεζοδρόμιο... Ο Παύλος άντεξε γύρω στα τέσσερα λεπτά και είπε αυτός με μαχαίρωσε... Μια κοπέλα αστυνομικός συνέλαβε τον Ρουπακιά.... Την ώρα που πλησίαζε ο Ρουπακιάς ακούστηκε: "Ελατε ήρθε ο δικός μας" και σταματήσανε οι επιθέσεις... Ξέρω ότι τελευταία στιγμή ο γιος μου του φώναξε: "Πού πας ρε; Με μαχαίρωσες και φεύγεις";

Πρόεδρος: Οταν σας είπαν ότι είναι επαγγελματίας τι εννοούσαν;

Απ: Ότι ήξερε να στρίψει το μαχαίρι για να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία.

«Έτσι σκοτώνω εγώ»

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο μεταξύ δυο αγνώστων γι' αυτή την επίθεση;

Απ: Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε κάθε αντίθετη φωνή. Τα τραγούδια του ήταν κατά του φασισμού. Τα έγραφε ο ίδιος. Ενοχλούσε τους χρυσαυγίτες γιατί τους αποκαλούσε φασίστες. Ο Ρουπακιάς είχε το στυλάκι του Ελληναρά, που θέλει να σώσει την πατρίδα και βρίζει. Πιστεύει ότι οι «κακοί» πρέπει να πεθαίνουν. Νομίζει ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα. Μου είπαν ότι εκείνη τη στιγμή είχε το βλέμμα που λέει: «έτσι σκοτώνω εγώ». Και τώρα εδώ κάποιες φορές το ίδιο βλέμμα έχει.

Πρόεδρος: Δηλαδή, ο Ρουπακιάς αποφασίζει μόνος του να πάει να δολοφονήσει το Φύσσα; Από πού ήρθε ο Ρουπακιάς εκείνο το βράδυ;

Απ: Τα μέλη αυτής της οργάνωσης συνεννοούνται μεταξύ τους. Ξεχώρισαν 20 από τους 60 και εγκλώβισαν τον Παύλο.

Πρόεδρος: Έτσι, αυτόκλητος εμφανίζεται κάποιος με ένα μαχαίρι; Από πού ξεκινάει ο Ρουπακιάς;

Απ: Ειδοποιήθηκε από ανωτέρους του προφανώς. Δεν το έκανε μόνος του, εντολή πήρε...

πηγή: protothema.gr

«Είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο»