MENU

Ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ, έφερε… τούμπα το παιχνίδι στην Μυτιλήνη και κέρδισε (1-2) Καλλονή και Μήτσιο σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι.

Ο Φακούντο Περέιρα ήταν αυτός που πέτυχε τα δύο γκολ της ανατροπής (50, 58’), με τον Σαρλ Ιτάνζ να είναι ο ήρωας που απέκρουσε (σ.σ. για δεύτερο σερί παιχνίδι) το πέναλτι του Μανούσου στο 81’.

Το παιχνίδι εκτός από τη συναρπαστική του εξέλιξη, είχε και πολλές εντάσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή του 36’, όταν ο Αγγελος Αναστασιάδης ζήτησε από την ομάδα του να αποχωρήσει από το γήπεδο, δευτερόλεπτα μετά την αποβολή του Εργκις Κάτσε.3-5-2 ο Μαντζουράκης, 4-4-2 ο Αναστασιάδης

Δεν επεφύλασσε εκπλήξεις η ενδεκάδα της Καλλονής, με τον Γιάννη Μαντζουράκη, να εμπιστεύεται και πάλι το αγαπημένο του 3-5-2.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-4-2. Προτίμησε τελικά τον Γιώργο Κατσικά στην άμυνα, δίπλα στον Μιγκέλ Βίτορ, όχι όμως και τον Γιάννη Σκόνδρα, στο δεξί άκρο της άμυνας, τον οποίο άφησε στον πάγκο βάζοντας στη θέση του τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Το δίδυμο στα χαφ αποτελούνταν από τους Κάτσε, Μαντούρο, με τον Μακ να είναι στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά, με το δίδυμο στην επίθεση να αποτελείται από τους Αθανασιάδη και Περέιερα.Γκολ με το… «καλημέρα»

Ο ΠΑΟΚ για μία ακόμα φορά βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από νωρίς. Η Καλλονή, στη πρώτη επίσκεψή της στα καρέ του Ιτάνζ, άνοιξε το σκορ (7’), με το δυνατό σουτ του Τσαμπούρη, με τον Καμερουνέζο πορτιέρο, να φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ.Η πίεση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιδράσει και έφτασε με αξιώσεις στα καρέ της Καλλονής στο 9’, με τον Μακ να επιχειρεί την παράλληλη μπαλιά και τον Χογκ να διώχνει με διπλή προσπάθεια. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ρατς έκανε «γλυκιά» σέντρα στη περιοχή του Χογκ, ο Αθανασιάδης πήρε τη γυριστή κεφαλιά, με τους Περέιρα και Σαλπιγγίδη να μην μπορούν να την βρουν και να τη στείλουν στα δίχτυα της Καλλονής.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε, η Καλλονή όμως κρατούσε το υπέρ της σκόρ.Επεσε στην παγίδα!

Στο 36’ σημειώθηκε η φάση που λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στον «αέρα». Ο Χρήστος Μήτσιος, έκλεισε τα μάτια σε φάουλ του Κάτσε, έξω από τη περιοχή. Στη συνέχεια της φάσης, ο Αλβανός μέσος μη μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του κάτι είπε, με τον Μήτσιο να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα και τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.Οργή Αγγελου

Η απόφαση αυτή του ρέφερι από την Ηπειρο, έφερε την οργισμένη αντίδραση του Αγγελου Αναστασιάδη, που ζήτησε από τους παίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Η παρέμβαση του γυμναστή τερματοφυλάκων, Απόστολου Τερζή, ήταν καταλυτική, με τον τελευταίο να ζητάει από τους παίκτες του πάγκου, να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Την ίδια ώρα ο Ζήσης Βρύζας, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και τα έλεγε σε έντονο ύφος με τον Μήτσιο και τους βοηθούς του. Τρία λεπτά αργότερα, το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι, με τους Αθανασιάδη και Περέιρα να ζητούν από τον πάγκο της ομάδας τους να ηρεμήσουν.Το γύρισε σε οκτώ λεπτά…

«Μεταμορφωμένος» βγήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, πέρασε τον Τζανδάρη, αντί του Μαντούρο, με τους παίκτες του δικεφάλου να τρώνε «σίδερα».

Στο 50’ ο Φακούντο Περέιρα, έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ύστερα από την λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας των αμυντικών της Καλλονής, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρατς.

Η ψυχή των παικτών του ΠΑΟΚ, «μίλησε», οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Μακ, με εξαιρετικό κοντρόλ κατέβασε τη μπάλα, απέφυγε τον αντίπαλό του και με σέντρα βρήκε τον Περέιρα, με τον Αργεντίνο να μην έχει πρόβλημα να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ.

 O... "ήρωας" Ιτανζ

 Ο Χουάνμα κέρδισε πέναλτι στο 80’ από τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση του, όμως ο Σάρλ Ιτάνζ, για δεύτερο σερί παιχνίδι, απέκρουσε πέναλτι και κράτησε «όρθιο» τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, λίγο έλειψε να γίνει και το 1-3, όμως ο Αθανασιάδης δεν βρήκε στόχο στο σουτ που επιχείρησε.

 Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλλιός, Αντέτζο, Κεϊτά (65’ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Πιπίνης (76’ Μίγνκας), Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (66’ Λεοζίνιο), Μανούσος, Χουάνμα.

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης):  Ιτάνζ, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Μαντούρο (46’ Τζανδάρης), Μακ (93’ Σκόνδρας), Περέιρα, Σαλπιγγίδης (94’ Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης.

Ο MVP: Ο Περέιρα. Βρίσκεται εκεί που πρέπει στις δύο φάσεις των γκολ. Κάνει εκπληκτικό παιχνίδι, με τη μπάλα, με συνεχή κίνηση στην περιοχή και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Καλλονής.

Ο Σκληρός: Ο Στέφανος Αθανασιάδης. Εκπληκτικό παιχνίδι και ηγετική παρουσία. Τα έδωσε όλα με πολλές μάχες, τάκλιν, «μονομαχίες» στον αέρα, ακόμα και όταν έπαιξε μακριά από τη φυσική του θέση.

Ο Αόρατος: Ο Γιάννης Μαντζουράκης. Είναι ο βασικός υπαίτιος της ήττας για την Καλλονή. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του έπαιζε με παίκτη περισσότερο, διατήρησε το αμυντικογενές σχήμα και ουσιαστικά την εξαφάνισε από τον χάρτη.

Ο Πεσμένος: Ο Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος είναι κομβικός παίκτης για την ομάδα του. Σήμερα, δεν κατάφερε στιγμή να μπει στο ρυθμό του αγώνα και να δημιουργήσει ρήγματα. Δίκαια αντικαταστάθηκε και ίσως άργησε κι όλας, να τον αποσύρει ο Μαντζουράκης.

Η Γκέλα: Πάει στην κακή συνεννόηση των αμυντικών της Καλλονής στο πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ.

Η Στιγμή: Το πέναλτι που αποκρούει ο Ιτάνζ. Δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή επέμβαση του Καμερουνέζου που σώζει τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση, είναι και το χρονικό σημείο που το πράττει και μάλιστα για δεύτερη σερί φορά, αφού το είχε κάνει και στην Τρίπολη.Η Διαιτησία: Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα έκανε ο Χρήστος Μήτσιος στο σημερινό παιχνίδι. Σφύριζε συνεχώς φάουλ υπέρ των γηπεδούχων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το «καθαρό» φάουλ του Κάτσε, το μετατρέπει σε κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ, με παίκτη λιγότερο και δημιουργώντας εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές του. Εβγαλε κάρτες σε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ώρα επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και τους άφηνε ατιμώρητους. Κλείνει τα μάτια στην ανατροπή του Μακ. Οι στρατηγοί: Ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν ο νικητής στην σκακιέρα των προπονητών. Είχε ορθολογική σκέψη αυτή τη φορά. Εστησε την ομάδα όπως έπρεπε χωρίς αλχημείες. Εδωσε φανέλα βασικού στον Κατσικά, ενώ άφησε στον πάγκο τον Σκόνδρα, βάζοντας στο παιχνίδι τον Κωνσταντινίδη. Εκανε έξυπνη αλλαγή με την είσοδο του Τζανδάρη, στο ημίχρονο που βοήθησε, ενώ του βγήκε η μεταφορά του Κλάους στα χαφ.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης, ξεκίνησε 3-5-2, κάτι που δεν άλλαξε ούτε τη στιγμή που ο δικέφαλος έμεινε με δέκα παίκτες. Μετά την ανατροπή του σκορ, γέμισε τη περιοχή του με επιθετικούς, όμως δεν πήρε κάτι από το παιχνίδι. Φέρει ευθύνη για την ήττα της ομάδας του, αφού δεν βοήθησε καθόλου με τις επιλογές του, την ομάδα του.Η εξέδρα: Γεμάτο ήταν το γήπεδο της Καλλονής, με φίλους και των δύο ομάδων. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν όμορφη, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα να πηγαίνουν προς το μέρος των οπαδών τους και να τους ευχαριστούν για τη στήριξή τους στο παιχνίδι.

http://ls.betradar.com/ls/livescore/?/sdnagr/el/page/sportcenter16_responsive2#matchid_5774474
Live Blog Καλλονή - ΠΑΟΚ
//wwwssl.coveritlive.com/embed.html?altcastCode=d6f1f2b031&srcdom=www.coveritlive.com&srcdomsec=wwwssl.coveritlive.com&height=700&entryLoc=top&commentLoc=top&titlePage=off&replayContentOrder=chronological&embedType=stream&titleImage=%2Ftemplates%2Fcoveritlive%2Fimages%2FbuildPage%2FSportsImage.jpg
Αλύγιστος! (vids)