MENU

Μπάρκας: Δεν δέχθηκε πίεση από την επίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα στο μεγαλύτερο διάστημα της αποψινής αναμέτρησης, μια φορά χρειάστηκε να επέμβει σε 90+ λεπτά, στην κεφαλιά του Κρίζμαν στο 82ο λεπτό, και το έκανε αποτελεσματικά.

Μπακάκης: Καλός σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα, αρκετά ανεβάσματα, συνεργασία με τον Γκάλο στην δεξιά πτέρυγα, από δική του προσπάθεια η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λιβάγια για το 2-0 της ΑΕΚ στο 47' που «τελείωσε» το ματς.

Λαμπρόπουλος: Σταθερός στο κέντρο της άμυνας της Ένωσης χωρίς να «πιάσει» τα στάνταρ απόδοσής του παρτενέρ του, Τσόσιτς, βοήθησε ώστε η ομάδα να μην δεχθεί για πρώτη φορά γκολ από τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας μετά το 1983.

Τσόσιτς: Στην πρώτη του «πραγματική» συμμετοχή σε απαιτητικό αγώνα μετά από αρκετούς μήνες ήταν εξαιρετικός, με γρήγορες και δυναμικές επεμβάσεις, ενώ ένα δικό του σωτήριο τάκλιν δεν επέτρεψε στον Ξύδα να ανοίξει το σκορ στο 34'.

Λόπες: Αθόρυβη αλλά ουσιαστική εμφάνιση με προωθήσεις από τα αριστερά (λιγότερες πάντως από εκείνες του Μπακάκη), δεν είχε προβλήματα ανασταλτικά, επέτρεψε στον Ουζουνίδη να ξεκουράσει τον Χουλτ χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Γαλανόπουλος: Δεν απέφυγε ορισμένα λάθη σε μια από τις σπάνιες συμμετοχές του χωρίς την «ασφάλεια» του Σιμόες στο πλευρό του, με την ανάπτυξη της ΑΕΚ να γίνεται κυρίως από τα πλάγια δεν χρειάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες στον άξονα.

Άλεφ: Βρέθηκε να κινείται περισσότερο στο αντίπαλο μισό του γηπέδου παρά στο δικό του, σε έναν ρόλο «οκταριού» τον οποίο κατάφερε να υποστηρίξει με συνέπεια, δείχνοντας ότι εκτός από σωματικά προσόντα διαθέτει και άρτια τεχνική κατάρτιση.

Γκάλο: Πολύ ουσιαστικός για μια ακόμη φορά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου η επιθετικότητά του δημιούργησε «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα από τα δεξιά, από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση του 2-0 με τον Λιβάγια και γενικώς υπήρξε θετικός.

Λιβάγια: Μπορούμε να μιλάμε πλέον με αρκετή ασφάλεια για τον πιο ποιοτικό στράικερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ενέργεια παγκόσμιας κλάσης για το 1-0 του Πόνσε στο 36', έβαλε κι ένα... μόνος του με σεντερφορίσιο τελείωμα στο 47ο λεπτό.

Μπακασέτας: Αρκετά κινητικός αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής της ΑΕΚ, προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Βελλίδη με τα γνωστά μακρινά σουτ του, θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ με ένα από αυτά στο 28'.

Πόνσε: Στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα της Ένωσης απέδειξε ότι παρότι δεν διαθέτει την πληθωρικότητα του Αραούχο είναι «κλασάτος» - επικίνδυνος επιθετικός, επισφράγισε την αρκετά καλή εμφάνισή του σκοράροντας για το 1-0 στο 36'.

Οι αλλαγές

Μάνταλος: Αντικατέστησε τον Λιβάγια και έπαιξε στη φυσική του θέση, αυτή του επιτελικού μέσου, «ηρέμησε» το παιχνίδι της ομάδας του με έξυπνες, απλές πάσες και από δικό του κόρνερ στο 79' παραλίγο να σκοράρει ο Τσόσιτς.

Γιακουμάκης: Στα περίπου 25 λεπτά που αγωνίστηκε στην κορυφή της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης έδωσε μάχες, κέρδισε ορισμένα φάουλ και βρέθηκε μια φορά σε θέση βολής, στο 75ο λεπτό, ωστόσο σούταρε ψηλά άουτ υπό πίεση.

Κλωναρίδης: Ο «ήρωας» της Γλασκώβης και της Βουδαπέστης χρησιμοποιήθηκε από τον Ουζουνίδη στο τελευταίο 20λεπτο αντί του Γκάλο, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις, ήταν κινητικός, «μάζεψε» και μια κίτρινη κάρτα στο 81'.

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα