MENU

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγυρίζω στην Κρήτη. Είναι ένα περιβάλλον πολύ γνώριμο για μένα. Δυστυχώς είμαστε άτυχοι γιατί η πολιτικοοικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για τη χώρα, και δημιουργεί εμπόδια για να προχωρήσουμε στο δρόμο που χρειάζεται για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε όμως παρά τις δυσκολίες να μπούμε στο σωστό δρόμο».

Για τη στελέχωση της ομάδας: «Είναι το μικρότερο πρόβλημα. Είμαστε ακόμα στην αρχή χρειάζεται δουλειά σε όλους τους τομείς. Βασικό να καταλάβουμε ότι μέσα από δυσκολίες είναι ευκαιρία να χτίσουμε τον ΟΦΗ από την αρχή σε σωστές βάσεις για να υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Δε χρειάζεται βιασύνη και άγχος για το έμψυχο δυναμικό. Πρέπει να γίνουν όλα με υπομονή και σε σωστές βάσεις».

Για το που θα γίνει η προετοιμασία: «Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Το πιθανότερο είναι να γίνει εδώ η προετοιμασία γιατί δε θέλουμε να χάνουμε χρόνο. Όλες οι ομάδες βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή».

Για τις μεταγραφές: «Το διάστημα που προηγήθηκε δουλεύουμε με τη διοίκηση σε όλους τους τομείς. Δεν είναι ώρα τώρα για να λέμε πολλά πράγματα. Η δουλειά μου είναι να «χτίζω» ομάδες. Κινούμαστε με βάση αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Όποτε πήρα το χρόνο γι’ αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.».

Για το αν η στελέχωση της ομάδας θα γίνει κυρίως από την Κρήτη: «Το ίδιο έκανα και στα Χανιά, το ίδιο θα κάνω και στον ΟΦΗ. Γνωρίζω καλά τη νοοτροπία. Η Κρήτη είναι το δεύτερο ποδοσφαιρικό μου σπίτι. Δε με φοβίζει κάτι. Το περιβάλλον δεν είναι άγνωστο για μένα».

Για τις άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν: «Οι προτεραιότητες μας έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της ομάδας και την επιλογή των κατάλληλων ποδοσφαιριστών».

Για τη συμβολή του κόσμου στο νέο ξεκίνημα: «Χρειαζόμαστε κοντά μας τον κόσμο. Θα χρειαστούμε περισσότερο τη βοήθεια του στο να καταλάβουν όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΟΦΗ. Μόνο ο κόσμος μπορεί να το κάνει αυτό. Είχα την τύχη να παίξω αντίπαλος της ομάδας του Γκέραρντ και να ζήσω αυτή την ομάδα. Είναι παρακαταθήκη μας και μας δίνει ένα όραμα. Αυτό που θέλω επίσης να πω είναι ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για την ομάδα».

Αμέσως μετά την άφιξή του Μουράτ Σεροπιάν στο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, ο Γενικός διευθυντής της ομάδας Μιχάλης Σερπετσιδάκης, ο οποίος τον υποδέχθηκε εκ μέρους της διοίκησης, τον μετέφερε στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, όπου ο νέος τεχνικός του Ομίλου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ, τους χώρους και τα γήπεδα.

Έφτασε και ξεναγήθηκε ο Σεροπιάν