MENU

Μια εξαετία μετά το... μπάσιμο του Ιβάν Σαββίδη στη ζωή του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος μετράει δύο κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδος, με τον ισχυρό άνδρα των «ασπρόμαυρων», να μην κρύβει από τη πρώτη στιγμή της παρουσίας του στους Θεσσαλονικείς την επιθυμία του να δει την... ναυαρχίδα του συλλόγου στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Είναι δύσκολο να υποθέσω πότε. Θα ήθελα να είναι και φέτος. Δε θα ήταν σωστό να σκεφτόμαστε, ότι στα επόμενα δύο χρόνια έχουμε πιθανότητες να το κάνουμε. Δε μπορώ να το απορρίψω κιόλας. Έλεγα στον κ. Βρύζα, ότι για μένα δεν υπάρχει ο στόχος της δεύτερης θέσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20 χρόνια παίρνει την πρώτη θέση. Δεν είναι στόχος μας η δεύτερη θέση. Αλλά να κάνουμε μία ομάδα που θα παίρνει την πρώτη θέση», ανέφερε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Οκτώβριο του 2012.

Μπορεί ο στόχος της κορυφής του πρωταθλήματος της Super League να μην έχει έρθει ακόμη, κάτι που πεισμώνει τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κάθε χρόνο που περνάει ενισχύει περισσότερο τον ΠΑΟΚ θέτοντας ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ωστόσο στα έξι χρόνια της παρουσίας του στον Δικέφαλο, έχει γευτεί την χαρά της κατάκτησης δύο Κυπέλλων.

Ο χαμένος τελικός τον πείσμωσε

Η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση ενός τίτλου παρουσιάστηκε δύο χρόνια μετά τον ερχομό του Ιβάν Σαββίδη. Τον Απρίλιο του 2014 οι «ασπρόμαυροι» γνωρίζουν βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό με 4-1 στον τελικό του Κυπέλλου. «Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα και να επενδύσουμε σε αυτή την ήττα», δήλωνε λακωνικά αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο ισχυρός άνδρας των «ασπρόμαυρων».

Οι κόποι ανταμείβονται

6 Μαΐου 2017, τρία χρόνια μετά τον χαμένο τελικό του ΟΑΚΑ και ο πρώτος τίτλος στην... εποχή Σαββίδη είναι γεγονός για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επικρατεί της ΑΕΚ με 2-1 στο Πανθεσσαλικό του Βόλου και πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Ιβάν Σαββίδης πανηγυρίζει το πρώτο τρόπαιο μαζί με τους παίκτες των «ασπρόμαυρων» σα μικρό παιδί.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ σήκωσαν στα χέρια τους τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δικαιωμένος για την πενταετή υπομονή του έδειξε να απολαμβάνει κάθε στιγμή από τα πανηγύρια της κατάκτηση του Κυπέλλου. Το ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με τον μεγαλομέτοχο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να είναι μπροστάρης στους πανηγυρισμούς των παικτών και των οπαδών του Δικεφάλου.

«Αυτό το Κύπελλο είναι η αφετηρία πολλών ακόμη τίτλων. Ενωμένοι σε όλους τους τομείς θα προχωρήσουμε στο μέλλον και θα φέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που ανήκει, στην κορυφή». Ο Ιβάν Σαββίδης στο γλέντι για την κατάκτηση του Κυπέλλου, φρόντισε να δώσει το στίγμα του για την επόμενη ημέρα των «ασπρόμαυρων».

Το back to back και το... πρωτάθλημα

Η επόμενη σεζόν βρήκε στο ξεκίνημα της, έναν ΠΑΟΚ αποκλεισμένο από την Ευρώπη και με αλλαγή προπονητή από τον Αύγουστο. Ο ερχομός του Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Δικέφαλο, που απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και βρέθηκε από τον Γενάρη και μετά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος πλησίαζε περισσότερο από ποτέ για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, που υπολόγιζαν όμως χωρίς τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. O Δικέφαλος έχασε τον τίτλο στις δικαστικές αίθουσες, όμως η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε καταστροφικά για τους Θεσσαλονικείς.

Στις 12 Μαΐου ο ΠΑΟΚ κάνει το back to back και με τρομερή εμφάνιση επικρατεί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-0, πανηγυρίζοντας την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ιβάν Σαββίδης λόγω της τιμωρίας του δεν έδωσε το παρών στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως οι παίκτες του Δικεφάλου φρόντισαν να φορέσουν μπλουζάκια με το σύνθημα «Πρόεδρε για σένα», έχοντας μία φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη, ενώ παράλληλα φόρεσαν και μάσκες με την μορφή του ισχυρού άνδρα των «ασπρόμαυρων», δείχνοντας με τον δικό τους τρόπο την στήριξή τους προς το πρόσωπο του.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» πριν την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ για την Θεσσαλονίκη, ο Ιβάν Σαββίδης περίμενε τους παίκτες του Δικεφάλου. Μάλιστα, οι παίκτες των «ασπρόμαυρων» αποθέωσαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον σήκωσαν στον αέρα, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κυπέλλου Ελλάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε όλοι εδώ. Μπορούμε να κάνουμε απολογισμό. Πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Καταστρέφοντας το σύστημα πιστεύαμε πως θα είναι εύκολο για εμάς και θέλαμε να αφιερώσουμε όλη μας την προσοχή στο γήπεδο. Δυστυχώς η ζωή μας έδειξε διαφορετική… πραγματικότητα και πήραμε μαθήματα από αυτό. Θέλω να πω ότι ο Θεός δεν μας άφησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Έτσι ενισχύθηκε το ανοσοποιητικό σύστημα της ομάδας. Φέτος έγιναν χτυπήματα στην ομάδα. Άλλες φορές με …θύματα σε αθλητικό επίπεδο. Φέτος αθλητές και ομάδα έδειξαν υψηλό επίπεδο . Το συνδέω αυτό με την δουλειά του προπονητή μας. Θέλω να πω Ράζβαν ευχαριστώ. Πήρες ακατέργαστο διαμάντι και το έκανες πολύτιμο λίθο. Θέλω αύριο να ξεκινήσεις τη δουλειά για τον νέο ΠΑΟΚ», ανέφερε στην ομιλία του στο γλέντι της κατάκτηση του Κυπέλλου ο Ιβάν Σαββίδη, δίνοντας το στίγμα του για την επόμενη ημέρα.

Η... μαγιά από την περσινή σεζόν έμεινε σχεδόν αναλλοίωτη, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να συνεχίζει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη να προσφέρει όλα τα εχέγγυα για την πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος, που αποτελεί το... απωθημένο του ομογενή επιχειρηματία, αυτά τα έξι χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δικεφάλου.

Ο Ιβάν Σαββίδης των τίτλων