MENU

Όπως είναι γνωστό, και οι τρεις ποδοσφαιριστές ντύνονται στα κιτρινόμαυρα με τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς. Συνολικά οι ρήτρες που συμφωνήθηκαν φτάνουν τα 14 εκατ. ευρώ!

Συγκεκριμένα, από 6 εκατ. ευρώ είναι οι οψιον αγοράς του Μπογέ και του Πόνσε και περίπου 2 εκατ. ευρώ (1.850.000 ευρώ για την ακρίβεια) αυτή ου Άλεφ. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή η ΑΕΚ προσέγγισε και τις τρεις υποθέσεις βλέποντας όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον.

Με απλά λόγια, η Ένωση δεν κινήθηκε να αποκτήσει τους τρεις παίκτες απλά για να... κάνει δουλειά της φέτος. Ήθελε να εξασφαλίσει ότι σε περίπτωση που πετύχουν με την κιτρινόμαυρη φανέλα, θα έχει ρεαλιστική δυνατότητα να τους κάνει δικούς της.

Και σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ πέτυχαν ένα πραγματικό super deal, αφού αν και οι τρεις... βγάλουν μάτια μέσα στη σεζόν, θα μπορεί το καλοκαίρι του 2019 να τους κάνει δικούς της καταβάλλοντας συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ!

Πιο αναλυτικά, η Τορίνο συμφώνησε με την ΑΕΚ να πληρωθεί τα 6 εκατ. ευρώ της ρήτρας του Μπογέ σε έξι ισόποσες δόσεις. Τον ίδιο αριθμό δόσεων δέχθηκε και η Μπράγκα για τον Άλεφ, με τη διαφορά ότι δεν είναι ισόποσες, αλλά η μεγαλύτερη δόση είναι η πρώτη. Όσον αφορά τη Ρόμα, η συμφωνία μαζί της προβλέπει τέσσερις δόσεις, πάλι με την πρώτη να είναι η μεγαλύτερη.

Συνοψίζοντας, αν η ΑΕΚ θέλει να ενεργοποιήσει και τις τρεις οψιόν το καλοκαίρι του 2019, θα πρέπει να καταβάλει 2 εκατ. ευρώ στη Ρόμα, 1 εκατ. ευρώ στην Τορίνο και 500.000 ευρώ στην Μπράγκα. Καταβάλλοντας, δηλαδή, 3,5 εκατ. ευρώ κάνει δικούς της τους παίκτες, με την αποπληρωμή των οψιόν των Μπογέ και Άλεφ να ολοκληρώνεται το 2022 και του Πόνσε το 2021, αφού οι συμφωνίες προβλέπουν κάθε δόση να καταβάλλεται στην αρχή κάθε μεταγραφικής περιόδου.

Μάλιστα, μπορεί η ΑΕΚ για να ρίξει τις ρήτρες των Πόνσε και Μπογέ στα 6 εκατ. ευρώ να συμφώνησε να «αφήσει» ποσοστό μεταπώλησης 30% στη Ρόμα και 15% στην Τορίνο αντίστοιχα, όμως στη συμφωνία «πέρασε» αυτά τα ποσοστά να αφορούν τα χρήματα που θα εισπράξει η Ένωση από πιθανή πώλησή τους για το ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ της αγοράς τους.

Με 3,5 εκατ. ευρώ το 2019, δικοί της και οι τρεις!