MENU

Ξεπερνώντας το απαράδεκτο του ύφους της τελευταίας παραγράφου που δεν συνάδει με τον θεσμικό ρόλο ενός Υπουργού (Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Ειλικρινώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση καλή τύχη και καλό καλοκαίρι) που θέλει να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αναρωτιέμαι τι εννοούν ο κ. Βασιλειάδης και οι συντάκτες της επιστολής.

Αντιγράφω συγκεκριμένο αποσπάσματα… «Με ειλικρινή αγωνία, σας καλώ να σκεφτείτε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό του ποδοσφαίρου και όχι την πρόσκαιρη και σε θολό και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωση. Αφού λάβετε όλα τα παραπάνω υπόψη σας, ξανασκεφτείτε αν θα πρέπει να κάνετε επιλογές που θα επιφέρουν μια πρόσκαιρη σανίδα σωτηρίας αλλά θα στερούν την όποια προοπτική. Σε διαφορετική περίπτωση, προφανώς εσείς έχετε ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό σας, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε».

Θα επαναλάβω ότι συμφωνώ με την άποψη περί αναδιάρθρωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι την αδιαλλαξία του σε σχέση με τις αντιπροτάσεις της Λίγκας που μάλιστα δεν απέχουν από την δική του πρόταση και τις αναφορές του στο «θολό και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωσης» όπως επίσης και στην «πρόσκαιρη σανίδα σωτηρίας χωρίς προοπτική».

Οι αναφορές αυτές μοιάζουν περισσότερο με θεωρίες συνομωσίας που βλάπτουν σοβαρά το ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση με επιχειρήματα, που θα έδιναν στους συνεταίρους της Super League το δικαίωμα να προβληματιστούν και παράλληλα θα κέρδιζαν την κοινή γνώμη.

Η επίδειξη αδιαλλαξίας και τα τελεσίγραφα, δεν είναι μονοπάτια που προσφέρουν λύσεις. Αν ο Υπουργός θεωρεί ότι υπάρχει «θολό και εξαρτημένο τοπίο» οφείλει να το καταγγείλει με ονόματα και διευθύνσεις και όχι να τα «κουκουλώσει» σε περίπτωση που το σχέδιο του γίνει αποδεκτό από τους ιδιοκτήτες των ομάδων.

Όπως έγραψα και πριν από λίγες ημέρες, οι αλλαγές στο ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό θέμα. Θέλει έρευνα σε βάθος και γενναίες αποφάσεις που όμως θα είναι εφικτό οι κραδασμοί που θα προκαλέσουν, να απορροφηθούν από τις ομάδες. Αναδιάρθρωση σημαίνει οργάνωση με προοπτική –όπως σωστά αναφέρει η επιστολή- και στόχο την εύρεση πόρων από την ελεύθερη αγορά και όχι από τα κρατικά ταμεία.

Ένα μήνα πριν την –θεωρητική- έναρξη του πρωταθλήματος και όλα είναι στο αέρα. Αυτό δεν βοηθά ιδιαίτερα κ. Βασιλειάδη τις ομάδες που ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Αντίθετα προκαλεί προβλήματα στους προπονητές. Ψιλά γράμματα ε; Το ξέρω. Απλά το αναφέρω.

Τα φιλικά που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, κατέστησαν σαφές ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας να προκριθεί σε βάρος της Βασιλείας, στον περσινό κορμό. Μοναδικό ερωτηματικό η κάλυψη της θέσης του Κάμπος που αποχώρησε.

Οι Λημνιός και Ουάρντα διεκδικούν την θέση με τον Ζαμπά να είναι το αουτσάιντερ. Ο Βραζιλιάνος έδειξε στοιχεία εξαιρετικού σε ταχύτητα και ποιότητα παίκτη αλλά θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Περισσότερο από τον χρόνο που χρειάζεται ο Ουάρντα.

Θεωρώ ότι η ομάδα αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό της. Μέρα με τη μέρα θα φεύγει από τα πόδια των παικτών το… βάρος της προετοιμασίας ώστε να παρουσιαστούν φρέσκοι (αυτό είναι το ζητούμενο κατά την άποψη μου), την ερχόμενη Τρίτη στην Τούμπα.

Οι «θεωρίες συνωμοσίας» του Βασιλειάδη και η ετοιμότητα του ΠΑΟΚ