MENU

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τον τρόπο διαχείρισης της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (και ειδικότερα της Super league) αλλά και από την πλήρη αδιαφορία για την εγκατάσταση του συστήματος VAR που θεωρώ βέβαιο (όσο κι αν αλλοιώνει την ομορφιά του αθλήματος) ότι είναι απαραίτητο για προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.

Για την αναδιάρθρωση θα αποφύγω να τοποθετηθώ σεβόμενος την προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση του κ. Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της Super League. Όταν θα έχουμε κάτι χειροπιαστό, θα επανέλθω.

Θα εστιάσω στην εγκατάσταση του συστήματος VAR στα ελληνικά γήπεδα που με στόμφο ανακοινώθηκε αλλά, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για να γίνει πράξη. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι, ενώ από την ΕΠΟ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός που θα αναδείξει την εταιρία που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου, το θέμα έχει «κολλήσει» μεταξύ Υπουργείο Πολιτισμού - Αθλητισμού και Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι ίδιες πληροφορίες που προέκυψαν από την έρευνα των τελευταίων ημερών, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να λειτουργήσει το VAR από την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι απαισιόδοξες προβλέψεις μάλιστα, προβλέπουν ότι δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από τον Δεκέμβριο του 2018. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι ενδεχομένως ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος να κυλήσει χωρίς το σύστημα για το οποίο ο Βασιλειάδης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, είχαν δεσμευτεί για την λειτουργία του από το ξεκίνημα της νέας περιόδου;

Φτάσαμε στο τέλος Ιουνίου και παρά το γεγονός ότι ο φάκελος είναι έτοιμος, δεν έχουν γίνει οι ενέργειες για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που θα αναδείξει την εταιρία που θα μειοδοτήσει και θα αναλάβει το έργο. Με δεδομένο ότι το κονδύλι για την 5ετή λειτουργία του συστήματος VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει εγκριθεί και είναι διαθέσιμο από τα ταμεία του κράτους, γέννιουνται ερωτήματα.

Που οφείλεται η καθυστέρηση; Στον κακό συντονισμό των εμπλεκόμενων Υπουργείων; Σε αμέλεια; Σε… δάκτυλο που τα συμφέροντα του δεν εξυπηρετούνται από την εγκατάσταση Video assistant referee;

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μια τέτοια επένδυση (που θα περιορίσει στο ελάχιστο την καχυποψία των ελλήνων φιλάθλων για το ποδόσφαιρο σε συνάρτηση με τις αλλαγές που επιχειρήθηκαν στους πίνακες των διαιτητών), δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Η μήπως όχι;

ΥΓ Αγωνιστικά συμπεράσματα για την πορεία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, μην περιμένετε από μένα μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος φιλικών στην Ολλανδία. Θα τοποθετηθώ όταν θα έχουμε ένα σοβαρό δείγμα από τα παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί. Τα πρόχειρα ή αυθαίρετα συμπεράσματα, δεν είναι το φόρτε μου.

ΥΓ 2 Το Σαββατοκύριακο επισκέφτηκα μετά από πολλά ένα χρόνια, ένα επίγειο παράδεισο. Την πανέμορφη Αμμουλιανή. Οι ομορφιές του νησιού με τα γαλαζοπράσινα νερά, τις πεντακάθαρες αμμουδερές παραλίες, την ευγένεια των κατοίκων και την διάθεση εξυπηρέτησης των επισκεπτών, σε κάνουν να νιώθεις την απόλυτη χαλάρωση, επιβεβαιώνοντας το γνωστό… σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Περιττό να προσθέσω το πόσο… ασπρόμαυρο είναι το νησί. Μια βόλτα λίγων λεπτών είναι αρκετή για να καταλάβεις πόσο έντονο είναι το στοιχείο του ΠΑΟΚ στην πανέμορφη Αμμουλιανή!

Ποιοι και γιατί φρενάρουν το VAR στην Ελλάδα;