MENU

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με το μυαλό στην Μπρεστ την οποία θα αντιμετωπίσει στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League έγινε το πρώτο ραντεβού του Ατρομήτου με τον κόσμο της ομάδας να δηλώνει παρών.

Την παράσταση έκλεψαν οι οργανωμένοι που έστησαν το δικό τους πάρτι στην εξέδρα και η παρουσία τους ήταν κάτι παραπάνω από δυναμική.

Στην πρώτη εκτός από τους παλιούς ήταν και τα νέα αποκτήματα των Περιστεριωτών, οι Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Αρμίν Μούγιακιτς αλλά και ο Σπύρος Ρισβάνης που αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή.

Την αποθέωση από τον κόσμο γνώρισε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στον Ατρόμητο κατάφερε να δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες και παρουσίασε ένα αξιοζήλευτο σύνολο.

Σπανός: «Θέλουμε το ρόστερ μαε στο 90% όταν θα πάμε στην Αυστρία»

Στις καθιερωμένες δηλώσεις ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός μίλησε για τη νέα χρονιά, τις μεταγραφές αλλά και το θέμα των τηλεοπτικών.

Αρχικά είπε: «Οι βλέψεις φέτος στον Ατρόμητο είναι υψηλές από τη στιγμή που ξεκινάμε από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να καταφέρουμε να είμαστε πάλι στην πεντάδα, όμως ο πρώτος και πιο κοντινός στόχος είναι η Ευρώπη. Θέλουμε να προκριθουμε στην επόμενη φάση. Σεβόμαστε την Μπρεστ, σε καμία περίπτωση δεν θα την υποτιμήσουμε αλλά από τη στιγμή που θα βρούμε στη συνέχεια πιο ισχυρούς αντιπάλους θα πρέπει να την περάσουμε».

Για τον στόχο στο πρωτάθλημα: «Θέλουμε να συνεχίσει να εξελίσσεται η ομάδα. Έχουμε τον ίδιο προπονητή που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Θεωρώ ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις παρότι το ρόστερ δεν είναι ακόμα συμπληρωμένο. Θα γίνουν ακόμα προσθήκες και μάλιστα πολύ σύντομα, θεωρούμε πριν αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία. Μαζί με τον υπάρχον υλικό θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο, όπως η περυσινή ομάδα».

Για το αν μπορεί να γίνει η υπέρβαση στην Ευρώπη: «Πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Η ομάδα ξεκινά από τον β΄ προκριματικό και στη συνέχεια θα πρέπει να έχουμε και τύχη διότι οι ομάδες θα είναι αρκετά ισχυρές».

Για τις μεταγραφές που θα κάνει ο Ατρόμητος: «Θα γίνουν 3-4 προσθήκες, ψάχνουμε για δύο παίκτες στην επίθεση και ένα στόπερ σε πρώτη φάση. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε για τον Χατζηισαϊα και πιστεύω ότι θα έχουν γίνει δύο προσθήκες. Θέλουμε να είμαστε στο 90% όταν θα φύγουμε για Αυστρία».

Κάναντι: «Πιο δύσκολη η περυσινή χρονιά για μας»

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι είπε: «Έχουμε τις ίδιες προσδοκίες, τους ίδιους στόχους και θέλουμε να τους πετύχουμε όπως πέρυσι. Η Ευρώπη είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μας και θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να ενσωματώσουμε γρήγορα τους νέους παίκτες. Η διαφορά με την προηγούμενη σεζόν είναι ότι έπρεπε να φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή, ενώ φέτος κατά το 70% είμαστε οι ίδιοι.

Φέτος δεν έχουμε τους Ουάρντα, Ντιγκινί και Ντάουντα που ήταν σημαντικοί παίκτες για μας αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε εξίσου καλούς και σημαντικούς παίκτες και θα αναπληρώσουμε το κενό τους».

Ούμπιδες: «Να γράψουμε ιστορία»

Ο Χαβιέ Ούμπιδες δήλώσε: «Περιμένουμε μια δύσκολη αλλά καλή χρονιά. Είμαι χαρούμενος που έμεινα στην ομάδα που την αγαπάω πολύ. Έχουμε ένα μήνα δουλειάς για το ματς της Ευρώπης. Υπάρχει αισιοδοξιά παρόλο που ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο. Περιμένουμε να γράψουμε ιστορία».

Ρισβάνης: «Κίνητρο η Ευρώπη»

Ο Σπύρος Ρισβάνης από την πλευρά του είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ατρόμητο. Θέλουμε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και μέσα από εκεί να κάνω κι εγώ το επόμενο βήμα. Η Ευρώπη είναι για όλους μας κίνητρο».

Γαρουφαλιάς: «Υψηλές οι φιλοδοξίες της ομάδας»

Ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς πρόσθεσε: «Οι φιλοδοξίες της ομάδας είναι υψηλές. Θέλουμε να κάνουμε μια ανάλογη πορεία με την περυσινή ξεκινώντας από σήμερα, να δουλέψουμε σκληρά. Με την Ευρώπη το κίνητρο μας είναι μεγαλύτερο».

Μούγιακιτς: «Δεν έχω άγχος και φόβο»

Τέλος ο Αρμίν Μούγιακιτς συμπλήρωσε: «Ο Ατρόμητος είναι ένας διαφορετικός σύλλογος από αυτόν που ήμουν, πολύ συμπαθητικός. Ο Σάκιτς μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη νέα μου ομάδα. Ελπίζω να έχουμε και φέτος επιτυχίες. Δεν έχω άγχος και φόβο ελπίζω να πετύχω ότι και προγενέστεροι μου».

Με ευρωπαϊκό αέρα και υποσχέσεις η πρώτη του Ατρομήτου (vids)