MENU

Είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες δημοσιογράφους που έχει ζήσει από τόσο κοντά την ΑΕΚ, από τη δεκαετία του '70 έως σήμερα, και μπορεί να καταθέσει την άποψή του για την κορυφαία ενδεκάδα της Ιστορίας της με βάση την τεράστια εμπειρία του... χωρίς φόβο και πάθος. Ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος συμμετέχει στην ψηφοφορία του All Time Classics του SDNA και ζητάει προκαταβολικά συγγνώμη από όσους σπουδαίους ποδοσφαιριστές της Ένωσης «αδίκησε», καθώς 11 θέσεις είναι πολύ λίγες για όλα τα μεγάλα αστέρια του συλλόγου που παρακολούθησε στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Παράγοντας είναι ο Λουκάς Μπάρλος και προπονητής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς! Σπουδαίος ασφαλώς και ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλά και άλλοι πρόεδροι, όμως νομίζω ο Μπάρλος έχει μείνει περισσότερο από όλους στη συνείδηση του κόσμου για τα όσα έκανε για την ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της, με τους περισσότερους τίτλους, για αυτό επικρατεί του Τσικ (Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι) και των άλλων τεχνικών.

Κορυφαίος τερματοφύλακας είναι ο Στέλιος Σεραφείδης, 17 χρόνια προσφοράς στην ΑΕΚ, ιστορική μορφή για την ομάδα, από τους σύγχρονους εξαιρετικός ο Ηλίας Ατματσίδης. Τετράδα στην άμυνα με Μπορμπόκη, Μανωλά, Γκαμάρα, ο οποίος έπαιξε μόνο μια σεζόν αλλά ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει ως κεντρικός αμυντικός με αυτά που έκανε, και Κασάπη. Πάντα με σεβασμό σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν με την ΑΕΚ.

Αμυντικός μέσος ο Σάμπα, ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, εννοείται μπροστά του ο Τόνι Σαβέβσκι, δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν, από εκεί ξεκινάμε νομίζω, και ο Βασίλης Τσιάρτας. Είχε τα καλύτερα πόδια που θυμάμαι, έπαιξε στην Ισπανία, είναι σύγχρονος και τον χάρηκε ο κόσμος. Υπήρχαν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες, όπως ο Οκόνσκι και ο Καραφέσκος πιο παλιά, που βοήθησαν πολύ, ωστόσο αυτοί οι τρεις δεν γίνεται να μείνουν έξω.

Στην τριάδα της επίθεσης; Νεστορίδης - Παπαϊωάννου - Μαύρος! Οι δύο πρώτοι είναι η Ιστορία της ΑΕΚ, αυτοί που λατρεύτηκαν από τους φιλάθλους και την στήριξαν τόσο πολύ, ενώ δεν γίνεται φυσικά να αφήσεις έξω από την κορυφαία ενδεκάδα τον Θεό. Τεράστιος ποδοσφαιριστής και ο Αρδίζογλου, όπως ήταν και ο Πομώνης, αλλά και ο Δημητριάδης με τον Ντέμη αργότερα, όμως στην επίθεση νομίζω πρέπει υποχρεωτικά να βάλω τον Νέστορα, τον Μίμη και τον Θωμά.

Η ALL TIME CLASSIC ΑΕΚ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παράγοντας: Λουκάς Μπάρλος

Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς

Σύστημα: 4-3-3

Τερματοφύλακας: Στέλιος Σεραφείδης

Αμυντικοί: Βασίλης Μπορμπόκης, Στέλιος Μανωλάς, Κάρλος Γκαμάρα, Μιχάλης Κασάπης

Μέσοι: Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Τόνι Σαβέβσκι, Βασίλης Τσιάρτας

Επιθετικοί: Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Θωμάς Μαύρος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ PHILIPS ONEBLADE.

O Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος επιλέγει τη δική του All Time Classic ΑΕΚ!