MENU

Όπου φτωχός και η μοίρα του λέει ο λαός και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ειδικά τη φετινή σεζόν η συγκεκριμένη φράση έχει βρει την τέλεια εφαρμογή της. Σαν να μην έφταναν τα ουκ ολίγα προβλήματα που έχει το τριφύλλι και ξεκινούν από την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου τον περασμένο Σεπτέμβρη να τραβήξει αιφνίδια την «πρίζα» της χρηματοδότησης, η ομάδα έχει γίνει έρμαιο διαιτητικών αποφάσεων που έχουν γραφτεί… στα βιβλία της ιστορίας.

Επειδή, λοιπόν, επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση η συγκεκριμένη αντιμετώπιση που βιώνει ο Παναθηναϊκός κάθε Κυριακή έχει μία κύρια αιτία και δεν είναι άλλη από την διοικητική του ανυπαρξία. Η διοίκηση Αλαφούζου άφησε τους πράσινους παντελώς απροστάτευτους και οδήγησε τους διαιτητές στο να μην έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό στο να τους μεταχειρίζονται ως μικρή ομάδα και να μην τους σέβονται στο ελάχιστο ακόμα και σε αγώνες κόντρα σε συλλόγους των οποίων το όνομα δεν συγκρίνεται με εκείνο του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής, ακόμα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που δεν συνηθίζει να αναφέρεται στην διαιτησία εξέφρασε την αγανάκτησή του μέσω των δηλώσεών του όχι μόνο για το συγκεκριμένο ματς αλλά γενικότερα για την αντιμετώπιση που έχει ο Παναθηναϊκός σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Δείγμα πρώτο στην Κέρκυρα

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, η πρώτη χρονικά φετινή «σφαγή» του Παναθηναϊκού έλαβε χώρα στην Κέρκυρα όταν ο Παπαδόπουλος στην ήττα με 1-0 από την τοπική ομάδα δεν δίνει καθαρή αποβολή στον Γρομητσάρη για μαρκάρισμα στον Τσάβες που έφευγε «φάτσα» με την εστία, ενώ στο 80’ αρνείται το πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Μπράιαν Καμπέσας που σημειωτέων τον άφησε εκτός δράσης για πάνω από έναν μήνα.

Η «σφαγή» του Περιστερίου

Επόμενο κρούσμα ανάλογης αντιμετώπισης του Παναθηναϊκού από τους διαιτητές ήταν στο Περιστέρι στο ματς με τον Ατρόμητο. Στο 41’ δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε φάση που θα έλεγε κανείς πως αποτελεί τον ορισμό της παράβασης σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Άλτμαν, ενώ παράβαση φαινόταν να υπάρχει και στην φάση του 23’ σε μαρκάρισμα του Ρισβάνη στον Μολίνς. Επιπλέον, προκαλούσαν… γέλιο οι αποστάσεις στις οποίες έστηνε το τείχος του Παναθηναϊκού σε εκτελέσεις φάουλ του Ατρόμητου στο πρώτο μέρος.

Ποδόσφαιρο σε... παγοδρόμιο και πισίνα!

ύο από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα της αντιμετώπισης που είχε ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν από τους διαιτητές ήταν οι αποφάσεις των Αρετόπουλου και Ευαγγέλου να ξεκινήσουν τα παιχνίδια σε Λαμία και Λειβαδιά αντίστοιχα σε αγωνιστικούς χώρους που ήταν κάτι παραπάνω από προφανές πως δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο. Στην πρώτη περίπτωση, στον αγώνα του Κυπέλλου με αντίπαλο την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, ο αγωνιστικός χώρος ήταν καλυμμένος από χιόνι και έφερνε πολύ περισσότερο σε παγοδρόμιο, ενώ στην δεύτερη περίπτωση στην Βοιωτία για το πρωτάθλημα ήταν ό,τι έπρεπε για αγώνα… πόλο! Να σημειώσουμε, πάντως, πως μετά από λίγα λεπτά δράσης, ο Ευαγγέλου άλλαξε γνώμη και αποφάσισε πως ποδόσφαιρο στην πισίνα δεν γίνεται να παιχτεί και έτσι διέκοψε το ματς για να συνεχιστεί την επόμενη ημέρα. Βέβαια, το περίεργο είναι πως οι παράγοντες και των δύο ομάδων ήταν αρνητικοί εξ’ αρχής στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Κλείνοντας φτάνουμε στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο οποίο ο Θάνος για μία ακόμα φορά απέδειξε πως οι διαιτητές δεν έχουν τον παραμικρό σεβασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του δείχνοντας ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη, ενώ με δύο αυστηρές κίτρινες έστειλε στα αποδυτήρια τον Ινσούα αφήνοντας τους πράσινους με παίκτη λιγότερο. Επιπλέον, δεν έδειξε πέναλτι σε χέρι του Βράνιες μέσα στην περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο.

Βεβαίως, όλα τα παραπάνω παιχνίδια δεν αποτελούν τα μόνα στα οποία έχει αδικηθεί ο Παναθηναϊκός αλλά σίγουρα αποτελούν τα πιο τρανταχτά παραδείγματα μίας γενικότερης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Πέντε φορές που οι διαιτητές «ασέλγησαν» φέτος στο... πτώμα του Παναθηναϊκού!