MENU

Η ιστορία έγραψε, ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει το πρωτάθλημα 2017-18, το οποίο όσο και να σκούζουν διάφοροι χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, είναι ένα ακόμη χάρτινο. Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την ομάδα μας, να διατηρήσουμε τη συνοχή της και να καταγράψουμε αυτούς που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να κλαπεί ο τίτλος από τον ΠΑΟΚ.

Εμένα μου αρέσει να μιλώ με γεγονότα. Ξέρω πως έχω να αντιμετωπίσω ανθρώπους που έχουν ποτιστεί από κατευθυνόμενα ΜΜΕ, αλλά αυτή είναι η ευρωπαϊκή Κολομβία, έτσι πρέπει να μάθουμε να ζούμε.

Ξεκινάω με γεγονότα λοιπόν.

1. Πριν το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, η ομάδα του Δικεφάλου είναι νούμερο ένα φαβορί στις στοιχηματικές εταιρίες που την δίνουν στο 1,4 για κατάκτηση.

2. Στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ο φιλοξενούμενος αφού έχει αλλάξει προπονητή χωρίς λόγο και έχει χάσει το πρωτάθλημα, έρχεται στη Τούμπα για να μη παίξει ποδόσφαιρο. Ένα ανοιχτό ρολό ταμειακής πετυχαίνει το μπουφάν του Άστον Κάτσερ που κάνει τον προπονητή, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Κρύβεται στα αποδυτήρια, πηγαίνει σε ιδιωτική κλινική που είναι χορηγός τους, ο τραυματισμός του έχει αλλάξει τέσσερα σημεία, όμως το παιχνίδι έχει διακοπεί. Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Αρετόπουλος, γράφει ότι έχει γίνει και οι δύο ομάδες πάνε στη Πειθαρχική της Λίγκας με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα καταδικαστεί.

3. Η πρωτοδίκης Σκολαρίκη, κάνει την έκπληξη και εμφανίζει το αίτημά της για συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου, για την οποία ο ΠΑΟΚ ενημερώνεται 5 λεπτά πριν την διαδικασία. Ο Ολυμπιακός έχει πάει χωρίς μάρτυρες στη διαδικασία, κάτι που φωτογραφίζει την γνώση του επ αυτής. Όταν ο ΠΑΟΚ ζητάει αναβολή γιατί έχει προετοιμαστεί για ουσιαστικά άλλη υπόθεση, η συγκεκριμένη κυρία λέει την ιστορική ατάκα «έμπειροι είστε, μπορείτε να ανταπεξέλθετε. Η συμπεριφορά της έδρας στη διαδικασία χαρακτηρίζεται χυδαία από νομικούς κύκλους, ο ΠΑΟΚ τιμωρείται για ένα παιχνίδι που δεν παίχτηκε με μείον τρεις, συν το χαμένο παιχνίδι συν τιμωρία έδρας.

4. Στην έφεση, η επιτροπή εφέσεων του Σκουτέρη, παλεύει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, πιέζεται από κύκλους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ να βγει γρήγορα η απόφαση και τελικά την μαζεύει μερικώς πατώντας στο ότι δεν υπάρχει διακοπή αλλά μη έναρξη. Οι ίδιοι που έλεγαν να βιαστεί, άρχισαν να του κάνουν επικοινωνιακό μπούλινγκ. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τελικά με κόσμο απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ επιστρέφονται οι τρεις βαθμοί που είχε κερδίσει στο γήπεδο. Πλέον, έχει στόχο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με ένα παιχνίδι λιγότερο από τους ανταγωνιστές του και ο ένας εξ αυτών έχει πάρει τρεις βαθμούς επειδή η Μάρθα Βούτση χωρίς βυζιά έκανε πως πέθανε.

5. Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να οργανώσει την αναμέτρηση μέσα σε λίγες ώρες, η Τούμπα είναι γεμάτη αλλά εκκλησία. Δεν έχει συμβεί το παραμικρό, το παιχνίδι παίζεται, οι δύο ομάδες το διεκδικούν και η ΑΕΚ απλά βολεύεται από το γεγονός πως πάει για δύο αποτελέσματα. Όμως πληρώνει μία κλασική της αδυναμία, τις στημένες μπάλες και ο Βαρέλα σκοράρει καθαρό γκολ. Ο Κομίνης δείχνει σέντρα, ο Ποντίκης φεύγει για σέντρα και ξαφνικά, οι διαμαρτυρίες πάγκου και παικτών της ΑΕΚ δίνουν το πάτημα σε Κομίνη και Ποντίκη να κάτσουν να το ξανασκεφτούν. Για πέντε λεπτά γίνονται διαβουλεύσεις για το πως ένα καθαρό γκολ που κρίνει πρωτάθλημα, δεν θα μετρήσει. Ο κόσμος στη κερκίδα έχει παγώσει και περιμένουμε το μοιραίο. Ο Κομίνης αποφασίζει να ακυρώσει το γκολ. Το καθαρό γκολ. Και κάπου εκεί μπαίνουμε στο τελευταίο κεφάλαιο.

6. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, αντιλαμβανόμενος τι πάει να γίνει, μπαίνει στο γήπεδο για να πάρει την ομάδα του να φύγει. Ο αρχηγός της ομάδας Άντρε Βιεϊρίνια, του λέει πως δεν είναι σωστό και πάει να φύγει. Ο πάγκος της ΑΕΚ που έχει μπει τρεις φορές μέσα στο γήπεδο, χειροκροτά ειρωνικά και εκεί κάπου δημιουργείται ένταση. Κάποιος του τραβάει το μπουφάν στο τέλος του επεισοδίου και φαίνεται το όπλο το οποίο νόμιμα κατέχει. Ο Κομίνης που ξέρει τι έχει κάνει φεύγει για τα αποδυτήρια, παίρνει τον χρόνο του. Εκεί, κυκλοφορεί η φωτογραφία με το όπλο. Οι παράγοντες της ΑΕΚ κάνουν μίτινγκ στο γραφείο των παρατηρητών του γηπέδου και εκεί αποφασίζουν το πως θα κινηθούν, έχοντας τη φωτογραφία. Το ντιλ λέει πως αν είναι 0-0 το σκορ βγαίνουν, αν μετρήσει το γκολ δεν θα βγούνε. Ο Κομίνης μετράει την κατάσταση, ξέρει τι σημαίνει η φωτογραφία και μετράει το καθαρό γκολ. Η ΑΕΚ αποχωρεί, ενώ ο διαιτητής λέει να βγει στο γήπεδο, έχοντας στείλει τον Στυλιάρα να δει τι γίνεται. Η Τούμπα είναι άδεια πλέον. Δεν υπάρχει τίποτα που να φοβίζει κανέναν. Το ότι η ΑΕΚ ενημερώθηκε να βγει να παίξει και δεν το έκανε, το επιβεβαιώνει με τις δηλώσεις του στην Ισπανία ο προπονητής της και ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Κονέ.

7. Μετά την φωτογραφία Σαββίδη, έρχεται και το τέλος του Τύπου στη χώρα μας. Αυτό που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, το ολοκλήρωσαν τα πολιτικά συμφέροντα που συμπεριλαμβάνεται και αυτός βέβαια. Εμετικά δελτία ειδήσεων, με 25λεπτές αναφορές για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, αστείες διαρροές περί υποβιβασμού, μία ECA να εμφανίζεται στη ζωή μας, μία επικοινωνιακή παρωδία που άπαντες αντιλήφθηκαν μετά από δέκα μέρες όταν και η υπόθεση ποινικής δίωξης του Βαγγέλη Μαρινάκη απασχόλησε κεντρικά δελτία ειδήσεων από 50 μέχρι και 71 δευτερόλεπτα. Μία σιχαμένη πρακτική που για εμένα είναι το τέλος του Τύπου και η απαρχή του γεωγραφικού διαχωρισμού. Δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά με τη νοοτροπία του κέντρου που εκτιμά πως μπορεί να παίζει μπάλα όπως γουστάρει. Εδώ στον Βορρά, θα υποφέρει.

8. Σήμερα, έκλεισε ο κύκλος των γεγονότων, με την απόφαση Καποδίστρια η οποία παρουσιάζεται μάλιστα από τους παραπάνω φελλούς ως ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ. Ο Καποδίστριας έχοντας το βάρος της πίεσης από κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ολίγον από ΦΙΦΑ, πήρε μία απόφαση χωρίς να υπολογίζει βασικά στοιχεία των υπομνημάτων. Χωρίς να συνδυάζει την εικόνα του Κομίνη με τα όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα, εκεί βέβαια που γράφει ψέματα. Ο ΠΑΟΚ χάνει το πρωτάθλημα στα χαρτιά, του έχουν αφαιρεθεί συνολικά εννέα πόντοι και στην ΑΕΚ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και πάμε τώρα στα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο για να κλαπεί το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Σε αυτά δεν βάζω τους μηχανισμούς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού γιατί δεν χρειάζεται. Το έχουμε καταλάβει όλοι το πως κινήθηκαν. Μόνο και μόνο η κοινή επικοινωνιακή τους στρατηγική στο θέατρο Κάρολου Κουν, τα λέει όλα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν χρονικά.

Αρετόπουλος: Η συμπληρωματική έκθεση για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες διαιτητικές αλητείες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Απορώ το πως η ΕΠΟ δεν έχει κινήσει ήδη της διαδικασίες έρευνας, το τι συνέβη και το πως γράφτηκε.

Κομίνης: Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετάσχει σε αλητεία κατά του ΠΑΟΚ. Σε έναν αγώνα που έκρινε πρωτάθλημα, δημιούργησε το χάος, έγραψε ψέματα στο φύλλο αγώνα, δεν πήγε να καταθέσει και πρέπει να τον λυπηθούμε κιόλας γιατί φοβήθηκε για τα παιδιά του. Αυτό που έκανε δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Ποντίκης: Γνωστός σε όλους μας, βρήκε την ευκαιρία να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα παρέα με το φιλαράκι του. Δείχνει σέντρα, έχει μπροστά του και τον Μπακασέτα, ξέρει πως ο Μαουρίτσιο δεν επηρεάζει τη φάση γιατί έχει καλή τοποθέτηση και παρόλα αυτά παίζει τον ρόλο του.

Βασιλειάδης: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αφού ολόκληρη της σεζόν πετούσε αετό με την πολιτική έντασης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ξαφνικά σοκαρίστηκε από την φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη. Τόλμησε, να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν στη δήλωση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ για την διακοπή του πρωταθλήματος, στέλνοντας μήνυμα εξόντωσης του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια πήρε αμπάριζα όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να δηλώσει το σοκ του, το οποίο κράτησε μέχρι την ποινική δίωξη του Ευάγγελου Μαρινάκη. Μετά τον χάσαμε, αν εξαιρέσουμε μία συνέντευξή του στην Αγγλία όπου και θυμήθηκε την πολιτική έντασης του Ολυμπιακού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο δεν ξέρω τον Ευάγγελο Μαρινάκη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οργάνωση απίστευτη επίθεση προς τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, με στελέχη του να λένε απίστευτα πράγματα, όπως και ο ίδιος. Λίγες μέρες μετά, τον χάσαμε και αυτόν, όπως και τον αντιπρόεδρό του οποίος σε κάποια φάση πετάχτηκε σαν μη πω τι, για να πανηγυρίσει πως παρέμεινε ένα κακούργημα του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση της ΕΟ.

Σταύρος Κοντονής: Από την πρώτη μέρα του χρέωσα και το πιστεύω, την υπόθεση της Σκολαρίδη. Υπό την ηγεσία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μία τακτική δικαστής λειτούργησε κατ αυτόν τον τρόπο.

ΦΙΦΑ: Αυτοί οι τύποι που εμφανίστηκαν ως επιτροπή εξομάλυνσης, μάλλον αποδείχτηκαν εντελώς ανίκανοι και για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους απειλούν από πάνω και με Grexit. Επειδή όμως ξέρουμε πως το χρήμα μιλάει μόνο για αυτούς, κανένα Grexit δεν θα αποφασίσουν και το μόνο που κάνουν είναι να καλύψουν το γεγονός πως η Ελλάδα δεν ήταν ένα εύκολο μεροκάματο και έπρεπε να δουλέψουν. Ο εντεταλμένος της ΦΙΦΑ για την ΚΕΔ, Περέιρα, υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών, ευθύνεται για την παρουσία Αρετόπουλου – Κομίνη στα δύο μεγάλα παιχνίδια της σεζόν. Αντί του εξαιρετικού φέτος Παπαπέτρου και βέβαια τον Σιδηρόπουλο που έσπευσαν να τον βάλουν στη Τρίπολη. Από τη στιγμή που η δύο αυτοί διαιτητές είναι και οι υπεύθυνοι των όσων έγιναν, η ευθύνη βαραίνει την ΦΙΦΑ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ αστείες τις επισημάνσεις του Χούμπελ, ο οποίος ζητά από την ΕΠΟ να παρέμβει σε δικαστική απόφαση της Λίγκας, όπως και άλλα πολλά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναλύσω λίγο την λειτουργία της ΑΕΚ φέτος. Στον Ολυμπιακό τουλάχιστον βγαίνουν και λένε στα ίσια πως θέλουν το κακό σου. Στην ΑΕΚ, επέλεξαν μία πολιτική που με το πέρασμα του χρόνου φαινόταν. Ξέρουμε και ξέρει το πως κατέκτησε αυτό το πρωτάθλημα. Μόνο και μόνο που νομιμοποίησε τις πρακτικές του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα, σύντομα από θύτη θα την κάνει θύμα. Γιατί αυτά γυρνάνε και απλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι σε θέση να το αξιολογήσει. Όταν κατέβει από το συννεφάκι θα το δει καθαρά.

Το πρωτάθλημα 2017-18 κρίνεται στα χαρτιά. Αυτό δεν αλλάζει, όπως δεν θα αλλάξει ποτέ και αυτό του Βάλνερ.

Το ηθικό πλεονέκτημα που επέλεξε να υποστηρίξει μουλωχτά, κατέπεσε. Δεν είναι τυχαίο που ψάχνει συμμαχίες από τώρα. Όμως μία ομάδα που συνεργάζεται με τον Θωμά, που παλεύει να κάνει διαιτητή που έδωσε πέναλτι έξω από την περιοχή διεθνή, που σοκάρεται ανάλογα με το αποτέλεσμα και που δεν έχει την ψυχή να πει το πολύ απλό, δηλαδή πως το γκολ του Βαρέλα ήταν καθαρό, δεν έχει μέλλον.

Όσο για εμάς, από εδώ και πέρα στόχος είναι να κρατήσουμε την ομάδα, να δυναμώσουμε ποδοσφαιρικά και να λειτουργήσουμε με γνώμονα πως απέναντί μας έχουμε ανθρώπους που δεν μας παίζουν. Όπως τότε στις αλάνες.

ΥΓ Ιβάν ούτε ευρώ επένδυση κάτω από την Κατερίνη.

ΥΓ Υφυπουργέ γιατί δεν έρχεσαι στην Sportexpo;

ΥΓ Καλησπέρα από την πανέμορφη και άκρως ερωτική Θεσσαλονίκη

Χάρτινο και με τη βούλα...