MENU
Χρόνος ανάγνωσης 5’

Η απάντηση σε εχθρούς και «άπιστους Θωμάδες» ήρθε με... μπετά!

0

«Ήρθα για να φτιάξω το γήπεδο».

Μοιάζει σαν έναν άνθρωπο που ζει στις αναμνήσεις του κι επιστρέφει κάθε μέρα στο ίδιο μέρος. Σαν εκείνες τις ψυχές που ησυχάζουν μόνο στη ζεστασιά και την ασφάλεια του παρελθόντος. Μοιάζει ταυτόχρονα και με έναν άνθρωπο που μέλλοντος. Εκείνος που οραματίστηκε, δούλεψε, πίστεψε, πείσμωσε και τα έχει σχεδόν καταφέρει. Αυτό το «σχεδόν» είναι η κινητήριος δύναμή του. Αυτό το «σχεδόν» τον οδηγεί να τριγυρίζει στο ίδιο μέρος, να παρακολουθεί κάτι που ακόμα δεν έχει μορφή και να ονειρεύεται. Ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξασφαλίζει το παρόν, δουλεύει για το παρόν, αγχώνεται για το παρόν και… συχνάζει στο παρόν, από φόβο και αγωνία μην του το κλέψουν.

Μια διαδρομή πέντε ετών είναι αδύνατον να συμπτυχθεί μέσα σε μερικές παραγράφους ή σε χιλιάδες λέξεις. Κάτι παραλείψεις, κάτι θα αξιολογήσεις λάθος, κάτι δε θα γνωρίζεις… Ένα κείμενο, όμως, μπορεί να αποτυπώσει τα συναισθήματα ή έστω να τα πλησιάσει. Η στάση του Δημήτρη Μελισσανίδη τις τελευταίες μέρες μαρτυρά τα δικά του συναισθήματα. Όσα νιώθει ένας άνθρωπος που βλέπει ό,τι οραματίστηκε να πραγματοποιείται και τρέμει μην πάει κάτι στραβά!

Μέσα σε πέντε χρόνια, πέρασε από χίλια κύματα. Οι «εχθροί» του τον χλεύαζαν. Απαξίωναν την προσπάθειά του, αμφισβητούσαν τις προθέσεις του, απέκλειαν την πιθανότητα να υπάρχει γήπεδο. Ποιος ασχολείται, όμως, με τους εχθρούς του, όταν έχει να αντιμετωπίσει τους συμμάχους του; Εντός της ΑΕΚ αρκετοί προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές στην προσπάθεια ανέγερσης της «Αγίας Σοφίας». Και δεν μιλάμε καν για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και τα τερτίπια του Άρη Βασιλόπουλου, ο οποίος διαρκώς εφεύρισκε νέους τρόπους να καθυστερεί το έργο.

Αμφισβήτηση υπήρξε και από τον κόσμο της ΑΕΚ. Πίστευαν ότι μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα θα προέκυπτε μια είδηση για το γήπεδο, ώστε να πέφτει στάχτη στα μάτια. Θεωρούσαν ότι η ανέγερση του σταδίου είναι ένα πρόσχημα για τη σφικτή οικονομική πολιτική της ΠΑΕ και μια δικαιολογία για την ατονία της ΠΑΕ στις μεταγραφικές περιόδους. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις, όμως. Ειδικά στο θέμα του γηπέδου, για το οποίο έχει φάει τόσο σότο που πιθανότατα να φοβάται ότι όταν χτιστεί η «Αγία Σοφιά» κάποιος θα την κλέψει το βράδυ με… τρέιλερ!

Ούτε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατηγόρησε ποτέ τους οπαδούς της ΑΕΚ. Αντιθέτως, το μόνο που έκανε από το 2013 ως τώρα είναι να τους καθησυχάζει. Κάποιοι το είπαν ποντιακό πείσμα. Μπορεί και να είναι. Το όραμά του πραγματοποιείται, ακριβώς όπως δεσμευόταν ότι θα γίνει όλο αυτό το διάστημα. Το sdna.gr θυμίζει τις κυριότερες ατάκες/δεσμεύσεις όλων αυτών των χρόνων.

1. «Και γήπεδο και πρωτάθλημα. Αυτό θα γίνει με την ΑΕΚ, να είσαστε σίγουροι».

Στις 28 Μαΐου του 2013 σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

2. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Θα τρέξουμε με χίλια. Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και ξαναβάζουμε την ΑΕΚ εκεί που ανήκει».

Στις 24 Ιουλίου του 2014 σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα του Σταδίου της ΑΕΚ και τα μέχρι τότε εμπόδια που είχαν ανακύψει.

3. «Κάποιοι, φαίνεται, προτιμούν την διαίρεση από τον πολλαπλασιασμό. Δεν θα τους ακολουθήσω, δεν θα τους παρακολουθήσω. Στο κομμάτι της ιστορικής ευθύνης που μου αναλογεί, θα κάνω ό,τι μπορώ, ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αποκτήσει ξανά η ΑΕΚ γήπεδο στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είμαστε πολύ μακριά από μίση και διχασμό. Είναι καιρός πια να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν όσα μας χώριζαν. Με τη βοήθεια όλων των ΑΕΚτζήδων, το όραμα θα γίνει πράξη. Και αυτό που προσωπικά θέλω να τους διαβεβαιώσω, είναι ότι η ημέρα αυτή δεν αργεί».

Στις 26 Ιουλίου του 2014, με δήλωση του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News».

4. «Είμαι εδώ για να φτιάξω το γήπεδο και δεν θα αφήσω να φάνε την ΑΕΚ πάλι αυτά που την έφαγαν τόσα χρόνια».

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, στην έκτακτη γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

5. «Δεν προκύπτει λόγος να χάσουμε την ηρεμία μας. Να είμαστε ψύχραιμοι, δεν υπάρχει καμιά αρνητική εξέλιξη, συζητάμε και θα βρεθούν λύσεις για όλα».

Στις 24 Μαρτίου του 2015, λόγω των αρνητικών εξελίξεων που διαφαίνονταν κατόπιν της συνάντησης της ΑΕΚ με το ΥΠΕΚΑ.

6. «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θα δούμε ξανά την ΑΕΚ του παρελθόντος. Με τις χαρές και τις επιτυχίες που έχει γνωρίσει η ομάδα μας και με δύο στόχους. Να φτιάξουμε το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και από αυτόν τον χώρο να παρακαλέσω την ηγεσία του υπουργείου να μας εκδώσει την άδεια».

Στις 13 Ιουνίου του 2015 στη γιορτή της ΑΕΚ που έγινε στα Σπάτα, με αφορμή τη λήξη της σεζόν και την πετυχημένη πορεία.

7. «Κανείς δεν θέλει το γήπεδο πιο πολύ από μένα. Εμείς από την πλευρά μας ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το έχουμε κάνει, τώρα το θέμα είναι στα χέρια άλλων και περιμένουμε την άδεια».

Στις 11 Ιανουαρίου του 2016 στην ετήσια γιορτή παλαιμάχων της ΑΕΚ.

8. «Εκτός από τη δημοτική Αρχή που μας πολεμάει, όλοι αυτοί που υποτίθεται είναι ΑΕΚτζήδες μας κάνουν πόλεμο. Αφήνω στην κρίση σας, δεν θέλω να πω τίποτα. Όμως ένα πράγμα θέλω να σας πω: Ο ρουμπάμπας να γυρίσει ανάποδα, το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει».

Στις 11 Ιουλίου του 2017 στη γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

9. «Ξέρω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που μας πολέμησαν κάπου μέσα τους θα καμαρώνουν όταν το δουν μπροστά τους. Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήταν δίπλα μας, βροντοφωνάζοντας γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ευχαριστώ όσους πίστεψαν στο όνειρο και ήταν κοντά μας κάθε Κυριακή και φώναζαν «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Τα τείχη της «Αγιάς Σοφιάς» θα είναι ψηλά, θα είναι άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ».

Στις 27 Ιουλίου του 2017 στον αγιασμό για την έναρξη των έργων.

10. «Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Στις 15 Μαρτίου του 2018, στη διάρκεια επίσκεψής του στο χώρο όπου πλέον χτίζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Και μπορεί να μην είναι πιο δημοφιλής ρήση που ειπώθηκε ποτέ, μπορεί να μην γίνει κοινοποίηση στο facebook και viral στο social media, αλλά είναι αληθινή κι αυτό της δίνει αξία. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκίνησε υποσχόμενος ότι «ήρθα για να φτιάξω γήπεδο» και φαίνεται να το καταφέρνει. Υπάρχει, πλέον, κανείς να το(ν) αμφισβητεί;

Η απάντηση σε εχθρούς και «άπιστους Θωμάδες» ήρθε με... μπετά!