MENU

«Το να περιμένεις να σου φερθεί ο κόσμος δίκαια επειδή είσαι καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο ταύρος επειδή είσαι χορτοφάγος». Το διάβασα πριν από κάποια χρόνια. Αν θυμάμαι καλά, το έγραψε Αμερικανός συγγραφέας.

Όποιος ωφελείται από την απόφαση της κυρίας Σκολαρίκη. Όπως και να το κάνουμε, προκύπτει κέρδος από την καταδικαστική απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου της Super league.

«Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον», είχε πει ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο ΠΑΟΚ είναι ο αδικημένος και η ΑΕΚ η κερδισμένη από την απόφαση της κυρίας Σκολαρίκη, να δεχθεί τραυματισμό του Γκαρθία ενώ όλη η Ελλάδα διαπίστωσε την θεατρική παράσταση που έδωσε στην Τούμπα ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Θα μπορούσα να πω ότι η απόφαση της κυρίας Σκολαρίκη ευνοεί και τον Ολυμπιακό αλλά, αγωνιστικά δεν μπορώ να το υποστηρίξω από την αγωνιστική κατάσταση και εικόνα των ερυθρόλευκων. Όπως παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να κερδίσει την ομάδα νέων του, σε περίπτωση που δεν έχει την εύνοια της διαιτησίας.

Θυμάμαι ότι η κυρία Σκολαρίκη, είχε δικάσει την υπόθεση Χιμένεθ. Την χειρονομία του προπονητή της ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη δικαστής, που στελεχώνει το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, πριν από σχεδόν τρεις μήνες είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση με την απόφαση – χάδι στον Ισπανό τεχνικό, για την εντελώς απαράδεκτη χειρονομία προς τους οπαδούς του Παναθηναικού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Του επέβαλε ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μόνο για 15 ημερολογιακές μέρες, παρά το γεγονός ότι ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει ποινή από 1 έως 6 μήνες για το παράπτωμα του Χιμένεθ.

Στη συνέχεια, βέβαια, άσκησε έφεση ο αθλητικός εισαγγελέας και η ποινή έγινε 45 μέρες! Πολλοί απόρησαν μ΄ αυτή την απόφαση της προέδρου του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας (για… Βlack Friday, έγραψαν τότε τα ΜΜΕ), αλλά έγινε γνωστό ότι η κ. Σκολαρίκη αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ισπανό τεχνικό με 15 μέρες καθώς έκανε χρήση της «αρχής της αναλογικότητας».

Αν με την ίδια αρχή εξέταζε την υπόθεση του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, θα έπρεπε να τιμωρήσει τον προπονητή των ερυθρόλευκων που δεν τραυματίστηκε αλλά προσποιήθηκε τραυματισμό για λόγους που είναι γνωστή. Δικαιοσύνη στη μια περίπτωση, δικαιοσύνη και στην άλλη;

Ο κύριος Κοντονής, φαντάζομαι ότι συμφωνεί απόλυτα με τους χειρισμούς της κυρίας Σκολαρίκη. Συμφωνεί με την απόφαση της να καθοριστεί ο πρωταθλητής της φετινής περιόδου στα χαρτιά και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που έγινε γνωστός με μότο, την απαλλαγή του ποδοσφαίρου από εξαρτήσεις, υπόγειες διαδρομές, συμμορίες, εγκληματικές οργανώσεις και λοιπά και λοιπά.

Εκτός αν ήταν άλλος ο Σταύρος Κοντονής στο Υπουργείο Πολιτισμού και άλλος ο Σταύρος Κοντονής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν πρόκειται για συνωνυμία, πάω πάσο. Αν όμως δεν πρόκειται για συνωνυμία, τίποτα δεν πάει καλό. Με ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων. Η ιστορία γράφει και είναι αμείλικτη με όσους δεν την σέβονται.

ΥΓ. Ο Σιδηρόπουλος στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο πριν από μια εβδομάδα –μεταξύ πολλών ακόμα- «έπνιξε» δυο κόκκινες κάρτες για τους παίκτες της ΑΕΚ. Αναφέρομαι στην αγκωνιά του Μοράν στον Αμρ Ουάρντα, αλλά και στο χτύπημα του Λιβάγια στο πρόσωπο του Γιαννούλη. Τι δεν καταλαβαίνεις;

ΥΓ1 Στον Μιραλάς συγχωροχάρτι; Επιτρέπεται και επίσημα πλέον να δείχνουν οι παίκτες τα γεννητικά τους όργανα στον κόσμο, προκαλώντας ανεξέλεγκτες και ενδεχομένως βίαιες καταστάσεις που ευτυχώς αποφευχθήκαν στην Τούμπα;

ΥΓ2 Η κάθαρση στην ΕΠΟ είχε στόχο να μην… διορίζεται ο πρωταθλητής. Για τον Ιβάν Σαββίδη. Υπάρχουν βέβαια και άλλο τρόποι –όπως αποδεικνύεται- να… διορίζονται οι πρωταθλητές.

Εύγε, κυρία Σκολαρίκη! Άξιος, κύριε Κοντονή!