MENU

Ο αντίπαλος, ήρθε για να αποδείξει πόσο εύκολα μπορεί να διαλύσει το παιχνίδι όταν δεν το παίζει αυτός. Και επειδή δεν θα μπορούσε να το κάνει στα ίσια, παντελονάτα και ποδοσφαιρικά, ξεκίνησε από νωρίς τις προκλήσεις των στελεχών του προς τον κόσμο.

Ο κόσμος δεν τσίμπησε, λειτούργησε σύμφωνα με τη γραμμή που είχε δώσει η ΠΑΕ. Μηδέν καπνογόνα, μηδέν κροτίδες, φωνές και χαρτάκια.

Το τελετουργικό της εισόδου των ομάδων ήταν πάρα πολύ όμορφο. Όπως συμβαίνει σε εκατοντάδες γήπεδα στον πλανήτη, με βασική αναφορά ανάλογου ύφους την Αργεντινή, πετάχτηκαν χαρτάκια και κορδέλες. Και ένα από αυτά, από απόσταση είκοσι μέτρων, άνοιξε, άδειασε και έφτασε στο τέλος του στον προπονητή του Ολυμπιακού. Κακώς, αλλά ούτε πρόθεση υπήρχε, ούτε κάποια επιθετική συμπεριφορά απέναντί του.

Ο προπονητής αισθάνθηκε μία ενόχληση, όμως ξαφνικά ένας ευτραφής κύριος και ένας άλλος που και σαν παίκτης ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της νοοτροπίας αυτού του κλαμπ, έπεσαν πάνω του και του εξήγησαν στα γρήγορα πως πρέπει να πονέσει λίγο παραπάνω.

Ο διαιτητής κοιτάει, δεν δίνει καμία εντολή, αλλά ο παππούλης, έμπειρος σε θέματα υποκριτικής, παίρνει μόνος του την απόφαση να αποσυρθεί.

Μετά ο προπονητής κρύβεται για κανά εικοσάλεπτο από τον γιατρό, ο οποίος όταν εμφανίζεται βρίσκει ένα σημάδι εντός του χείλους. Κρίμα που είχαμε ενημερωθεί νωρίτερα πως είχε χτυπηθεί στο μάτι και από τους ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου και βέβαια από τους ίδιους τους ρεπόρτερ του αντιπάλου.

Μετά από είκοσι λεπτά που βρέθηκαν γιατρός και προπονητής, γίνεται αναφορά για ελαφρά εκδορά που δεν τον εμπόδιζε να συνεχίσει, προφανώς γιατί δεν έχει ανακαλυφθεί δολοφονικό χαρτί.

Οι αντίπαλοι βέβαια, είναι εκπαιδευμένοι και κρατάνε αρχείο με εμένα. Βρέθηκε ένα βίντεό μου που έκανα πλάκα τους Αριανούς όταν διεκόπη το Άρης – ΠΑΟΚ στο Παλέ. Εκεί ζύγισα ένα ρολό και όντως, αν το φας ολόκληρο, μια χαρά την ακούς. Τριακόσια φεύγα γραμμάρια είναι, δεν το λες και εύκολο άμα το φας γεμάτο.

Βέβαια το Άρης – ΠΑΟΚ διεξήχθη κανονικά και η ομάδα μου το έχασε. Εκείνο μάλιστα είχε ξεκινήσει, το σημερινό όχι.

Η διαφορά βέβαια που ξεχνούν οι αντίπαλοι, είναι η απόσταση των είκοσι μέτρων από την κερκίδα στον πάγκο του αντιπάλου, σε αντίθεση με το μπάσκετ που ο Αναστόπουλος το έφαγε στα πέντε μέτρα και κλειστό. Και όμως εκεί το παιχνίδι έγινε, πήγα, το έχασα δεν μίλησα.

Στο ιστορικό των γεγονότων, ο προπονητής πήγε στο Διαβαλκανικό κέντρο που συνδέεται χορηγικά με τον αντίπαλο και όχι σε δημόσιο νοσοκομείο ως όφειλε, έμεινε το βράδυ εκεί γιατί δεν μπορούσε να ξεπεράσει το σοκ ενός τραυματισμού που δεν ήξερε που ήταν και η ζωή συνεχίζεται.

Είναι προφανές λοιπόν, πως ο αντίπαλος ήρθε στη Τούμπα για να προκαλέσει. Χειρονομίες τα στελέχη τους με την εξέδρα, ειρωνείες στα αποδυτήρια, χειρονομίες ακόμα και παίκτες τους. Καλά που υπάρχει η κάμερα.

Το σωστό, πέρα από τα νομικίστικα που εύκολα μπορεί να αποδειχτεί πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και το σκηνικό αυτό που πάτησε ο αντίπαλος είναι συγκυρία και όχι επιθετική συμπεριφορά, είναι να διεξαχθεί το παιχνίδι.

Αυτή την στιγμή, η ομάδα που απέδειξε τόσα χρόνια πως δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο αλλά μόνο τη δική της ευημερία, προσπαθεί να διαλύσει το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της σύγχρονης ιστορίας.

Να ορίσει με την υποκριτική της τον πρωταθλητή και να απαξιώσει το προϊόν το οποίο δεν ελέγχει σε ρόλο νταβατζή, όπως έκανε δεκαετίες τώρα.

Το κάνει τόσο ξεδιάντροπα, που θα πρέπει να παρέμβουν όλοι οι φορείς ώστε να την συνετίσουν. Αυτό που συνέβη σήμερα, μπορεί να είναι η απαρχή πολλών δεινών στη χώρα μας αν επικροτηθεί αυτή η συμπεριφορά.

Το καραγκιοζιλίκι θα επικρατήσει της προσπάθειας μίας ομάδας να φτάσει να πρωταγωνιστεί έχοντας 15 νίκες σερί σε όλες τις διοργανώσεις.

Το καραγκιζιλίκι, θα απαξιώσει κι άλλο ένα προϊόν που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού λόγω της αναχρονιστικής λογικής των παραγόντων του. Άντε πες τη Νόβα να σου δώσει χρήματα για ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί έτσι.

Και εδώ έχει σημαντική ευθύνη να πάρει μία σοβαρή απόφαση η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας. Απόφαση που θα προστατέψει το προϊόν και θα αναγκάσει ΟΛΕΣ τις ομάδες να αφήσουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους συμπεριφορές σαν αυτή του αντιπάλου σήμερα.

Και επειδή δεν πρέπει να τα βλέπω όλα όπως με βολεύουν, το πάτημα για τη σημερινή θεατρική παράσταση του αντιπάλου, δόθηκε από την περυσινή στη Λεωφόρο. Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις, εκεί δεν υπήρχε τραυματισμός από χαρτί αλλά από κουτάκι μπύρας, το αντικείμενο δεν ήρθε από τα είκοσι μέτρα αλλά πολύ πιο κοντά, το παιχνίδι είχε ξεκινήσει και παιζόταν, κανένας από τον ΠΑΟΚ δεν προκάλεσε κανέναν, όμως είναι κοινό μυστικό και το γνωρίζαμε όλοι όσοι αγαπάμε και νιώθουμε από ΠΑΟΚ, πως εκείνη τη μέρα θα τη βρίσκαμε μπροστά μας.

Πλέον η πιο δυνατή επικοινωνία αυτών που έχουν συμφέρον να μη το πάρει ο ΠΑΟΚ, θα επικαλεστεί τον Ιβιτς.

Και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας, ώστε να δείχνουμε καλύτερα αντανακλαστικά όταν κάτι μέσα στο κλαμπ λειτουργεί κόντρα στο DNA του συλλόγου.

Κλείνοντας, είμαι σίγουρος πως αυτοί που νιώθουν από Ολυμπιακό, σήμερα ντράπηκαν. Κρίμα που αυτό το μεγάλο κλαμπ το στελεχώνουν τόσο μικροί άνθρωποι. Επίσης, θέλω να πιστεύω πως οι ΑΕΚτσήδες θα θυμηθούν το πρωτάθλημα που έχασαν από την υπόθεση Βάλνερ. Και ποιος την προκάλεσε αυτή.

Και επίσης, είμαι περίεργος να δω πως θα χειριστεί ο Τύπος αυτό που έγινε στη Τούμπα. Να μειώσουμε κι άλλο το αίσθημα της συναδελφικότητας.

Το ποδόσφαιρο τελειώνει, αν επιβραβευτεί ο «Καραγκιόζης»