MENU

Πριν από λίγες μέρες φίλοι μου είχαμεπληροφορηθεί από το πλέον αξιόπιστο Μέσο της χώρας (ένθετος) ότι η οργή του Ευάγγελου για τον Κόκκαλη και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη είχε ξεχειλίσει. Ο πρόεδρος δεν μπορούσε να δεχτεί ότι την ώρα της μεγάλης μάχης του Ολυμπιακού με αντιπάλους την κυβέρνηση, την ΕΥΠ, τον στρατό, τους δικαστές, την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, το FBI, τους Θάντερκατς και τον Ερίκ Καστέλ, οι δυο άνδρες δεν στάθηκαν στο πλευρό του Γαβαθιώτη για να πολεμήσουν μαζί τον κοινό εχθρό (άσπρες τρίχες).

Όπως συμβαίνει με τα Μέσα που έχουν τόσο μεγάλη δυναμική (300.000 φύλλα μόνο σε Αθήνα –Πειραιά πούλησε εκείνη τη μέρα) και διαμορφώνουν απόψεις, η γραμμή του ένθετου υιοθετήθηκε πολύ γρήγορα και από σοβαρούς και έγκριτους δημοσιογράφους, με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Χελάκη, ο οποίος με τίτλο «ΦΙΦΑ και ΟΥEΦΑ μας δουλεύουν "ψιλό γαζί"...» στο αγαπημένο σάιτ της Εγκληματικής, έσπευσε να σημειώσει τις εγκληματικές ευθύνες του Θόδωρου Θεοδωρίδη για τη σημερινή κατάντια του ποδοσφαίρου:

«Οι ξένοι έρχονται διότι στην ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ πιστεύουν ότι το σύστημα είναι τρύπιο». Φέτος τρύπησε ξαφνικά γιατί μέχρι πέρυσι που ήταν η γκρανκάσα στο πηδάλιο ήταν πιο κλειστό και απ' το club των διαιτητών που παρακολουθούσαν τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ από γνωστή μοναστηριακή σουίτα.

Επειδή μάλιστα η διαιτησία ήταν παράδειγμα προς μίμηση ερχόντουσαν οι ξένοι και αντί να επισκεφτούν τον Παρθενώνα, πήγαιναν στην ΕΠΟ για να πάρουν διαιτητική τεχνογνωσία από τον άρχοντα να τη μεταφέρουν στο Πακιστάν (Μμμμμμ). Έφυγε ο Γκιρτζίκαρος και μειώθηκε ο διαιτητοτουρισμός 80% (το ίδιο και τα πέναλτι του Φορτούνη).

Και όλα αυτά φίλοι μου επειδή άργησε να δράσει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης: «Τώρα λοιπόν που έσφιξαν τα γάλατα και αναμένεται να πέσει πολύ τουφεκίδι η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ αποφάσισε να στείλει ειρηνευτική δύναμη μπας και αποφευχθεί η αιματοχυσία. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί στο καναβάτσο και διαμαρτύρεται ότι ένας από τους λόγους είναι η "περιποίηση" που του επιφύλαξαν οι διαιτητές. Υπό την έννοια αυτή, αφού χύθηκε το πρώτο αίμα αποφάσισαν ο κ. Θεοδωρίδης και οι συν αυτώ να κινητοποιηθούν. Σημεία των (νέων ) καιρών...».

Και οι 26 χρήστες του Facebook που διάβασαν το χορηγούμενο κομμάτι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Μιλάμε για σφαγές που όμοιες τους δεν έχει ξαναδεί το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια, που ευημερούσε.

Και θα το καταλάβαινε αυτό ο αχάριστος Θόδωρος αν έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στα στατιστικά του Γαλάνη. 10 πέναλτι που έχει κερδίσει έως τώρα ο Ολυμπιακός, παλιά τα εκτελούσε ο Τζόρτζεβιτς πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να προβάρει νέους πανηγυρισμούς (επειδή θα χρειαζόταν γύρω στους 50 κάθε χρονιά, δεν ήθελε να επαναλαμβάνεται).

Αν επιστρέφαμε στις Κυριακές των επενδύσεων κανονικά ο θρύλος θα έπρεπε μέχρι σήμερα να 'χει 112 πέναλτι στο πρωτάθλημα και 35 στο Κύπελλο (τα 2 δανεικά απ' το Λιγκ Καπ). Και όμως ο Θεοδωρίδης επέτρεψε και επιτρέπει να συντελείται ένα τέτοιο έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου και των επενδύσεων, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να επέμβει και να δώσει 25 πέναλτι αναδρομικά στον Φορτούνη, για να επανέλθει η κανονικότητα στον χώρο.

Είναι λογικό λοιπόν ο δημοσιογραφικός κόσμος που τόσα χρόνια προέτρεπε όσους τολμούσαν να παραπονεθούν, να φτιάξουν πρώτα ομάδα και μετά να μιλάνε, να έχει βγει εκτός εαυτού.

Άμα έχεις συνηθίσει να είσαι 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή, κόντρα στην αδικία και να χτυπάς το σύστημα με προσωπικό κόστος, όπως ο Χελάκης, παίρνεις αυτομάτως το μέρος του αδικημένου (από συνήθεια) και ανακαλύπτεις το φως το αληθινό:

Γι' αυτό και στο επόμενο πέναλτι (2 μέτρα έξω απ' την περιοχή) που δεν θα υποδειχθεί στον Φορτούνη, εξαιτίας του πολέμου που κάνει ο Θεοδωρίδης, επιβάλλεται να βγει νέο χορηγούμενο βίντεο με τον Χελάκη να τραγουδάει καραόκε το «Γιέ μου, Γιέ μου» του Κόκοτα και να αφιερώνει εξαιρετικά τις δυο τελευταίες στροφές στον Θόδωρο:

«Γιε μου, είν' οι άνθρωποι απάνθρωποι καλέ μου

οι αρχόντοι είν' εμπόροι του πολέμου

και γελούν όταν το δάκρυ μας κυλά

Γιε μου, μην πιστεύεις σε κανέναν ακριβέ μου

ως κι οι φίλοι σου χαρήκανε, Θεέ μου

που 'χεις πέσει τώρα τόσο χαμηλά». Αν δεν φαλτσάρει στις ψηλές μπορεί και να ξεπεράσει τα 30 views - συν δυο σχόλια - και να κάνει νέο ρεκόρεπισκεψιμότητας, που δύσκολα θα καταρριφθεί τα επόμενα χρόνια.

Ένα άλλο μεγάλο μυστήριο που απασχολούσε τη φίλαθλη κοινή γνώμη φίλοι μου λύθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο μισός πληθυσμός της χώρας ένιωθε έντονο κνησμό, αδυναμία, ανορεξία και δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια, ούτε με 2 διαγγέλματα του Σάββα. Οι πιο έμπειροι δεν ανησύχησαν γιατί ήξεραν ότι αυτά ήταν τα κλασικά συμπτώματα του συνδρόμου στέρησης λόγω της απουσίας του Κώστα-Τσέλσι από το facebook για 13 ολόκληρες ημέρες. Ευτυχώς, λίγο πριν ο Ζούκερμπεργκ δώσει εντολή να κυματίσουν μεσίστια τα poke μέχρι να βγει λευκός καπνός απ' το μέτωπο του αμπελαλέ, ο Κώστας-Νότιγχαμ επέστρεψε δριμύτερος στο φυσικό του περιβάλλον, διαψεύδοντας τις φήμες που είχαν αρχίσει να φουντώνουν.

Οι 5 επικρατέστερες που ακούστηκαν μετά την παρατεταμένη απουσία του διευθυντή facebookτου Ολυμπιακού από τις αναρτήσεις ήταν οι εξής. Δεν ανέβαζε status γιατί:

1. Ήταν ακόμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και παρηγορούσε τον Μποτία που έκλαιγε επειδή τον έπνιγε το δίκιο και είχε ξεμείνει από μπαταρία.

2. Είχε πάει να δει το Τσέλσι - Μπαρτσελόνα για να παρακολουθήσει την ομάδα της καρδιάς του και να προσπαθήσει να αλλάξει γνώμη στον Κουτίνιο, ο οποίος (αν και ο πρόεδρος τα 'χε βρει σε όλα με την Μπαρτσελόνα για την ανταλλαγή του με τον Σεμπά), ήταν διστακτικός γιατί διάβαζε Γαβαθιώτη και ήξερε τι κυνηγητό τρώει φέτος ο Ολυμπιακός από το σύστημα, την κυβέρνηση και τους κατασκευαστές βαφών και χρωμοσαμπουάν.

3. Περίμενε τον Σάββα να ολοκληρώσει το διάγγελμά του μετά το ματς με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα πριν τοποθετηθεί στο Facebook(πριν 2 ώρες ολοκλήρωσε την εισαγωγή του ο αντιπρόεδρος).

4. Είχε πάει στο Χάρβαρντ για να ετοιμάσει τα διαδικαστικά για την πολυαναμενόμενη διάλεξη του προέδρου με τίτλο: «Δοξάστε τους. Με τους εχθρούς του Υψηλάντη και των απογόνων του οι Κόκκαλης-Θεοδωρίδης. ΥΓ Θωμά είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει».

5. Ήθελε χρόνο για να ετοιμάσει το NonKarapapaper με τις 66 φάσεις του ντέρμπι στην Τούμπα για τις οποίες θα διαμαρτυρηθεί ο Ολυμπιακός αμέσως μετά τη λήξη του ματς. Το ξεκίνησε δυο εβδομάδες πριν για να είναι έτοιμο τρεις ώρες πριν την έναρξη του ματς, για να προλάβουν να το αποστηθίσουν ο Σάββας και ο προφήτης Γαβαθιώτης, γιατί η παλιά κασέτα είναι μασημένη και δεν παίζει.

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν συνέβη τελικά φίλοι μου. Με το χθεσινό ποστάρισμα του ο Κώστας-Τσέλσι έκλεισε τα στόματα των συκοφαντών και απέδειξε ότι η αλήθεια ήταν άλλη. Και εντελώς διαφορετική.

Επειδή διαπίστωσε ότι και ο Ζούκερμπεργκ ήταν στην πλευρά των εξυγιαντών πολεμώντας με τα «χαχα» και τα «έλεος» του τον Ολυμπιακό και τις δημοσιεύσεις του, μπάναρε το Facebook. Του επέβαλε ποινή 13 αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των δημοσιεύσεων του για να βάλει μυαλό.

Την Τετάρτη που ολοκληρώθηκε η ποινή του Facebook, ο Κώστας-Τσέλσι επανήλθε στην facebookική δράση έτοιμος να ρεφάρει με 17 status τη μέρα (τα 16 για πέναλτι που δεν πήρε ο Ολυμπιακός και το 17ο για να ταγκάρει δημοσιογράφους στη νέα του ομάδα "Όλοι οι εχθροί του θρύλου σε μια σελίδα").

Θόδωρε φέρε πίσω τις Κυριακές των επενδύσεων και των πέναλτι (εκτός περιοχής)