MENU

Αυτές τις μέρες, περισσότερο από ποτέ τον τελευταίο χρόνο, σκέφτομαι το πόσο μπροστά ήταν ο Αντώνης Καρπετόπουλος όταν καμιά 15αριά χρόνια πριν είχε βαφτίσει την πετυχημένη τηλεοπτική του εκπομπή, με συμπαρουσιάστρια την Αφροδίτη Σημίτη με την γλυκιά φωνή, με τον προφητικό τίτλο: “Δεν αντέχεται το 50-50”. Φυσικά όταν γινόταν η πετυχημένη εκπομπή και για πολλά ακόμη χρόνια, το 50-50 ήταν 50 υπέρ του Ολυμπιακού και 50 κατά των άλλων. Όμως τώρα που ζούμε ότι πιο κοντά στο 50-50, μετά την συντριβή του συστήματος και του Μαρινάκη στην ΕΠΟ, η δικαίωση του τίτλου που σκέφτηκε ο Αντώνης είναι συγκλονιστική!

Ο Ολυμπιακός, αλλά και τα εργαλεία του που τόσα χρόνια έκαναν το άσπρο μαύρο για χάρη του, που έλεγε κι ο Σπάθας, δεν μπορούν με τίποτα να διαχειριστούν το ότι ο διαιτητής δεν έχει πλέον περισσότερο άγχος κι από τους… παίκτες του Ολυμπιακού για να νικήσει η ομάδα του Πειραιά και να εισπράξει και την επόμενη σεζόν τα δεκάδες εκατομμύρια της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκατομμύρια που δεν πήγαιναν όλα στην τσέπη των μετόχων, ούτε βέβαια μόνο για… επενδύσεις, αλλά και σε δεκάδες άλλες τσέπες.

Δεκάδες τζουκ μποξ χρησιμοποιήθηκαν για να βιάσουν μετά την ισονομία, που την είχαν αναλάβει αυτοί που ήξεραν, και την νοημοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων. Με τα σλόγκαν που έγραψαν ιστορία όπως το: “Οσο μιλάτε για την διαιτησία δεν θα φτιάχνετε ομάδα”, “μόνο ο Ολυμπιακός επενδύει”, “τα σφυρίγματα τα παίρνει πάντα ο δυνατός” και “φυσιολογικό είναι να παίρνει πέναλτι αφού παίζει… επίθεση”. Κι άλλα πολλά. Παρεμπιπτόντως, και φέτος τα περισσότερα πέναλτι έχουν πάρει. Δεν φτάνουν, όμως…

Κατέρρευσε μια αυτοκρατορία του τρόμου σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και τώρα ζούμε την απόλαυση να βλέπουμε τα ποντίκια που απέμειναν να προσπαθούν να κρατηθούν στο πλοίο, που ακόμη έχει τυράκι, με την διαφορά πως αντί να πουλάει πλέον ποδοσφαιρική δήθεν ανωτερότητα, πουλάει κλάψα και επανάσταση. Εχουμε περάσει τώρα στην φάση της απόλαυσης. Τώρα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσε, με την ισορροπία του τρόμου, δηλαδή, αφού μπήκαν στο παιχνίδι κάποιοι που είχαν τα κότσια, αλλά και τα λεφτά και την επιρροή να πάνε κόντρα στο σύστημα και να το γκρεμίσουν μετά από 20 χρόνια, όλο το πρώην σύστημα έχει πάθει απώλεια… προσανατολισμού.

Eχασαν από την ΑΕΚ μέσα στο Φάληρο και διαλύθηκαν σε όλα τα επίπεδα. Φάγανε και την δίκαιη, τιμωρία γιατί πλέον οι δικαστές δεν είναι συνταξιούχοι επιλεγμένοι από την ΕΠΟ, αλλά τακτικοί δικαστές που προτείνει το εφετείο με σκοπό να εφαρμόζονται οι κανονισμοί, και σχόλασε ο γάμος. Μέχρι και με τον Κόκκαλη τα βάλανε στον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως εκτός των άλλων υπάρχει και… ζήλια επειδή ο άλλος τα… έστηνε καλύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια. Μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Τα πόδια έστηνε γερά στο έδαφος, εννοώ, όταν δεχόταν επιθέσεις. Και βέβαια πονάει πως αυτόν τον αγάπησε κι ο κόσμος περισσότερο. Απόλαυση το σκηνικό. Χάθηκε η μπάλα. Από την ομάδα που δούλευε για πάρτη της 20 χρόνια το σύστημα, τον Ολυμπιακό δηλαδή, μέχρι το τελευταίο τζουκ μποξ, έχουν χαθεί τα αυγά και τα καλάθια.

Παρεμπιπτόντως, μια και είπα καλάθια, φαίνεται πως δεν άντεξε να είναι το σοβαρό στα όρια του συμπαθούς κομμάτι του εν λόγω συλλόγου το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγκεκριμένους διαιτητές, τους οποίους αποθεώνει λες και είναι ο… Σπανούλης κι ο Πρίντεζης, και η ΕΟΚ δεν τους αφήνει να παίξουν στον τελικό! Δεν υπάρχουν όρια σε αυτό το σωματείο. Μπορεί όταν η ΑΕΚ έπαιρνε Ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό να έπαιζαν ακόμη το μπάσκετ με τα… πόδια, όμως η αλήθεια είναι πως με τα εγκλήματα που έγιναν από το 2003 και μετά στη Βασίλισσα η ΑΕΚ ουσιαστικά εξαφανίστηκε από τον ανταγωνισμό, έμεινε τρία ολόκληρα χρόνια σε χαμηλότερες κατηγορίες και μπορεί χάρη στον Μάκη Αγγελόπουλο να επέστρεψε στην αξιοπρέπεια, όμως ακόμη έχει δρόμο για να φτάσει στο αγωνιστικό επίπεδο του Ολυμπιακού, που κάθε χρόνο παίρνει σχεδόν τα διπλάσια του μπάτζετ της ΑΕΚ μόνο από το εγγυημένο συμβόλαιο της Ευρωλίγκα.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός ενόψει του τελικού του Σαββάτου προσπαθεί με τρόπο απροκάλυπτο να επιβάλει τους διαιτητές που θέλει, αλλά στην ουσία επειδή δεν θα γίνει αυτό κάνει με την ανακοίνωση του… μπούλινγκ σε αυτούς που επέλεξε η ομοσπονδία. Για ένα τελικό που είναι το τεράστιο φαβορί, προσπαθεί να εξασφαλίσει και την διαιτητική εύνοια με προληπτική κλάψα, ικανοποιώντας σίγουρα και τους πολλούς οπαδούς του Ολυμπιακού που κράζουν επειδή οι Αγγελόπουλοι δεν είναι τόσο δυναμικοί(sic) όσο ο… Μαρινάκης.

Δεν αντέχεται το 50-50...