MENU

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και απεικονίζουν λεπτομερώς τα επεισόδια μετά την λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά, ωστόσο αναφορικά με την τιμωρία που θα επιβληθεί στους «ερυθρόλευκους», καθοριστικός παράγοντας είναι και το τι αναφέρουν οι εκθέσεις των αξιωματούχων του ματς και της αστυνομίας.

Το SDNA αποκαλύπτει σήμερα το περιεχόμενο της έκθεσης της αστυνομίας, βάσει (και) της οποίας η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κληθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη σε απολογία.

Πρόκειται για έκθεση εξόχως επιβαρυντική, που αναφέρει πλήθος περιστατικών που «καίνε» τους Πειραιώτες και θα τους φέρουν αντιμέτωπους με ποινές έδρας και αφαίρεσης βαθμών!

Ειδικότερα, μιλάει για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο περίπου 200 ατόμων, ενώ περιγράφονται με λεπτομέρεια περιστατικά πρόκλησης σωματικών βλαβών και απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών, φθορές, ρίψεις αντικειμένων κ.α.

Τονίζεται δε, ότι στην διάρκεια των επεισοδίων μετά τη λήξη του ντέρμπι, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ειδικά το τελευταίο γεγονός, πιθανόν να αποβεί καθοριστικό για τον Ολυμπιακό, καθώς βάσει κανονισμού, οι βιαιοπραγίες παράλληλα με την εισβολή, επιφέρουν αφαίρεση βαθμών.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι εισβολείς στον αγωνιστικό χώρο δεν είχαν όλοι καλυμμένα πρόσωπα, γεγονός που σημαίνει πως ίσως υπάρξουν ταυτοποιήσεις από τις κάμερες του γηπέδου.

Αφαίρεση 3 βαθμών και 2 έως 4 αγωνιστικές

Τα όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» επισύρουν βαρύτατες ποινές για τον Ολυμπιακό, που θα κληθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη από το πειθαρχικό όργανο της Super League και αναμένεται να απολογηθεί ως την Παρασκευή.

Μάλιστα, η έκθεση της αστυνομίας, δικαιώνει και το SDNA, που από το βράδυ της Κυριακής κιόλας, ενημέρωσε το κοινό του για τις ποινές που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός.

Θυμίζουμε τι αναφέρει το Άρθρο 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα:

«Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

-Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2 έως 4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών».

Έκθεση-φωτιά της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο «Γ. Καραϊσκάκης»!