MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΤV: Novasports1
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
0 0
Παναιτωλικός
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Στη λευκή ισοπαλία για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έμεινε ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά απέναντι στον Παναιτωλικό (0-0) τον οποίο αντιμετώπισε απόψε στη Λεωφόρο και έτσι δεν κατάφερε να γιορτάσει με νίκη τα γενέθλια των 110 χρόνων της ένδοξης ιστορίας του.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του ματς, με τον τερματοφύλακα Κυριακίδη να πραγματοποιεί τεράστια απόκρουση στο 89’ σε γυριστό του Μυστακίδη μέσα από την περιοχή. Το ίδιο όμως είχε συμβεί και με τον Βλαχοδήμο, ο οποίος έσωσε δύο φορές την ομάδα του στο 62’ σε σουτ των Ντίας και Μαρινάκη.

Αμφότερες οι ομάδες έριξαν βάρος στην ανασταλτική τους λειτουργία και προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να χτίζουν το παιχνίδι τους από την άμυνα και να κυκλοφορήσουν ορθολογικά τη μπάλα. Πλην όμως ο μεν Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή αλλά είχε σαφές έλλειμμα ποιότητας μεσοεπιθετικά για να δημιουργήσει ρήγματα, ο δε Παναιτωλικός δυσκολεύονταν να φτάσει στο επιθετικό του τρίτο.

Παρά ταύτα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απώλεσαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, καθώς η αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μόραρ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου στο 16’. Ενα λεπτό αργότερα ο Λουντ απείλησε με ατομική ενέργεια αλλά του σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, ενώ στο 24’ οι «πράσινοι» ισοφάρισαν τις κραυγαλέες ευκαιρίες, με τον Δώνη να κλέβει τη μπάλα και να βγαίνει τετ α τετ μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε προ του Κυριακίδη κόντραρε πάνω στον Μιχάι και πέρασε δίπλα απ΄ το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 32’ ο Παναθηναϊκός φώναξε για πέναλτι σε επαφή του Τσοκάνη με τον Χατζηγιοβάνη που εφορμούσε εντός περιοχής, μετά από πάσα του Αλτμαν, με τον διαιτητή Τζήλο να αφήνει σωστά το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στο 34’ από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη ο Αλτμαν πήρε την κεφαλιά εν μέσω σπρωξιμάτων, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ στο 40’ η επικίνδυνη φαλτσαριστή σέντρα του Τσοκάνη πέρασε απ’ όλους και κατέληξε άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με μία μεγάλη ευκαιρία για κάθε ομάδα και με κακό θέαμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κουρμπέλης έγινε αναγκαστική αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Μυστακίδης, με τον Λουντ να περνάει στον άξονα δίπλα στον Κάτσε.

Στο 54΄ο Οικονόμου έστρωσε στον Χατζηγιοβάνη μέσα στην περιοχή το σουτ του οποίου κόντραρε και βρήκε κόρνερ, ενώ στο 59’ ο Μόραρ με φοβερή ενέργεια πέρασε τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού και έβγαλε ωραία σέντρα για τον Κλέσιο που πήρε την κεφαλιά αλλά ο Βλαχοδήμος αρχικά και ο Οικονόμου εν συνεχεία (πάνω στη γραμμή) απομάκρυναν τη μπάλα.

Στο 62’ ο Βλαχοδήμος έκανε σπουδαία διπλή απόκρουση, πρώτα στο σουτ του Ντίας έξω από την περιοχή και κατόπιν στο σουτ του Μαρινάκη εξ επαφής, ενώ στο 70’ ο Μόραρ σούταρε, αλλά ο Γιόχανσον με τάκλιν έδιωξε τη μπάλα.

Ο Παναιτωλικός είχε πάρει τα ηνία του αγώνα όμως η είσοδος στο ματς του Κουλιμπαλί γύρισε εκ νέου την πλάστιγγα.

Στο 82΄ μετά από κόρνερ του Μυστακίδη και φάση διαρκείας ο Λουντ πλάσαρε άουτ, στο 88΄ μετά από σέντρα του Οικονόμου ο αμαρκάριστος Λουντ δεν βρήκε για λίγα εκατοστά τη μπάλα με το κεφάλι και στο 89’ ο Μυστακίδης με έξοχο γυριστό σουτ ανάγκασε τον Κυριακίδη να απογειωθεί στο δεξί του παραθυράκι και να παραχωρήσει κόρνερ…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης (71’ Κουλιμπαλί), Κουρμπέλης (46’ Μυστακίδης), Κάτσε, Λουντ, Αλτμαν (79’ Μπουζούκης), Δώνης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Περέιρα, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Βασιλούδης (88’ Χαντάκιας), Ντίας, Κλέσιο (79’ Γουίλιαν), Ρόσα (93’ Νταλακούρας), Μόραρ.

Διαιτητής: Αθ. Τζήλος (Λάρισας)

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-4-1-1, με τον Βλαχοδήμο στη θέση του τερματοφύλακα, τον Γιόχανσον στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κολοβέτσιο και Οικονόμου κεντρικούς αμυντικούς, τον Ινσούα αριστερό μπακ, τους Κάτσε και Κουρμπέλη κεντρικούς μέσους, τον Χατζηγιοβάνη στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και τον Λουντ στην αντίστοιχη αριστερή, ενώ ο Αλτμαν ήταν πίσω από τον φουνταριστό επιθετικό Δώνη.

Στο ημίχρονο ο Κουρμπέλης αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων και τη θέση του πήρε ο Μυστακίδης ως δεξιός χαφ, με τον Λουντ να περνάει το πλευρό του Κάτσε.

Στο 71’ η είσοδος στο ματς του Κουλιμπαλί τροποποίησε το σχηματισμό σε 3-5-2, με τον Μυστακίδη δίπλα στον Δώνη.

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε ως σχηματισμό του Παναιτωλικού το 4-3-3, με τον Κυριακίδη κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Μαρινάκη δεξιό μπακ, τους Μιχάι και Περέιρα στόπερ, τον Τσοκάνη αριστερό μπακ, τον Μάρκος Πάουλο αμυντικό μέσο και τους Βασιλούδη και Ντίας εκ δεξιών και εξ αριστερών του, τον Κλέσιο στο δεξί «φτερό», τον Ρόσα στο αριστερό και τον Μόραρ στην κορυφή τη επίθεσης. Οι αλλαγές που έκανε αφορούσαν σε πρόσωπα και ο σχηματισμός του δεν άλλαξε με εξαίρεση τις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν αυτοί που κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους. Με τον Βλαχοδήμο να κρατάει το μηδέν τόσο στο 59’ στην κεφαλιά του Κλέσιο όσο και στο 62’ σε Ντίας και Μαρινάκη. Και τον Κυριακίδη να κάνει σπουδαία απόκρουση στο δεξί του παραθυράκι (89’) σε γυριστό του Μυστακίδη μέσα από την περιοχή.

Πολύ καλή απόδοση για τους Αγρινιώτες είχαν επίσης οι Ντίας, Κλέσιο και Μόραρ, ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Κουρμπέλης στο πρώτο ημίχρονο και οι Μυστακίδης και Κουλιμπαλί στο δεύτερο είχαν την καλύτερη απόδοση, με το νεαρό Μπουζούκη επίσης να μπαίνει στο κλίμα του ματς στο διάστημα που αγωνίστηκε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Παναθηναϊκός δεν βάζει γκολ ούτε με αίτηση μετά τη νέα (μεσοεπιθετική κυρίως) «διάλυση» του έμψυχου δυναμικού του. Κλασικό 9άρι δεν υπάρχει ούτε για αστείο, η απώλεια του Βιγιαφάνιες είναι προφανώς δυσαναπλήρωτη, ενώ φάνηκε και το κενό του Χίλιεμαρκ στο δημιουργικό σκέλος. Μοιραία έμεινε στο δεύτερο συνεχόμενο 0-0 απέναντι σε έναν αντίπαλο που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και είχε ευκαιρίες για να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Απώλεια για τους πράσινους η αναγκαστική αλλαγή του Κουρμπέλη στο ημίχρονο.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:

Σήκωσε πολλές φορές στο... πόδι τη Λεωφόρο με τις αρκετές λανθασμένες αποφάσεις του ο διαιτητής Τζήλος από τη Λάρισα, πλην όμως είχε σωστή κρίση στην πιο δύσκολη κατάσταση που του έτυχε με τη φάση του Χατζηγιοβάνη με τον Τσοκάνη στο 32’.

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 0-0