MENU

Την ασπρόμαυρη στολή του ΠΑΟΚ προβάρει πλέον ο Δημήτρης Κουρμπέλης καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επήλθε συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον «δικέφαλο» για την παραχώρησή του μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν περίπου μία εβδομάδα και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να πέσουν και τυπικά οι υπογραφές στα συμφωνητικά όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Το ποσό που θα καρπωθεί το «τριφύλλι» μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών υπολογίζεται στο 1.600.000 ευρώ, συν την απόκτηση των Μυστακίδη, Κάτσε και Κωνσταντινίδη (όχι με τη μορφή δανεισμού, αλλά με ποσοστά δικαιωμάτων 50-50% των δύο συλλόγων μετά το πέρας της παρούσας σεζόν), πληρωμένους μέχρι το καλοκαίρι από το Δικέφαλο.

Η μεταγραφή πέρασε από σαράντα κύματα, είχε... ναυάγια και... επιστροφές αλλά εν τέλει βαίνει προς ολοκλήρωση με αμοιβαία οφέλη, τηρουμένων των αναγκών και των συνθηκών που υφίσταται ο κάθε σύλλογος, ενώ είναι σαφές ότι σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση της μεταγραφής του Κουρμπέλη στον ΠΑΟΚ έπαιξε το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσέφερε το μεγαλύτερο ποσό της συμφωνίας «μπροστά», αλλά και τρεις παίκτες που επιθυμούσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Το πρώτο σκέλος αποτελούσε τη βασική επιθυμία της διοίκησης του τριφυλλιού και δη του μεγαλομετόχου του, Γιάννη Αλαφούζου (ο οποίος είχε απευθείας επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη), ενώ η έξτρα παράμετρος που έπαιξε σημαίνοντα ρόλο ήταν ότι η ιταλική Σαμπντόρια δεν επισημοποίησε ποτέ προσφορά μια και γνώριζε ότι η προφορική της προσέγγιση δεν θα γινόταν αποδεκτή από το τριφύλλι καθώς αφορούσε σε καταβολή χρημάτων από το καλοκαίρι και μετά.

Αλλωστε, η βασική προτεραιότητα για τον αμυντικό μέσο του Παναθηναϊκού ήταν εξ αρχής το εξωτερικό, πλην όμως αυτή η δυνατότητα για τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη δεν υπήρχε. Τελευταίες έμειναν οι επαφές του 24χρονου Ελληνα αμυντικού μέσου με τον ΠΑΟΚ, οι οποίες αφορούν σε συμβόλαιο χρονικής διάρκειας 3,5 ετών κοντά στο 1.800.000 ευρώ συνολικά.

Ο Κουρμπέλης αποτέλεσε τον διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη, όπως φάνηκε και από την απευθείας επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο και, όπως ειπώθηκε στις σχετικές διαπραγματεύσεις, υπήρξε η πρώτη επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Από τη στιγμή που στη συμφωνία υπάρχουν και τα τρία έμψυχα ανταλλάγματα, όπως είχε ζητήσει ο Ουζουνίδης προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης μέρους των τεράστιων κενών στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, είναι σαφές ότι η φωτιά που άναψε το πρωί της Δευτέρας με τη διοίκηση βαίνει προς εκτόνωση.

Μία ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Κουρμπέλης!