MENU

Ροντρίγκο Μολέδο: Αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σίριαλ της μετακίνησής του στον ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την έντονη φημολογία περί ενδιαφέροντος και του Ολυμπιακού για την απόκτησή του, έχουν καταστήσει τον Βραζιλιάνο σε απόλυτο πρωταγωνιστή της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Δικαιολογείται, όμως, τόσος ντόρος για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού; Είναι σε θέση ένας στόπερ να διαταράξει σημαντικά τις ισορροπίες στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Εύλογες απορίες, οι οποίες όμως καταλήγουν σε ένα… πελώριο «ΝΑΙ».

Όποιος διεκδικητής του τίτλου τον αποκτήσει (είτε πρόκειται για τον ΠΑΟΚ, είτε για τον Ολυμπιακό – αν ισχύουν οι τελευταίες πληροφορίες για «μπάσιμο» των πρωταθλητών) θα προσθέσει στη φαρέτρα του ένα… πυρηνικό όπλο. Και να εξηγήσω γιατί…

Πρώτον, ο Βραζιλιάνος είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος (για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον). Θεωρώ εξαιρετικά στόπερ τον Βράνιες, τον Σισέ, τον Βαρέλα, πιστεύω ότι ο Τσιγκρίνσκι είναι μια κατηγορία μόνος του (καθώς βάσει ποιότητας είναι μακράν του δεύτερου ο πιο «κλασάτος» στόπερ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα, αλλά λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζει σε όλη την καριέρα του, δεν είναι παίκτης που μπορείς να στηρίξεις ολόκληρη την αμυντική λειτουργία μιας ομάδας), αλλά ο Μολέδο είναι απλά ο καλύτερος!

Δεύτερον, ο Μολέδο θα χρειαστεί μηδενικό χρόνο προσαρμογής. Ακόμη και ο Μιραλάς – που γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά τα κατατόπια του ελληνικού ποδοσφαίρου – χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στον Ολυμπιακό. Τον Μολέδο τον… ρίχνεις στην αρένα και απλά του αφαιρείς τα λουριά! Ξέρεις τι θα πάρεις από το πρώτο του παιχνίδι.

Τρίτον, θεωρώ ότι οδεύουμε ολοταχώς σε έναν δεύτερο γύρο όπου οι τρεις διεκδικητές του τίτλου θα έχουν πολύ λιγότερες βαθμολογικές απώλειες σε σχέση με το πρώτο μισό του φετινού μαραθωνίου. Και πιθανότατα να δούμε τον τίτλο να κρίνεται στα ντέρμπι των τριών και στην… τριπλή επίσκεψή τους στο Περιστέρι. Ε, στα μεγάλα παιχνίδια, ο Μολέδο έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα, με καρδιά, με απίστευτη αυτοπεποίθηση και μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός ντέρμπι, όχι μόνο αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Όποια ομάδα τον αποκτήσει θα γίνει αυτομάτως πολύ πιο απειλητική στις δικές της στημένες φάσεις. Ποιος προπονητής δεν θα ήθελε τον Βραζιλιάνο στο ρόστερ του στα ντέρμπι που πιθανότατα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το φετινό πρωταθλητή;

Θα μου πείτε, θα έχει κίνητρο να σκιστεί τους επόμενους μήνες ένας παίκτης που έχει ήδη ανακοινωθεί από την… Ιντερνασιονάλ; Θα απαντήσω «είστε τόσο σίγουροι ότι το καλοκαίρι ο Μολέδο θα επιστρέψει στη Βραζιλιά»; Για να το θέσω αλλιώς, πιστεύετε ότι αν η ομάδα που θα αποκτήσει τον Βραζιλιάνο από τον Παναθηναϊκό, κατακτήσει το πρωτάθλημα, δεν θα βρει τρόπους (οικονομικούς και μη) να πείσει τον ίδιο και την Ιντερνασιονάλ για να μείνει και του χρόνου στα μέρη μας;

Εννοείται ότι όποια ομάδα κι αν αποκτήσει τον Μολέδο, δεν υπογράφει κάποιο… συμβόλαιο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απλά προσθέτει ένα πολύ σημαντικό όπλο στη μάχη με τους ανταγωνιστές της.

Στα ντέρμπι που θα κρίνουν τον τίτλο, όλοι θα ήθελαν τον Μολέδο!