MENU

Βάζει τα γάντια, τα βγάζει και μετά τα ξαναβάζει αποφασισμένος. Κάθε αγώνας, μια μικρή “μάχη”. Κι αν κάτι έμαθε καλά στη ζωή του ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι να “πολεμάει”, να βελτιώνεται και να εξελίσσεται. Το να ηττηθείς άλλωστε είναι συγχωρητέο, το να αιφνιδιασθείς, ποτέ. Γι΄αυτό δηλώνει λάτρης του kick boxing.

Μέσα από το χόμπι του, έβαλε στοιχεία στο παιχνίδι του, με όνειρο να γίνει το... Νο1. Αντανακλαστικά, μάτι που γυαλίζει, ευλυγισία, μαχητικότητα και “δίψα” για νίκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 28 χρόνια και αν για κάτι αισθάνεται υπερήφανος στη ζωή του, είναι πως δεν σταμάτησε ποτέ να “κυνηγάει” το δικό του όνειρο, ακόμη και τότε που έβγαζε τα γάντια και έκλεινε εισιτήριο επιστροφής για την Ελλάδα γιατί... έτσι το απαιτούσαν οι συνθήκες.

Κάθε αρχή και δύσκολη...

Ξεχώρισε σε ένα camp 400 παιδιών υπό το βλέμμα του Γκέραρντ και σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ. Η απόσταση όμως του προπονητικού κέντρου από το σπίτι του, τον ανάγκασαν να αφήσει την Ένωση και να αναζητήσει την τύχη του αλλού. Ένα δοκιμαστικό ήταν αρκετό για να πείσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να τον αποκτήσουν.

Το πρώτο του – ωστόσο – επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στην Ηλιούπολη, εκεί κατέγραψε και τις πρώτες του συμμετοχές. Ο Πασχαλάκης όμως ήταν ανήσυχος. Η ιδέα του εξωτερικού στριφογύριζε στο μυαλό του και χωρίς δεύτερη σκέψη ταξίδεψε μέχρι τη Σουηδία για να δοκιμαστεί με τη φανέλα της Γαλατάσαράι (σ.σ. εκεί έκανε την προετοιμασία της).

Πήρε παιχνίδια στα πόδια του με τη δεύτερη ομάδα, κι αν και άφησε θετικές εντυπώσεις, έπιανε θέση ξένου στο ρόστερ, με αποτέλεσμα η πρώτη απόπειρα να “ναυαγήσει”.

Ακολούθησε η παρένθεση στην ομάδα του Λεβαδειακού και κατόπιν η Κύπρος, προτού δοκιμάσει εκ νέου τον εαυτό του στην Τουρκία. Οι... γείτονες αρέσκονταν στον Πασχαλάκη και εκείνος δεν δίστασε να ετοιμάσει εκ νέου βαλίτσες για το... άγνωστο.

Ξανά από την αρχή...

Αυτή τη φορά με προορισμό την Ακίσασπορ, μόνο που τα πράγματα δεν ήταν όπως ακριβώς τα περίμενε και ο 28χρονος ξανά έβγαλε τα γάντια του και γύρισε στην πατρίδα του. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή...

Μετά από ένα εξάμηνο απραξίας, υπέγραψε στον Πανθρακικό και ύστερα από 13 μόνο συμμετοχές κάτω από τα γκολποστ της ομάδας, πήρε το δρόμο για τα Γιάννενα. Στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Ο Αλέξανδρος μεγάλωσε. Και το καλοκαίρι του 2017 άνοιξε τα φτερά του για τον ΠΑΟΚ...

Στον ΠΑΟΚ με προϋποθέσεις!

Γνώριζε από πρώτο χέρι πως η Τούμπα είναι δύσκολη και ο ΠΑΟΚ έχει τους δικούς του κανόνες. Παρ΄όλα αυτά αποφασίζει να κάνει το βήμα στην καριέρα του αλλά μέσα σε μια κατάσταση ελεγχόμενη.

Αν και οι συζητήσεις είχαν πλάνο διετίας, εκείνος σημειώνει πως είναι προτιμότερο και για τις δυο πλευρές να υπογράψει μονοετές, θέλοντας να μετρήσει τις δυνάμεις του.

Αν τα κατάφερε; Μόλις χθες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019...

Ο... Αθηναίος του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης