MENU

Ηταν 30 Νοεμβρίου του 2011 όταν οι ασπρόμαυροι έγραφαν άλλη μία σημαντική στιγμή για την ιστορία τους αφού παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με δέκα παίκτες κατάφεραν να νικήσουν μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και να κάνουν το σημαντικότερο βήμα πρόκρισης. Όλα αυτά μάλιστα χωρίς πολλά από τα αστέρια τους, όπως για παράδειγμα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που είχε πουληθεί λίγους μήνες πριν στην Βόλφσμπουργκ

Οι χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν φτάσει στο Λονδίνο πανηγύρισαν με τη ψυχή τους τα γκολ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στου έκτο και 13ο λεπτό αντίστοιχα. Ακόμη και οι μισοί από αυτούς που ταξίδεψαν στην Αγγλία χωρίς εισιτήριο και τελικά δεν κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο.

Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι με ηγέτη τον ανυπέρβλητο Πάμπλο Γκαρσία παρά την μείωση του σκορ από την Τότεναμ και την λανθασμένη αποβολή του Κώστα Σταφυλίδη από τον Ολλανδό ρέφερι Μπας Νίχουϊς, "άντεξε" ως το τέλος και έτσι πήρε μία ηρωική νίκη που έκανε αίσθηση και μένει αξέχαστη σε όλο τον κόσμο ου ΠΑΟΚ.

Στο 2ο ημίχρονο η Τότεναμ πίεσε, μπήκε αλλαγή και ο Μπέιλ, , αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να δει τους Έλληνες να φεύγουν χωρίς να χάσουν για 2η φορά από αγγλικό έδαφος μετά το 1997 και το Χάιμπουρι απέναντι στην Άρσεναλ.

Στην τελευταία αγωνιστική η Τότεναμ μπορεί να έριξε 4άρα στη Σάμροκ Ρόβερς, αλλά η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Ρούμπιν (1-1) στην Τούμπα, έστειλε τους Θεσσαλονικείς και τους Ρώσους στους «32» του Europa League.

Εκεί ο ΠΑΟΚ, παρότι έφερε 0-0 στο Ούντινε με την Ουντινέζε, αποκλείστηκε καθώς ηττήθηκε στην Τούμπα με 0-3.

Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμες, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λένον, Μόντριτς, Ρόουζ (63' Μπέιλ), Λίβερμορ, Πιέναρ (67' Γουόκερ), Ντεφόε, Κέιν (72' Φαλκέ)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81' Τσιρίλο), Έττο, Γκαρσία, Λαζάρ (84' Αρίας), Φωτάκης, Γεωργιάδης (62' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Οταν ο ΠΑΟΚ έκανε «εξοχικό» του το Λονδίνο! (vid)