MENU

Συνεπακόλουθα, ο 53χρονος Ανδαλουσιανός τεχνικός της Ένωσης δεν θα έχει δικαίωμα να καθοδηγήσει τους ποδοσφαιριστές του στις αναμετρήσεις με Πλατανιά (27/11), Λεβαδειακό (03/12) στο πλαίσιο της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ και στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλλιθέα στις 30 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά: Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής.

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL.

Καθώς επίσης: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 37482/22-11-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 23ης-11-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών»: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. JIMENEZ J. MANUEL α) χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες».

Χιμένεθ: «Με έβριζαν σε όλο τον αγώνα»

Κατά την απολογία του ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League, ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοπροσώπως, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι απόλυτα μετανιωμένος για όσα έγιναν. Έγινε μια φασαρία με τους ποδοσφαιριστές, μια διαμάχη, εγώ πήγα στον Κουρμπέλη και του είπα σε παρακαλώ να το σταματήσουμε εδώ. Δεν μπορούσαμε όμως να συνεννοηθούμε. Ο τέταρτος διαιτητής μου είπε ότι αποβάλλομαι, αλλά είναι άδικη η αποβολή μου γιατί εγώ μπήκα για να τους χωρίσω. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε ένα άτομο πίσω από τον πάγκο που με έβριζε στα ελληνικά και σε κάτι κακά ιταλικά».

Η πρόεδρος του οργάνου, Μαρία Σκολαρίκη, είπε εκείνη την στιγμή στον Μανόλο Χιμένεθ πως «οφείλει να είναι ψύχραιμος και πράος. Έχει εμπειρία. Πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση». Ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε: «Μπορώ να αντέξω τέτοιου είδους προσβολές μετά από 30 χρόνια καριέρας. Είναι η πρώτη φορά που με αποβάλλουν. Κι έχω μετανιώσει απόλυτα. Όλα συνέβησαν όταν πήγαινα στα αποδυτήρια. Είχα ήδη αποβληθεί. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Αυτό το άτομο συνέχισε να με βρίζει βγαίνοντας και δεν μπορούσα να το δεχτώ. Είναι δύσκολα μακριά από την οικογένεια. Πόσω μάλλον όταν το αγαπημένο σου πρόσωπο είναι άρρωστο. Αισθάνομαι άσχημα και δεν είμαι καθόλου περήφανος για όσα έγιναν».

Σε ό,τι αφορά την ποινή του Χιμένεθ που είναι μικρότερη από τον ένα μήνα που προβλέπει ως μίνιμουμ ποινή ο πειθαρχικός κώδικας, το πειθαρχικό όργανο έκανε χρήση της «αρχής της αναλογικότητας», καθώς ο ισχυρισμός του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου έπεισε την αθλητική δικαστή. Σύμφωνα με αυτόν, αν ένας ποδοσφαιριστής πάει στην κερκίδα και ξυλοκοπήσει τον οπαδό, αυτός θα τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές αποκλεισμό για βιαιοπραγία κατά θεατή, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Για τους αξιωματούχους, όμως, η απλή χειρονομία (έργω εξύβριση) προβλέπει τουλάχιστον 1 μήνα αποκλεισμό, δηλαδή μαζί με αγώνες Κυπέλλου μπορεί να φτάσει και τις 6 αγωνιστικές.

Ο ισχυρισμός ήταν ότι δεν είναι δυνατόν ο ποδοσφαιριστής για βιαιοπραγία να τιμωρείται με 3 αγωνιστικές και ο προπονητής για απλή χειρονομία να φτάνει η ποινή του μέχρι 6 αγωνιστικές! Έτσι, το δικαστήριο, κάνοντας χρήση της αρχής της αναλογικότητας, επέβαλε 15 ημέρες αποκλεισμό στον Χιμένεθ, που είναι ουσιαστικά 3 αγωνιστικές.

Στα «μαλακά» ο Χιμένεθ, 15 ημέρες αποκλεισμός - Η απολογία του Ισπανού