MENU

Μια ομάδα που αναζητά τρόπους, στιγμές, παιχνίδια για να χτίσει την αυτοπεποίθησή της, νίκες με ανατροπή, απέναντι σε οργανωμένες ομάδες, είναι βάλσαμο.

Ειδικά όταν αυτές έρχονται με αφύπνιση και δραστηριοποίηση, πολύ σημαντικών και ηγετικών μονάδων που τις “περιμένει” όλος ο ΠΑΟΚ εδώ και καιρό.

Όταν εδώ και καιρό «διαμαρτύρομαι» στα γραπτά και τις εκπομπές μου για την έλλειψη προσωπικότητας που ενίοτε εμφανίζεται, εννοώ για βραδιές σαν κι αυτή, μέχρι να το πάρει επάνω του ο Αντελίνο. Διότι από κείνη τη στιγμή και μετά, εάν ερχόταν από θέση αριστερού οπισθοφύλακα ή... φαροφύλακα, μικρή σημασία είχε. Συνεχίζει ο ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται πολύ να βγάλει μέσα στο γήπεδο ομαδικότητα και συστηματική επιθετικότητα και ομοιογένεια που να φτιάχνει όμορφα ποδοσφαιρικά πράγματα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει ή όχι, αλλά χρόνο κερδίζει μόνο νικώντας. Μέχρι να του δίνει νίκες η τακτική και ομαδική του ανωτερότητα, πρέπει να του της δίνουν οι ποδοσφαιριστές ποιότητας.

Δεν έχει μεγάλη αξία να επιχειρηματολογεί κανείς για τη διαιτησία. Δεν καταλαβαίνω καν τι νόημα έχει να ανταλλάσσουν απόψεις δυο άνθρωποι, που στην ίδια φάση, με τα ίδια δεδομένα, με ίδιο βαθμό γνώσης και κατανόησης του κανονισμού, βλέπει ο ένας πέναλτι και ο άλλος τίποτα. Εγώ βλέπω έναν αμυντικό που σπρώχνει από πίσω έναν επιτιθέμενο, μέσα στην περιοχή, μέχρι που τον γκρεμοτσακίζει. Αν δεν είναι πέναλτι, θα είναι μάλλον... βίαιη απώθηση που έλεγε και μια ψυχή. Είμαι σίγουρος πως αν δεν το έδινε ο Παπαπέτρου θα έβριζα. Και πως αν το έδινε εις βάρος του ΠΑΟΚ, θα το βούλωνα.

Αλλά, ποιος ξέρει; Μπορεί να είμαι γκαβός. Κι εγώ κι ο προπονητής του Ατρόμητου που το χαρακτήρισε περίπτωση... “50-50”. Που η ομάδα του έβγαλε μια χαρά χαρακτήρα, με μισή ντουζίνα απουσίες και ένα νέο παιδί την εντεκάδα του, που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το Σάββατο. Πιστοποίησε απολύτως το δίκαιο του πράγματος, να συγκαταλέγεται στους διεκδικητές υψηλών διακρίσεων για φέτος.

Ίσως η νέα κατάσταση στην ΕΠΟ, να αποκλείει πια τη δυνατότητα του ΠΑΟΚ να παίρνει όσα δικαιούται, μιας και... υποστήριξε την εκλογή Γραμμένου. Αφού ρε παιδί μου στήριξε ο ΠΑΟΚ έναν καθαρό άνθρωπο για να φύγουν οι βρομύλοι από την ομοσπονδία, δεν πρέπει να πάρει σφύριγμα, διότι θα κατηγορηθεί για χαλίφης.

Βγάλτε Βαρούχες, Νικάκηδες και Βασιλάκηδες να μας μορφώσουν.

Αν δεν το έδινε, θα έβριζα...