MENU

Η υπόθεση φαίνεται ότι δεν σχετίζεται μόνο μ’ έναν Ελληνα ατζέντη και με τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βάλκε. Οι ελβετικές αρχές, που συνεργάστηκαν και με τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, εντόπισαν μία περίεργη ροή χρήματος από την Ελλάδα προς έναν φορολογικό «παράδεισο», τα νησιά Μάρσαλ.

Τα τραπεζικά εμβάσματα εταιριών ελληνικών συμφερόντων «ταξίδευαν» στα εξωτικά νησιά του Ειρηνικού και στη συνέχεια επέστρεφαν στην Αθήνα! Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι δύο πρόεδροι ΠΑΕ της Super League ξέπλυναν μαύρο χρήμα με αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα το ξέπλυμα δεν φαίνεται να σχετίζεται με δωροδοκία του πρώην γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ενεργοποιηθεί ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να στείλουν τα στοιχεία στη Ζυρίχη. Ηταν τόσο μεγάλη η σπουδή της ελβετικής εισαγγελίας, που η εκπρόσωπός της ταξίδεψε αυθημερόν στην Ελλάδα για να παραλάβει αντίγραφο του σκληρού δίσκου από τον υπολογιστή του Ελληνα επιχειρηματία.

Έμπειροι ερευνητές εκτιμούν ότι μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Πίσω από το σκάνδαλο της FIFA μπορεί να κρύβεται μία δαιδαλώδης υπόθεση ξεπλύματος χρήματος η οποία να αφορά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Γαλλία. Τα εμβάσματα των 3 εκατ. ευρώ των ποδοσφαιρικών παραγόντων της Super League, μπορεί να αποδειχθούν σταγόνα στον ωκεανό που φιλοξενεί τα νησιά Μάρσαλ.

Η ελληνική σταγόνα στον Ειρηνικό ωκεανό