MENU

Δε ξέρω αν τώρα μας φταίει που λείπουν οι Έλληνες παίκτες, ενώ πέρσι μας έφταιγε που ήταν πολλοί. Ούτε καν μπορώ να ρισκάρω να μαντέψω αν ο Λουτσέσκου πρέπει να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές αυτού του βεληνεκούς να βγάλουν την προσωπικότητά τους ή αν γίνεται κι ανάποδα: με την εμφάνισή τους εκείνοι, να δώσουν αυτοπεποίθηση στον προπονητή. Ξέρω πως ο ΠΑΟΚ ήταν ανεπαρκής σε μια δουλειά που είχε να κάνει κι ας ήταν επαγγελματικά συνεπής. Και καταλαβαίνω πως ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μου δίνει την εντύπωση της ομάδας που έχει πείσει άπαντες ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, εκτός από τον εαυτό της...

Η ομάδα του Λουτσέσκου, στο πιο απαιτητικό ματς των έως τώρα ελληνικών της υποχρεώσεων, ήταν εκεί, είχε σχέδιο, αλλά δεν το πίστευε, ούτε εκείνος που το κατέστρωσε, ούτε οι περισσότεροι από όσους κλήθηκαν να το εφαρμόσουν. Ο ΠΑΟΚ ξέχασε στη σούπα του να βάλει μπαχάρια και ήταν άνοστος. Χωρίς έξτρα ενέργεια, που δίνει το πάθος και οι προσωπικότητες, μπορεί να πάρεις μεγάλα ματς, αλλά μόνο από τύχη. Κι εκείνη όμως, προτιμά τους τολμηρούς κι όχι τους ανάλατους και τους νερόβραστους... Ο χρόνος που ζήτησε ο προπονητής εκπνέει. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ, παίζεται σε χρόνο "δανεικό". Η ομάδα δεν αρκεί να είναι "σφιχτή", "οργανωμένη" και σοβαρή. Οι επίδοξοι πρωταθλητές, έχουν φλόγα, χαρακτήρα, πάθος και κυριαρχικότητα.

Ο Ολυμπιακός φοβόταν τον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και πανηγύρισαν σα να πέρασαν στο τελικό του Champions League... Έχει πεισθεί βλέπετε, πως ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο. Άλλωστε το πανό για... "θάνατο και κόλαση", που έγραψαν ουρακοτάγκοι και μόλυνε τα μυαλά και τις ψυχές μας, είναι προϊόν φόβου. Τι άλλο κακό έκανε ο Σαββίδης, στην τελευταία... αμοιβάδα από αυτές που συνέβαλαν για το εμετικό αυτό βρωμόπανο; Ισχυροποίησε μια ομάδα που απειλεί να γκρεμίσει τη δική τους απ' το θρόνο. Με ποιον άλλο τρόπο έθιξε εκείνος ή οικογένειά του, τα ηττημένα σκουπίδια της ζωής που καταριούνται ανθρώπους με θάνατο; Με την επιχειρηματική του δράση; Απλώς... χέστηκαν απ' το φόβο τους, σκουπίστηκαν με το πανί και το κρέμασαν στο γήπεδο για να βρομίσει απ' το φόβο τους όλη η χώρα...

Όλοι οι άλλοι έχουν πεισθεί πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πάρει φέτος, εκτός από την ίδια την ομάδα, μέχρι σήμερα. Ο ΠΑΟΚ που ένα μέρος του, ψάχνει ακόμα δικαιολογίες στους Κομίνηδες και θυμίζει το θλιβερό παραλήρημα του Σάββα. Που η συμπάθεια όλων μας για την υγεία του, καβγαδίζει με την αγανάκτηση για τα... "90 – μηδέν" που ξεστομίζει.

Λίγο πριν το μεσημέρι φιλοξένησα τον Γιώργο Κούδα στον Arena 89.4 και είπε πως ο (κακός) Κομίνης έπαιξε 50 – 50. Μπορεί να έπαιξε 60-40, δε ξέρω. Αλλά πάντως, ο ΠΑΟΚ που θα πάρει το πρωτάθλημα, πρέπει να έχει αυτήν την ματιά του Κούδα στα πράγματα.

Μόνο ο ΠΑΟΚ δεν πείστηκε ακόμα...