MENU

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός του παράγοντα – Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Στα δικά μου μάτια ήταν και σε μεγάλο βαθμό παραμένει, παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας του, ένας wannabe Μαρινάκης. Το είδος της «προεδράρας» δηλαδή που ευχαριστιέται περισσότερο όταν οι νίκες και οι επιτυχίες πιστώνονται σε εκείνον, παρά στην ομάδα που έχει δημιουργήσει. Ωστόσο αντιλαμβάνομαι πλέον για ποιο λόγο ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών του Παναθηναϊκού τον θεωρεί σανίδα σωτηρίας!

Την τρέχουσα εβδομάδα ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα από τα χαμηλότερα, ίσως το χαμηλότερο σημείο της ιστορίας του. Αν υπάρχουν πολλά χειρότερα πράγματα σε ετούτη τη ζωή από το να σε υπερασπίζεται η εφημερίδα «Γαύρος» και ο Μανώλης Γαβαθιώτης, δεν μπορώ να τα σκεφτώ.

Πρόκειται για μια τεράστια ντροπή, που ασφαλώς δεν βαραίνει τον σύλλογο , σε κάθε περίπτωση πάντως τον προσβάλει.

Η ντροπή βαραίνει αποκλειστικά τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο οποίος με τις επιλογές του τους τελευταίους μήνες, κοντεύει να διαγράψει εντελώς την – πράγματι - μεγάλη και ουσιαστική προσπάθειά του για την ανατροπή της Εγκληματικής Οργάνωσης. Για πολιτικούς ή άλλους λόγους, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, ακριβώς τη στιγμή που θα μπορούσε κι εκείνος να δρέψει τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, με μια απίθανη κωλοτούμπα που θα ζήλευε και ο Μελισσανίδης (ο Ιωάννης) αποφάσισε να σύρει τους «Πρασίνους» σε μια ντροπιαστική συμμαχία η οποία πληγώνει καθημερινά τον κόσμο της ομάδας, περισσότερο και από τα μέτρια αποτελέσματα.

Η αγωνιστική κατάσταση του «Τριφυλλιού» είναι προβληματική, δεν είναι ντροπιαστική.

Ντροπιαστικές είναι οι ανακοινώσεις περί κυβερνητικής διαπλοκής. Ντροπιαστική ήταν η στάση του ΠΑΟ στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Σούπερ Λίγκα και στις εκλογές της ΕΠΟ. Ντροπιαστικές είναι οι ξαφνικές αγάπες με όσους πολεμούσε επί σειρά ετών ο ίδιος ο Αλαφούζος.

Ντροπιαστικά είναι τα άρθρα υπεράσπισης του κατατρεγμένου Παναθηναϊκού με υπογραφή του Μανώλη Γαβαθιώτη!

Όπως έχω γράψει κι άλλες φορές βέβαια, οι ομάδες δεν είναι οι ιδιοκτήτες τους. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων, όμως, μπορούν να στιγματίσουν την ιστορία του συλλόγου που διοικούν με τις αποφάσεις τους. Ο Αλαφούζος κινδυνεύει να γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα του Παναθηναϊκού, παρά το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μου προσέφερε πολλά, σε μια περίοδο που ουδείς άλλος ήθελε να μπει μπροστά.

Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι αποχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν, κι ας είναι αντικαταστάτης και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

Προτού φτάσει στο σημείο που θα τον υπερασπιστούν δημόσια ο κυρ – Σάββας και ο Κώστας Καραπαπάς.

Πιο κάτω δε γίνεται