MENU

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας το 2015, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2007-08 και 38χρονος πλέον, Ίβιτς Ίλιεφ, ανέλαβε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Παρτιζάν. Μια από τις αρμοδιότητές του φυσικά είναι να αξιολογεί και αντιστοίχως να προκρίνει ή να «κόβει» τα εγχώρια ταλέντα, για λογαριασμό των νταμπλούχων Σερβίας. Πριν ακριβώς ένα χρόνο, o Ίλιεφ ήταν αυτός που «πίστεψε» όσο λίγοι τον Ούρος Τζούρτζεβιτς και ένα χρόνο μετά μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος: ο 23χρονος ήταν ο παίκτης της σεζόν και ο πρώτος σκόρερ της Παρτιζάν και εξαργύρωσε τη «φονική» σεζόν του με μια μεταγραφή 2,5 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό.

Για αυτή ακριβώς τη... φονικότητα του νέου «ερυθρόλευκου» σέντερ φορ ο κ. Ίλιεφ μίλησε στο SDNA, σε μια σύντομη πλην περιεκτική περιγραφή του «τι εστί ποδοσφαιριστής Τζούρτζεβιτς».

«Είναι ένα από τα κλασικά ''εννιάρια'' που έχουν απομείνει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», ήταν η πρώτη χαρακτηριστική ατάκα του Σέρβου παράγοντα, ο οποίος συνέχισε: «Είναι ένας παίκτης που νομίζω θα ταιριάξει στον Ολυμπιακό σαν σύλλογο αλλά και στο στυλ παιχνιδιού του. Δεν ξέρω αν θα πάρει αμέσως θέση βασικού, γιατί δεν έχω εικόνα για την κατάσταση στην οποία είναι οι άλλοι επιθετικοί του, όπως ο Εμενίκε που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι».

Όσον αφορά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του; Ο τεχνικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» του Βελιγραδίου, ήταν κάθετος: «Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο κινείται και εκτελεί μέσα στην περιοχή, πραγματικά δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Θα δείτε ότι θα υπάρξουν πολλά παιχνίδια στα οποία θα σκοράρει στην μία φάση που θα βρει. Μέσα στην περιοχή χρειάζεται μόνο μια επαφή για να σκοράρει. Μπορεί να το κάνει, είτε με το δεξί, είτε με το αριστερό, είτε με το κεφάλι. Επίσης έχει τεράστια ικανότητα στο να βρίσκει στόχο από τα 16 μέτρα (σ.σ. το ύψος της μεγάλης περιοχής) και σε αυτό πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Σε μας πέρσι έκανε μια πολύ καλή σεζόν, αλλά σπουδαίες ήταν και οι εμφανίσεις του με την ομάδα Νέων της Σερβίας. Εκεί έφτιαξε το όνομά του. Και φέτος βέβαια βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, όπως θα δείτε και από τα στατιστικά του...»

Τέλος, όταν ο κ. Ίλιεφ ρωτήθηκε για τα μειονεκτήματα του παίκτη, επέλεξε την... ντρίμπλα, καθότι και ο ίδιος ήταν επιθετικός στα ποδοσφαιρικά νιάτα του: «Για μειονεκτήματα δεν μπορώ να μιλήσω... Για τα δικά μας παιδιά δεν λέμε κακά λόγια (σ.σ. γέλια)».

Ίλιεφ στο SDNA: «Μια φάση και γκολ ο Τζούρτζεβιτς»!