MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Χορστ, Ολλανδία
AFC Ajax
AFC AJAX
4 2
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ηττα με... επιθετικά κέρδη και αμυντικούς προβληματισμούς για τον ΠΑΟΚ, που με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης΄(βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0), έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, με τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς να δοκιμάζει δύο διαφορετικούς σχηματισμούς (4-2-3-1 στο πρώτο ημίχρονο και 4-3-3 στο δεύτερο) και να κυριαρχεί στο δεύτερο μέρος.

Ο Δικέφαλος είχε καλή εικόνα επιθετικά, έχοντας φάσεις και δοκάρι (με τον Μάτος), όμως αμυντικά εμφάνισε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να δεχτεί τέσσερα γκολ.

Σκόρερ οι Βαρέλα και Πρίγιοβιτς, στο ντεμπούτο του Ρέι που απέκρουσε και πέναλτι στο πρώτο μέρος.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς, άφησε το 4-4-2 και παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1, το οποίο δοκίμασε στις δύο τελευταίες επί ολλανδικού εδάφους προπονήσεις του ΠΑΟΚ.

Ο Σέρβος τεχνικός, στο πιο δυνατό φιλικό τεστ της προετοιμασίας του Δικεφάλου, έδωσε φανέλα βασικού στον Ροντρίγκο Ρέι, που με το «καλημέρα» μπήκε στα… βαθιά για να πάρει «γεύση» από τη νέα του ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους παίκτες της ενδεκάδας, δεν υπήρχαν εκπλήξεις με τον Πρίγιοβιτς να είναι στην κορυφή και τον Μακ να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Ενρίκε στο δεξί.

Στα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι με τον Αγιαξ, να βάζει από νωρίς δύσκολα στην ομάδα του Στανόγιεβιτς. Χαρακτηριστικό είναι πως στο 25’ το παιχνίδι ήταν στο 2-0, με τους Ολλανδούς να έχουν και δοκάρι στο 3’ σε προσπάθεια του Τσέρνι.

Ένα λεπτό αργότερα και έπειτα από ωραία επιθετική προσπάθεια, ο Μαζραουί, σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Ρέι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει χώρους δράσης και είναι χαρακτηριστικό πως την πρώτη του τελική ευκαιρία την είχε στο 20’ με τον Ενρίκε.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αγιαξ, σκόραρε και πάλι με τον Χούντελααρ με κεφαλιά να νικάει την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Κάπου εκεί, ο Στανόγιεβιτς, άλλαξε πλευρές στους Ενρίκε με τον Μακ με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να δημιουργούν φάσεις μπροστά από τα καρέ του Φαν Μπλάντερεν.

Μεγαλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήντα στο 35’ όταν ο Πρίγιοβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση εντός της μικρής περιοχής σε μία ευκαιρία που δεν μας έχει συνηθίσει να αστοχεί ο Σέρβος.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η στιγμή του Ρέι, με τον πορτιέρε του Δικεφάλου, να αποκρούει το πέναλτι του Χούντελαρ, ένα πέναλτι που έκανε ο Ενρίκε, που τραυματίστηκε κι όλας (σ.σ. αντικαταστάθηκε από τον Πέλκα).

Στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ εξαργύρωσε την υπεροχή του από το 25’ και μετά με ένα γκολ, με τον Μακ να δημιουργεί και τον Βαρέλα με κεφαλιά να σκοράρει για το 2-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

​Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ άλλαξε σχηματισμό, με τον Στανόγιεβιτς να δοκιμάζει και το 4-3-3, με τους Σάκχοφ και Πέλκα να παίζουν ως 8αρια, μπροστά από τον Κάνιας, με τους Κάμπος, Μακ και Πρίγιοβιτς να είναι στην τριάδα της επίθεσης.

H αλλαγή σχηματισμού σε συνδυασμό με την φρεσκάδα που έδωσαν στον ΠΑΟΚ οι αλλαγές του Στανόγιεβιτς, έδωσαν πνοή στον ΠΑΟΚ που μέχρι και το 60' έπαιξε πολύ όμορφο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με ωραίες ενέργειες, πολλές κερδισμένες μπάλες και γενικώς εξαιρετική... χημεία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ γρήγορα ο Δικέφαλος, στο 50' να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει ένα ακόμα εντυπωσιακό γκολ με κεφαλιά, έπειτα από την ωραία σέντρα του Λεβέκ. Στο 57' ο Μακ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή, όταν έπειτα από την εξαιρετική κάθεση μπαλιά του Πέλκα, δεν πλάσαρε σωστά με την μπάλα να περνάει πολύ άουτ.

Στο 66' ο Αγιαξ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη του ευκαιρία που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κασσιέρα, να "τρυπώνει" στην άμυνα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ρέι που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά ελέω και των πολλών αλλαγών που έκανε ο Αγιαξ, με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι στο 86' με τον Μάτος και τον Αγιαξ να σκοράρει και τέταρτο γκολ με τον Φλέμινγκ να σκοράρει, εκμεταλλευόμενος τα πολλά αμυντικά κενά του Δικεφάλου.

ΑΓΙΑΞ: Φαν Μπλάντερεν, Ζέεφουικ, Μπέργκσμα, Σαβαστάνο, Ντανκέρλουι, Έιτινγκ, Σέρνι, Ντε Γιονγκ, Χούντελααρ, Μαζράουι, Κασσιέρα.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς (46' Λεβέκ), Κάνιας, Τσίμιροτ (Σάκχοφ 46'), Μπίσεσβαρ (Κάμπος 46'), Μακ (64' Ζάιρο), Ενρίκε (Πέλκας 41'), Πρίγιοβιτς (84' Κουλούρης).

Αγιαξ-ΠΑΟΚ 4-2 (vid)