MENU

Από το Ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ είχε αποκτήσει πριν το καλοκαίρι τους Γιακουμάκη και Τσιντώτα. Φαινόταν δύσκολο να ασχοληθεί και με άλλον ποδοσφαιριστή εκτός... Κάπου εκεί εμφανίστηκε η περίπτωση του Βίκτωρα Κλωναρίδη, ενός ποδοσφαιριστή που έφερνε στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ όμορφες αναμνήσεις.

Με εκείνον στον πάγκο ο «Κλώνα» είχε κάνει το ξεπέταγμά του και θα ήταν ότι καλύτερο για τον Σεβιγιάνο κόουτς να τον προπονήσει και πάλι. Ετσι έγινε και εδώ στο Κιέλτσε, ο Χιμένεθ βλέπει με μεγάλη χαρά έναν ποδοσφαιριστή που έχει αλλάξει επίπεδο, έναν παίκτη που μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος στα χέρια του και στο τέλος της σεζόν να βγει το συμπέρασμα ότι θα έχει βοηθήσει πάνω απ' όλα την ΑΕΚ.

Είναι φανερό από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που σιγά-σιγά ολοκληρώνεται στην Πολωνία ότι ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είναι από τους παίκτες που είναι μόνιμα στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ από τη μέση και μπροστά.

Τον έχει χρησιμοποιήσει ως δεξιό εξτρέμ αλλά η θέση που τον προορίζει είναι φανερό ότι είναι αυτή του ποδοσφαιριστή που θα κινείται λίγο πίσω ή δίπλα στο 9άρι.

Δεν είναι μόνο ότι ο Χιμένεθ γνωρίζει τον Κλωναρίδη και τι μπορεί να κάνει από την προηγούμενη θητεία του. Είναι ότι στο μυαλό του 53χρονου προπονητή της ΑΕΚ, ο «Κλώνα» είναι βασικό γρανάζι στο 4-4-2 ή 4-4-1-1 που είναι φανερό ότι έχει το προβάδισμα για να αποτελέσει το αγαπημένο σύστημα για τη φετινή σεζόν.

Για τον Χιμένεθ, ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια παράμετρος που τον κάνει να χαμογελά. Η βελτίωση που παρουσιάζει ο παίκτης μέσα στο γήπεδο και οι πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει. Να σπάσει την μπάλα, να συνεργαστεί με τον επιθετικό ή ακόμα και τον εξτρέμ. Να κινηθεί γρήγορα στο χώρο και να πάρει καλύτερη θέση από τους αμυντικούς.

Οσο για τα τελειώματα που αρκετή κουβέντα έχει γίνει, επειδή καλό είναι όλοι να «πατούν» στα γεγονότα, η Ιστορία των φιλικών εδώ στο Κιέλτσε έχει γράψει μέχρι τώρα: τρεις πολύ καλές χαμένες ευκαιρίες από τον Κλωναρίδη στο 1-1 με την Καρπάτι και ένα γκολ μεγάλης κλάσης που έδωσε τη νίκη στο 1-0 με την Κορόνα...

Ο «Κλώνα» που έχει αλλάξει... level!