MENU

Η πιθανότητα διάλυσης του γάμου ανάμεσα στη Nova και τη Σούπερ Λίγκα αλλάζει πολλά από τα δεδομένα του επερχόμενου πρωταθλήματος.

Δίχως την χρηματοδότηση της συνδρομητικής είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις περισσότερες ομάδες να επιβιώσουν. Οι αιτιάσεις της Nova για την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλλε μοιάζουν λογικές. Δεν γίνεται μια ημέρα πριν την κλήρωση του επερχόμενου πρωταθλήματος να μην έχουν αποφασιστεί ακόμα ούτε τα αυτονόητα: Η διαδικασία ανάδειξης του πρωταθλητή και το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Μιλάμε για ανέκδοτο!

Δεν ξέρω αν η πρόταση για μείωση των ομάδων σε 14 και τα πλέι – οφ με την συμμετοχή και του πρώτου της βαθμολογίας θα οδηγούσε σε αναβάθμιση του προϊόντος. Ξέρω ότι η συζήτηση για αυτά τα θέματα σήμερα, 13 Ιουλίου του 2017, συνιστά ραγδαία υποβάθμιση. Ή πιο σωστά, μια ακόμα απόδειξη της «σοβαρότητας» με την οποία αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο οι περισσότεροι παράγοντές του.

Τα έχει τα δίκια της λοιπόν η NOVA. Απλώς δυσκολεύεται κάπως να πείσει ότι ενδιαφέρεται για τον καλό του πρωταθλήματος και όχι για την τσέπη της.

Αν ενδιαφερόταν για το καλό του πρωταθλήματος θα είχε κάνει κάτι ουσιαστικότερο όλα αυτά τα χρόνια της πλήρους απαξίωσής του, εξαιτίας και της εγκληματικής οργάνωσης.

Θα είχε θέσει όρους , θα έγειρε απαιτήσεις, δεν θα παρακολουθούσε περίπου αμέτοχη τον ραγδαίο εκφυλισμό του «προϊόντος», στρέφοντας την κάμερα μακριά, όταν δεν της άρεσε ξ εικόνα.

Η NOVA πλήρωσε τεράστια ποσά επί σειρά ετών για την Σούπερ Λίγκα. Ποσά δυσανάλογα του θεάματος που παρακολουθούσαμε και χρόνο με το χρόνο γινόταν όλο και χειρότερο. Ποσά, κυρίως, που της έδιναν εξ’ ορισμού το δικαίωμα αν όχι την υποχρέωση να παρεμβαίνει σε όσα τραγελαφικά συνέβαιναν, μπροστά στα μάτια της. Για να το θέσω πιο απλά, αν υπήρχε ένας φορέας που θα μπορούσε να προκαλέσει την ουσιαστική βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία, αυτός ήταν η NOVA.

Δεν το έκανε εγκαίρως. Με αποτέλεσμα η σημερινή της «επανάσταση» να μοιάζει ετεροχρονισμένη και αποσυνδεδεμένη από την όποια αναβάθμιση του προϊόντος. Η αναβάθμιση έχει έτσι κι αλλιώς δρομολογηθεί (χρειάζεται, φυσικά, πολύ δουλειά ακόμα για να φανεί και πρακτικά, στο χορτάρι) και οφείλεται στην εξυγίανση που ξεκίνησε από πέρυσι. Όχι με την συνδρομή της NOVA. Ερήμην της.

Η Nova και η αναβάθμιση του προϊόντος