MENU

Υποστολή σημαίας μετά από τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό. Γιατί ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν ηγέτης με τα όλα του. Τα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στους «ερυθρόλευκους» το απέδειξαν και με το παραπάνω. Τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έναν παίκτη που σέβονταν όλοι. Συμπαίκτες και αντίπαλοι, οπαδοί κάθε ομάδας για την ποδοσφαιρική του κλάση, αλλά και για τον χαρακτήρα του.

Ο 36χρονος Αργεντινός άσος αυτό το καλοκαίρι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Είχε φτάσει κοντά στην έξοδο πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά ο ίδιος περίμενε τους «ερυθρόλευκους» μέχρι την τελευταία στιγμή. Έχοντας συνδεθεί στον απόλυτο βαθμό με τους Πειραιώτες, ήθελε να μείνει για ακόμα ένα χρόνο εκεί, παρά το γεγονός ότι ήξερε πως η θέση βασικού είχε χαθεί και πως η αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ από την Αργεντινή τον περιμένει.

Η αγάπη του Τσόρι για τον Ολυμπιακό ήταν αυτή που στο τέλος υπερίσχυσε με τους «ερυθρόλευκους» να κρατάνε για τέταρτη σεζόν τον Αργεντινό άσο στο ρόστερ τους. Αλλά και η αγάπη του κόσμου του Ολυμπιακού για τον Τσόρι ήταν επίσης ολοφάνερη. Ο Αργεντινός από την πρώτη στιγμή που φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα, παίρνοντας ουσιαστικά τον ρόλο του Αριέλ Ιμπαγάσα, έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας στο Καραϊσκάκη.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία άλλωστε η συμπαράσταση των φίλων του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Ντομίνγκες όταν ο Πάουλο Μπέντο μέσα στη σεζόν ήταν φανερό πως δεν τον υπολόγιζε. Ούτε καν από τον πάγκο, όταν η μπάλα «έκαιγε», κάτι που οδήγησε τον Μπέντο να δεχθεί ισχυρή κριτική γι' αυτή του την επιλογή. Γιατί μόνο η εμπειρία του Τσόρι θα ήταν αρκετή για να δώσει τις πολύτιμες βοήθειες που επιζητούσε ο Ολυμπιακός σε κάποια παιχνίδια στο τελευταίο τέταρτο ή εικοσάλεπτο. Όπως το έπραξε στο ματς με την Αρούκα, όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

http://www.youtube.com/embed/zeVe9vxkgnk?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Ο Τσόρι ήρθε «αθόρυβα» στον Ολυμπιακό, χωρίς μεγάλες τυμπανοκρουσίες από τη Ράγιο Βαγεκάνο. Και στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό έκανε τη διαφορά, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκαν στο πρόσωπό του έναν «δεκάρι» που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με το μαγικό του πόδι τους συμπαίκτες του με ασίστ. Εύστροφος και άριστος τεχνικά, ο Αργεντινός άσος «χόρευε» τάνγκο τις αντίπαλες άμυνες, ενώ ενίοτε άφηνε την υπογραφή του σκοράροντας στα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς.

Ποιος θα ξεχάσει εκείνο το πανέμορφο γκολ που σημείωσε στο Ντα Λουζ απέναντι στην Μπενφίκα, βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ και βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους» να φύγουν αλώβητοι μέσα από μία δύσκολη έδρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν εκείνη η σεζόν που ο Ολυμπιακός... άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όταν είχε πετάξει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα σχοινιά με το καθαρό 2-0 στο Καραϊσκάκη, με τον Τσόρι να ξεκλειδώνει την άμυνα των «Κόκκινων Διαβόλων» εκείνο το βράδυ. Η συνέχεια γνωστή, με τη Γιουνάιτεντ να ανατρέπει με 3-0 το σκορ στη ρεβάνς στο Όλντ Τράφορντ και να παίρνει αυτή το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Αργεντινός ήδη από την πρώτη του σεζόν είχε αφήσει το στίγμα του στους «ερυθρόλευκους» και την αμέσως επόμενη αποτέλεσε τον πραγματικό ηγέτη αυτής της ομάδας. Ολοκληρώνοντας την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του με 18 γκολ και 15 ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφήνοντας ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο με εκείνη την τρομερή προσωπική του ενέργεια και το πανέμορφο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου με την Ξάνθη.

Ο Μάρκο Σίλβα, όμως, με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό δεν τον πίστεψε όσο θα έπρεπε. Ο χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε με τον Πορτογάλο τεχνικό. Όμως ο Τσόρι δεν το έβαλε κάτω, δείχνοντας επαγγελματισμό στο 100%. Στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ ήταν εκείνος που μπήκε και προσπάθησε να βάλει τον Ολυμπιακό ξανά στο παιχνίδι με το γκολ που σημείωσε όταν όλοι έδειχναν να τα έχουν παρατήσει.

Σε ένα ματς που απέδειξε ότι εκτός από μεγάλος ποδοσφαιριστής, είναι και σπουδαίος χαρακτήρας, αφήνοντας την καλύτερη στιγμή του τελικού στον φωτογραφικό φακό. Η φωτογραφία του με την κορούλα του Ντιέγο Μπουονανότε στα χρώματα της ΑΕΚ, παρά την πίκρα του χαμένου τελικού, έκανε τους πάντες να χειροκροτήσουν το ήθος και το μεγαλείο του.

Αυτή η φωτό αρκεί για να χαρακτηρίσει τον Τσόρι Ντομίνγκες και την παρουσία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Γιατί απέδειξε ότι οι μεγάλοι αθλητές δεν είναι μόνο μεγάλοι εντός των γραμμών του γηπέδου, αλλά κυρίως έξω από αυτές. Και ο Τσόρι είναι ένας από αυτούς...

Τσόρι ήρθε... Τσόραρος φεύγει! (pics+vids)