MENU

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά που έγιναν. Ο Παναθηναϊκός στη μπάλα ήταν όπως ακριβώς τον περιμέναμε. Σοβαρός, αξιοπρεπής και κυνικός. Και φυσικά το πήρε το ματσάκι με τον Πανιώνιο συνεχίζοντας να μην αφήνει κανέναν στη Λεωφόρο να πάρει ανάσα. Όχι απλά χάνουν ΟΛΟΙ, αλλά ούτε γκολ δεν σου βάζουν.

Καταρχήν εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, άσχετα αν το έχουμε χιλιοαναφέρει. Δεν συζητάμε λοιπόν αν η σεζόν είναι πλήρως αποτυχημένη. Αυτό το έχει γράψει ήδη η ιστορία και είναι ξεκάθαρο. Ούτε φυσικά, υπό άλλες συνθήκες θα συνιστούσε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ επιτυχία η προσπάθεια των παικτών να μην βγουν… τελευταίοι. Αλίμονο και μην τρελαθούμε κιόλας. Από την άλλη ωστόσο όποιος δεν βλέπει τι έχει γίνει τον από τον ημιτελικό και μετά δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από τυφλός ή εμπαθής.

Αρα υπό αυτή την έννοια και υπό αυτές τις συνθήκες σαφώς και συνιστά επιτυχία το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης εξακολουθεί να εμφανίζει μέσα στο γήπεδο μια ΟΜΑΔΑ. Η οποία έχοντας χάσει βαθμούς, παίκτες και ψυχολογία, με αβέβαιο παρόν και μέλλον, τον κόσμο πιο άδειο από ποτέ και κάτι διαιτητάκια που δεν σε σέβονται ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, αρνείται να παραδοθεί και στέκεται όρθια. Εχω αναφέρει ξανά πως με οποιονδήποτε άλλον προπονητή ο Παναθηναϊκός θα είχε ήδη διαλύσει. Τώρα το παλεύει με νύχια και με δόντια, είναι δυστυχώς πολύ πιθανό πως χωρίς ΒΟΗΘΕΙΑ, θα πέσει στα βράχια, εννοώντας πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα για να μην κοροϊδευόμαστε. Και είναι πραγματικά κρίμα ΑΥΤΟΣ ο προπονητής να έρθει στην ομάδα αυτή την εποχή και όχι σε άλλες, καλύτερες, για να χάνεται το τόπι.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν λίγο έως πολύ όπως αναμενόταν. Οσο είχε δυνάμεις, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το αφεντικό, έβαλε ένα γκολ και θα μπορούσε να είχε βάλει κι άλλο και να καθαρίσει το ματς. Στη συνέχεια έπαιξε καθαρά για το αποτέλεσμα καθώς δεν είχε λύσεις αφού παίζουν συνέχεια οι ίδιοι Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή. Αντίθετα ο Πανιώνιος έβγαλε μεγαλύτερη φρεσκάδα (λογικό καθώς οι τραυματίες του με τον ΠΑΟΚ, έγιναν καλά και έπαιξαν…) αλλά και πάλι μια φάση σου έκανε όλη κι όλη.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν συνεχίζει την προσπάθεια του να αποφύγει τα χειρότερα, την ίδια ώρα που είναι ξεκάθαρο πως αυτή την εποχή έχει την καλύτερη ομάδα απ΄ όσους συμμετέχουν στα πλέι οφ. Αν δεν ήταν ο ανόητος πιτσιρικάς που πέταξε τη μπύρα και το θέατρο σκιών του Σέρβου η πρωτιά θα είχε ήδη τελειώσει και θα πηγαίναμε στην Τούμπα για τουρισμό ενώ τώρα θα πέσουν κορμιά. Και βέβαια το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για την διαιτησία στο ΟΑΚΑ (κανείς δεν κατάλαβε γιατί, αλλά είναι και δικό τους θέμα) ε δεν το λες και καλό…

Για το μπάσκετ είναι ξεκάθαρο πως χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ετσι όπως πήγε το ματς ο Παναθηναϊκός μπορούσε να σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού αλλά στα τελευταία λεπτά έβγαλε τα μάτια του. Οι τραγικές επιθετικές επιλογές δώρισαν στους ερυθρόλευκους ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και τους δίνουν ένα ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον τίτλο, από αυτό που βάσει των συνθηκών ήδη είχαν. Όπως είδαμε τις δυο ομάδες όλα τα λεφτά είναι το ματς της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ. ΑΝ το πάρει ο Παναθηναϊκός και έτσι όπως τις είδαμε τις ομάδες σαφώς και μπορεί να κάνει ένα διπλό στο ΣΕΦ. Το θέμα όμως είναι να κάνεις το 1-1 σε ένα ματς που ενδεχομένως να είναι και πιο δύσκολο από αυτό που προηγήθηκε.

Το καθήκον και η χαμένη ευκαιρία!