MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Ολυμπιακό Στάδιο / Novasports 1HD
ΑΕΚ
ΑΕΚ
1 0
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ζωντανή στη μάχη για την πρώτη θέση των play off έμεινε η ΑΕΚ, που κατάφερε μετά τη νίκη της στην Τούμπα να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και στο ΟΑΚΑ με το ίδιο σκορ (1-0). Η Ένωση... τήρησε τον νόμο του ΟΑΚΑ, την ίδια στιγμή που ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να παρουσιάσει το πρόσωπο που θα περίμενε κανείς, γνωρίζοντας ότι ακόμη και η ισοπαλία θα τον έκανε -εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων- τεράστιο φαβορί για την πρωτιά.

Επί της ουσίας για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αυτό το ματς ήταν το τελευταίο της χαρτί και το έπαιξε καλά. Μπήκε στο παιχνίδι με αποφασιστικότητα, έχασε δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί, με τον Χριστοδουλόπουλο από τη βούλα του πέναλτι και τον Μπακασέτα να χάνει μοναδική ευκαιρία σε κενό τέρμα, δεν πλήρωσε την καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ με τον Χαρίση στο 4' και τελικά ο Μπακασέτας ήταν αυτός που έκρινε τελικά το παιχνίδι, με ένα σουτ στο 42', καθώς το γκολ του αποδείχθηκε αρκετό, προσθέτοντας ακόμη ένα... 1-0 στη φετινή διοργάνωση των play off.

Πέναλτι, ευκαιρίες, γκολ...

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή και άσκησε πίεση. Μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία να μπει νωρίς μπροστά στο σκορ, όταν στο 5' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα γέμισμα στην περιοχή, ο Κρέσπο βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Θάνος υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Έλληνας εξτρέμ, όμως πλάσαρε άουτ! Ο ΠΑΟΚ απάντησε με μια επίσης μεγάλη ευκαιρία στο 12', όταν ο Λέοβατς έκανε μια καλή σέντρα από αριστερά, ο Χαρίσης μόνος στην καρδιά της περιοχής έκανε την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Ανέστη!

Τρία λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Ντίντακ ο Μπακασέτας πήρε μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαλεζά. Στο 23' η ΑΕΚ έχασε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά, ο Μπρκιτς έκανε λάθος έξοδο και ο Μπακασέτας μόνος, απέναντι σε κενό τέρμα, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών! Στο 36' ο Χριστοδουλόπουλος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, με τον Μπρκιτς να μπλοκάρει.

Η πίεση της ΑΕΚ τελικά... δικαιώθηκε στο 42': Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη μπάλα από αριστερά, βρήκε τον Μπακασέτα με πλάτη ακριβώς στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκείνος γύρισε και με σουτ με το αριστερό έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

«Ζωντάνεψε» μετά το 60'

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους το παιχνίδι ήταν πιο ανοικτό, με αμφότερες τις ομάδες να προσπαθούν να γίνουν απειλητικές, χωρίς όμως να έρχεται κάποια μεγάλη φάση μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 63' ο Μπακασέτας βρήκε κάθετα τον Μάνταλο που έμπαινε με μέτωπο στην περιοχή, όμως ο Μάτος πρόλαβε να του κάνει το φάουλ πριν γίνει πιο επικίνδυνος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ συνέχισε αυτή την περίοδο πίεσης και στο 73΄ο Γιόχανσον βρήκε τον Αραούχο μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το πλασέ, όμως ο Μαλεζάς πρόλαβε να βάλει την προβολή. Στο επόμενο λεπτό ο Πέλκας δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 85' η Ένωση είχε νέα ευκαιρία, με τον Μάνταλο να παίρνει τη μπάλα στα όρια της περιοχής, να βρίσκει τον χώρο και να πλασάρει, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω.

Το... κλείσιμο του ματς ήταν «επεισοδιακό», καθώς το σφύριγμα της λήξης βρήκε και τις δύο ομάδες με παίκτη λιγότερο. Την ΑΕΚ επειδή ο Τόμας Πέκχατ -που είχε μπει ως αλλαγή- τραυματίστηκε στο 92' και είχαν κλείσει οι αλλαγές της και τον ΠΑΟΚ διότι ο Μαλεζάς είδε δεύτερη κίτρινη – κόκκινη για διαμαρτυρία τρία λεπτά αργότερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (83' Γκάλο), Χριστοδουλόπουλος (63' Γιόχανσον), Αραούχο (86' Πέκχαρτ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Μάτος (82' Κουλούρης), Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας. Χαρίσης, Τσίμιροτ (70' Πέλκας), Κάμπος (33' Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ, επανέφερε ως διάταξη της ΑΕΚ το 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, από την πλευρά του, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Μπρκιτς, στην άμυνα οι Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, στην τριάδα των χαφ οι Κάνιας, Τσίμιροτ, Χαρίσης, στα άκρα οι Κάμπος, Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Σε μια διοργάνωση που... όλα τα ματς πηγαίνουν στο 1-0, αυτός που έκρινε το αποψινό παιχνίδι δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον σκόρερ, Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος μπορεί να έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όμως... εξιλεώθηκε στη συνέχεια.

Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν πιο αποφασιστική στο παιχνίδι της, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες στο ματς και κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα όταν τελικά το βρήκε, ώστε να έρθει αυτή η νίκη.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Δημήτρης Θάνος ήταν... φιλικός προς την έδρα σε κάποια σφυρίγματα, χωρίς να επηρεάσει το παιχνίδι και το αποτέλεσμα. Στη φάση του πέναλτι το χέρι του Κρέσπο ήταν απλωμένο και δεν πρόλαβε να το μαζέψει. Στο τέλος προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παικτών του ΠΑΟΚ για μια λανθασμένη υπόδειξη επιθετικού φάουλ στο 90' από τον Πρίγιοβιτς στον Γκάλο, ενώ τρία λεπτά αργότερα δεν είδε ένα χέρι-φάουλ του Κολοβέτσιου, φάση που... άναψε τα αίματα και ακολούθησε η αποβολή του Μαλεζά.Ο βοηθός Αλεξέας είχε λάθος υπόδειξη στο 59', σε ένα οφσάιντ που καταλόγισε στον Τσίμιροτ, με τον Τσιγκρίνσκι να βρίσκεται στην ίδια ευθεία.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0