MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΤV: Novasports2
Πανιώνιος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
1 1
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ολα στραβά κι ανάποδα εξελίχθηκαν για τον Παναθηναϊκό στη σημερινή πρεμιέρα του στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο (1-1), αν και κατάφερε να μείνει όρθιος παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 12ο λεπτό εξαιτίας αποβολής του Κάρλος Ζέκα.

Οι «πράσινοι» πέραν της αποβολής του Ζέκα, είχαν να αντιμετωπίσουν το ξαφνικό πρόβλημα με τον Κουλιμπαλί, αλλά και τους τραυματισμούς του Βιγιαφάνιες και του Μέστο στη διάρκεια του ματς, ενώ ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο έχασε αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αποφασιστικός στο ξεκίνημα του αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό απώλεσε την πιο σημαντική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κλωναρίδη να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή και τον Γιαννιώτη να αποκρούει σωτήρια και κατόπιν να απομακρύνει με τα πόδια την κεφαλιά του Βιγιαφάνιες.

Στο 9’ ο Εμποκού με πανέξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Βιγιαφάνιες αλλά ο Γιαννιώτης με έγκαιρη έξοδο απομάκρυνε τη μπάλα με τα πόδια, ενώ ο Πανιώνιος είχε μία καλή στιγμή ένα λεπτό αργότερα σε κεφαλιά του Ρισβάνη που έδιωξε ο Μολέδο.

Στο 12ο λεπτό, ωστόσο, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα όταν ο Οικονόμου με βαθιά μπαλιά βρήκε έξοχα τον Μασούντ σε πλεονεκτική θέση έξω από την περιοχή και ο Ζέκα τον έπιασε από τον ώμο και τον έριξε στο χορτάρι. Ο διαιτητής Στυλιαράς υπέδειξε σωστά την κόκκινη κάρτα και ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε να συνεχίσει από πολύ νωρίς στο ματς με δέκα παίκτες. Σαν να μην έφτανε αυτό για το «τριφύλλι» ο Βιγιαφάνιες υπέστη διάστρεμμα και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Παρά ταύτα, οι «πράσινοι» εξακολουθούσαν έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 36’ ο Εμποκού με μακρινό δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 38’, μάλιστα, ο Μπεργκ σούταρε έξω από την περιοχή, ο Γιαννιώτης απέκρουσε, ο Μασούρας απομάκρυνε με τάκλιν και ο Σουηδός άσος με νέο δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιαννιώτη, ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Η αντίδραση του Πανιώνιο ήρθε με ένα φαλτσαριστό σουτ του Μασούντ έξω από την περιοχή που ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να διώξει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κυανέρυθροι» εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και απείλησαν στο 51’ με σουτ του Σιώπη που απέκρουσε με το κεφάλι ο Μολέδο.

Και στο 56’ έφτασαν στην ισοφάριση μετά από έξοχη σκαφτή πάσα του Μασούντ προς τον Μπεν που με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Μασούρα ο οποίος με νέα κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1). Δύο λεπτά αργότερα ο Γεσίλ έχασε την ευκαιρία να βάλει τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τον Πανιώνιο στο 79’, όταν ο Κουρμπέλης έκανε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω και ο Γεσίλ βρήκε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Σιώπη που καθυστέρησε να πλασάρει και ο Μολέδο με διπλό σωτήριο τάκλιν έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Στο 87’ ο Μπεν μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε σέντρα-σουτ αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα, μπροστά από τον Ρισβάνη που καραδοκούσε.

Στο 91’ ο Εμποκού με περίτεχνη ενέργεια πέρασε από αριστερά και έβγαλε συρτή σέντρα προς τον Μπεργκ που δεν πρόλαβε, ενώ στο 94’ ο Εμποκού εκτέλεσε φάουλ, ο Κουρμπέλης έστρωσε στον Λέτο που σούταρε δυνατά, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ, στην τελευταία υποσχόμενη ευκαιρία του ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ (95’ Σαββίδης), Μασούρας (70’ Λάμπρου), Γεσίλ (81’ Ταπόκο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο (75’ λ.τ. Ρέις), Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (32’ λ.τ. Μαρινάκης), Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Λέτο), Μπεργκ.

Διαιτητής: Δ. Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε τον Πανιώνιο με το προσφιλές του 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης, δεξιός μπακ ο Βλάχος, αριστερός ο Τασουλής, Ρισβάνης και Οικονόμου οι δύο στόπερ, ο Σιώπης με τον Κόρμπο αμυντικοί μέσοι, ο Μπεν δεξιός χαφ, ο Μασούρας αριστερός και ο Μασούντ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό κορυφής Γεσίλ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την πλευρά του Παναθηναϊκού διατήρησε το 4-4-1-1, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Μέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στόπερ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Ζέκα και Κουρμπέλη κεντρικούς μέσους, τον Βιγιαφάνιες δεξιό χαφ, τον Εμποκού αριστερό και τον Κλωναρίδη λίγο πιο πίσω από τον Μπεργκ. Μετά την αποβολή του Ζέκα, ο Βιγιαφάνιες μεταφέρθηκε στον άξονα και ο Κλωναρίδη πήγε δεξιός χαφ. Μετά τον τραυματισμό του Βιγιαφάνιες τη θέση του πήρε ο Μαρινάκης, ο οποίος μετατοπίστηκε δεξιά στην άμυνα μετά τον τραυματισμό του Μέστο που αντικαταστάθηκε από τον Ρέις.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η ενέργεια του Κάρλος Ζέκα να μαρκάρει αντικανονικά τον Μασούντ ενώ ο Ιρανός ήταν εκτός περιοχής και πλάγια, μόλις στο 12’, κόστισε στον Παναθηναϊκό ενώ η απουσία του δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Σοτζέι Μασούντ έκανε ό,τι ήθελε στο χώρο της μεσαίας γραμμής ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί με τον Σιώπη και και τον Γιαννιώτη ήταν οι κορυφαίοι του Πανιώνιου. Κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, μακράν των υπολοίπων, ήταν ο Ροντρίκο Μολέδο και ο Μάρκους Μπεργκ που έφτασε τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα και πιστοποίησε τη σπάνια εκτελεστική του δεινότητα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ετσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες, ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο του τρίποντο στα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός απώλεσε μεν δύο βαθμούς που αρχικά υπολόγιζε αλλά έμεινε εν τέλει όρθιος παρά τα πολλά προβλήματα που συνάντησε.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:

Σωστή η αποβολή του Ζέκα στο 12’ από τον διαιτητή Στυλιάρα, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τη δύσκολη φάση του τάκλιν του Μολέδο στον Σιώπη στο 79’, πριν απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία δεν είδε το εκτός φάσης κράτημα του Τασουλή στον Μπεργκ μέσα στην περιοχή στο 91’ και την αγκωνιά του Ρισβάνη στον Σουηδό στο 89’ που θα ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον στόπερ των γηπεδούχων. Μία η λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Δημητριάδη (Μακεδονιάς) που κακώς δεν υπέδειξε οφ σάιντ τον Μπεν στο 65’.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1