MENU

Απόφαση σκάνδαλο που ουσιαστικά αθωώνει τους "ερυθρόλευκους" για όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ενώ αρχικά ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, παρ' ό,τι ελλόχευε ο κίνδυνος ακόμη και της αφαίρεσης βαθμών, η ποινή των Πειραιωτών... "εξαφανίστηκε"!

Κι αυτό γιατί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έριξε την τιμωρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο 95.000 ευρώ, αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία 2-1.

Συγκεκριμένα η ΠΕ της Ομοσπονδίας απήλλαξε τους "ερυθρόλευκους" για το άρθρο 29 σχετικά με την επίθεση στον παρατηρητή Λασκαράκη, ενώ για τα εκτεταμένα επεισόδια όπου αρχικά είχαν επιβληθεί 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 120.000 ευρώ, η ποινή έπεσε μόνο σε χρηματικό πρόστιμο.

Σε ό,τι αφορά την ποινή μίας αγωνιστικής χωρίς κόσμο, επιβλήθηκε για τον τραμπουκισμό στον διαιτητή της συνάντησης. Παράλληλα όπως σημειώνεται απορρίφθηκε τόσο η παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όσο και η έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης ποινής.

Αναλυτικά η απόφαση:

Απέρριψε ομόφωνα την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

Δέχτηκε ομόφωνα τυπικά και κατά πλειοψηφία ως εν μέρει ουσία βάσιμη, την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

Απέρριψε ομόφωνα την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απάλλαξε κατά πλειοψηφία την εγκαλουμένη ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (αρ. 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού κώδικα). Κήρυξε κατά τα λοιπά πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και της επέβαλλε τις εξής ποινές:

1. Για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθ.14 παρ. 1,2, άρθ. 15 παρ. 6), χρηματική ποινή 80.000€.

2. Για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρο 1 και 26 ΠΚ), χρηματική ποινή 20.000€.

3. Για την πράξη της παράνομης βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1,3,4 ΠΚ), ποινή διεξαγωγής του αγώνα χωρίς θεατές, μιας (1) αγωνιστικής.

4. Για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες, πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθ. 14 παρ. 1, αρθρ. 15 παρ. 2 περ. α΄ ΠΚ), χρηματική ποινή ύψους 10.000€.

Συγχωνεύει τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή 95.000€.

Σκάνδαλο μεγατόνων: «Εξαφάνισαν» την ποινή του Ολυμπιακού!