MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
«Ζωσιμάδες», Novasports 5
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
1 1
ΑΕΚ
ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Στα σκουπίδια πέταξε η ΑΕΚ την ευκαιρία να μπει στα play off με έναν βαθμό, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννενα και να εκμεταλλευτεί την ήττα του Πανιωνίου. Με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της και με το μυαλό των ποδοσφαιριστών της να... ταξιδεύει -όπως αποδείχθηκε- στο Βόλο, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου, η Ένωση κόλλησε στο 1-1 με την ομάδα της Ηπείρου, η οποία παρουσίασε πολύ καλή εικόνα και να μπορούσε ακόμη και τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τον Λίλα στο πρώτο μέρος και είχαν ευκαιρίες για να φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την ΑΕΚ, η οποία τελικά κατάφερε να σώσει τον βαθμό με ένα εξαιρετικό γκολ του Πατρίσιο Ροντρίγκες, με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να ρίχνει αυλαία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πάνω από τον Πανιώνιο.

Σουτ Λίλα, λάθος Μπάρκα

Ο ΠΑΣ Γιάννενα μπήκε πιο... δυναμικά στο παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είχε μια καλή στιγμή με τον Ζαϊρο να κάνει ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και μια κεφαλιά του Μαυροπάνου από καλή θέση στο 7', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Η ΑΕΚ απάντησε στο 11' με μια μεγάλη ευκαιρία, όταν έπειτα από σέντρα του Βάργκας ο Πέκχαρτ έκανε την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 16' ο Ακόστα μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά ο Μπάρκας βγήκε γρήγορα και σωστά στα πόδια του.

Στο 19' η ΑΕΚ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Αλμέιδα πήρε την κεφαλιά δίνοντας ύψος στη μπάλα, ο Μπακασέτας την βρήκε να κατεβαίνει μπροστά του απέναντι από το τέρμα, όμως δεν κατάφερε να βάλει καλά την προβολή. Στο 28' ο Μπακάκης έκανε μια βαθιά μπαλιά για τον Αλμέιδα, ο Πορτογάλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέκχαρτ έκανε σουτ στα όρια της περιοχής και ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα στο 38'. Μετά από εκτέλεση αράουτ και διπλή απομάκρυνση των αμυντικών της ΑΕΚ με κεφαλιές, ο Λίλα έπιασε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Μπάρκα, όμως ο τερματοφύλακας της Ένωσης δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια.

Ισοφάριση με... οβίδα Πατίτο

Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους ήταν για την ΑΕΚ και ήρθε στο 54', όταν ο Αϊντάρεβιτς έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 63' ήταν η σειρά του Λίλα να ψάξει ένα μακρινό σουτ, όμως ήταν πολύ άστοχο. Το ίδιο συνέβη επίσης με ένα σουτ του Καρανίκα τρία λεπτά αργότερα και ακόμη ένα σουτ του Νικολιά στο 68'.

Στο 71' ο Πατίτο βρήκε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε ένα πλασέ, όμως έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 75' ο Μαμπουλού έκανε ένα τρομερό γυριστό σουτ με τη μπάλα και ο Μπάρκας απέκρουσε εξαιρετικά, ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Κούτρη να απειλήσει με πολύ όμορφο σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα ξύρισε το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Κι αφού ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητά του για να «κλειδώσει» το ματς, η ΑΕΚ τον τιμώρησε στο 81', όταν ο Πατίτο πήρε τη μπάλα από αριστερά, κινήθηκε προς τον άξονα και με φοβερό πλασέ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση είχε νέα ευκαιρία σε σουτ του Μπακασέτα, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Το ίδιο συνέβη και με σουτ του Μάνταλου στο 87'. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάνταλος βρήκε κάθετα τον Πέκχαρτ μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Τσέχου ήταν άστοχο, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννενα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Νικολιάς, Ναδάλες (52' Κούτρης), Λίλα (88' Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Μαμπουλού, Ακόστα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Σιμόες (74΄Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Βάργκας (59' Πατίτο), Πέκχαρτ, Αλμέιδα (67' Μάνταλος).

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με διάταξη 4-4-1-1. Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης, στην άμυνα οι Καρανίκας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Ναδάλες, στη μεσαία γραμμή οι Νικολιάς, Γαρουφαλιάς, Λίλα, Ακόστα και ο Μαμπουλού κινούταν πίσω από τον Ζάιρο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-4-2. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Βινίσιους, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, στα άκρα οι Βάργκας, Μπακασέτας και στην επίθεση οι Αλμέιδα, Πέκχαρτ.

Το ταμείο του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννενα παρουσιάστηκε αποφασισμένος να κερδίσει τις εντυπώσεις και θα μπορούσε να έχει πάρει και το ματς αν ο Πατίτο δεν έβγαζε λίγο πριν το τέλος την ποιότητά του στη φάση της ισοφάρισης.

Ο χειρότερος του αγώνα

Η ΑΕΚ είχε πολλούς παίκτες που δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, όμως σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο Αϊντάρεβιτς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Κώστας Κοτσάνης, στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα, κατάφερε να περάσει... απαρατήρητος, κάνοντας μια καλή σε γενικές γραμμές διαιτησία. Δεν είχαν προβλήματα οι βοηθοί του.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 1-1