MENU

Πριν αποφανθείτε για το «ναι» ή το «όχι» σε αυτή την ερώτηση, ας δούμε μαζί τα... κατορθώματα του νεαρού Ιταλού, αλλά και άλλων τριών πορτιέρο, οι οποίοι έγραψαν την δική τους, αρνητική ιστορία φορώντας τη φανέλα των «ερυθρολεύκων».

Μην αποφασίσετε, λοιπόν, πριν θυμηθείτε τι έκαναν πριν από τον Λεάλι, ο Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι, ο Έρβιν Λέμενς και ο Φράνκο Κοστάντσο.

Καζιμιέρσκι

Το καλοκαίρι του 1987 κι αφού είχε ήδη αγωνιστεί στη Λέγκια Βαρσοβίας για εννέα χρόνια, ο Πολωνός τερματοφύλακας μετακόμισε στον Ολυμπιακό, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στη διάρκεια της προετοιμασίας έδειξε αρκετά καλά δείγματα γραφής, ωστόσο με την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων οι απογοητευτικές εμφανίσεις διαδέχθηκαν η μία την άλλη.

Αποκορύφωμα ήταν η απόδοσή του στην εκτός έδρας ήττα με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στις 8 Νοεμβρίου1987 στο ΟΑΚΑ, που σήμανε την αρχή του τέλους για την παρουσία του στους «ερυθρόλευκους» μετά από μόλις επτά συμμετοχές. Στη συνέχεια πήγε στη Γάνδη, όπου έδειξε τον παλιό καλό εαυτό του.

Λέμενς

Επιλογή του Τροντ Σόλιντ, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005. Φεύγοντας άφησε πίσω του... μηδενική προσφορά. Καμία συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι. Ήταν αρκετή η εμφάνισή του σε φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Λίβερπουλ για να πείσει ότι δεν μπορούσε το παλικάρι. Σε αυτό το παιχνίδι οι «κόκκινοι» είχαν νικήσει με 4-3, με τον Λέμενς να κάνει... βόλτες μακριά από την εστία του άνευ λόγου και αιτίας. Αντιμετώπισε και τραυματισμούς και τελικά αποχώρησε το 2007.

Κοστάντσο

Η έξοδός του με το χέρι... τροχονόμου λατρεύτηκε! Μέσα σε έξι μήνες έγινε είδωλο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και ο Αργεντινός θεωρήθηκε αξιόπιστη λύση. Καθώς δεν είχε δείξει δείγματα... ανικανότητας, αποκτήθηκε αφού τον τσέκαραν Μαθία, Κοβάσεβιτς και Ράντος και κατάντησε... περίγελος! Από γκέλα σε γκέλα, από τα φιλικά κιόλας, έφτασαν οι ίδιοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού να σηκώνουν πανό «Κοστάντζο φύγε». Tον Ιανουάριο του 2012 έλυσε το συμβόλαιό του και πήγε για ψάρεμα.

http://www.youtube.com/embed/CD-IWSp1q34?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Λεάλι

Κτήμα της Γιουβέντους ο 24χρονος τερματοφύλακας, δίνεται συνεχώς δανεικός σε άλλες ομάδες. Ο τραυματισμός του Καπίνο έδωσε την ευκαιρία στον Λεάλι να ξεδιπλώσει το «ταλέντο» του και στο πρωτάθλημα και στο Γιουρόπα Λιγκ, εκτός από το Κύπελλο, στο οποίο είχε ήδη συμμετοχές. Με αποκορύφωμα τα γκολ που δέχθηκε στη ρεβάνς με τη Μπεσίκτας, απέδειξε ότι υπήρχε λόγος σοβαρός που η «μεγάλη κυρία» δεν τον δίνει ευκαιρία.

https://streamable.com/

Εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι ο χειρότερος τερματοφύλακας που υπερασίστηκε τα δοκάρια του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου; Επιλέξτε το τετραγωνάκι της απάντησης που επιθυμείτε και παρακολουθήστε ζωντανά να αποτελέσματα του μίνι γκάλοπ.

Ποιος είναι ο χειρότερος τερματοφύλακας στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού;

Choices
Poll: Ποιoς είναι ο χειρότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του Ολυμπιακού; (vids)